به گزارش ایمنا، نان پنجرهای یا همان شیرینی پنجرهای یکی از انواع شیرینیهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است. این شیرینی پرطرفدار در جشنها و اعیاد بسیار مورد استفاده و دارای دستور پخت بسیار آسانی است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نان پنجرهای
نشاسته گل | یک دوم پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار) |
آرد قنادی یا همون آرد سفید | یک پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار) |
تخم مرغ | ۳ عدد |
شیر | دو سوم پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار) |
گلاب | یک سوم پیمانه (لیوان فرانسوی دسته دار) |
وانیل | به مقدار کم |
پودر قند | به اندازه مورد نیاز |
روغن سرخ کردنی | به اندازه مورد نیاز |
پودر پسته | برای تزئین |
مرحله اول
- در ابتدا نشاسته و شیر و گلاب رو با هم مخلوط کرده و خوب مخلوط میکنیم تا نشاسته کاملاً حل شود.
نکته: برای جلوگیری از گلوله شدن نشاسته و یکنواختی ترکیب میتوانیم مخلوط به دست آمده را از صافی رد کنیم.
مرحله دوم
- سپس تخم مرغها را که هم دما با محیط شدند را یکی یکی به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم.
مرحله سوم
- در این مرحله اندکی وانیل برای جلوگیری از بوی زهم به ترکیب اضافه میکنیم.
نکته: به جای وانیل از پودر هل هم می تونید استفاده کنید.
نکته: از زعفران دم شده نیز میتوانیم در این مرحله استفاده کنیم.
مرحله چهارم
- سپس آرد را الک کرده و کم کم به مخلوط اضافه میکینم و هم میزنیم.
مرحله پنجم
- ترکیب به دست آمده را مدتی در دمای محیط قرار میدهیم تا در اصطلاح استراحت کند.(مثلاًً یه ربع تا نیم ساعت)
مرحله ششم
- حالا داخل یک قابلمه کوچک یا شیر جوش روغن سرخ کردنی ریخته روی شعله قرار داده و اجازه دهید تا روغن خوب داغ شود، سپس قالب را داخل روغن داغ کرده تا کاملاً داغ شود، سپس قالب را از داخل روغن برداشته تکان دهید تا روغن اضافی اون گرفته شود و بعد داخل مواد بزنید. (کناره قالب داخل مواد فرو برود)
مرحله هفتم
- سپس قالب رو داخل روغن داغ بزنید کمی نگه داشته و تکان بدین تا شیرینی پنجرهای از آن جدا شود. (قالب و روغن اگر خوب داغ شده باشد سریع جدا میشود.)
مرحله هشتم
- حالا شیرینی را از داخل روغن خارج کرده و روی دستمال، کاغذ روغنی یا داخل آبکش فلزی گذاشته تا روغن اضافی آن گرفته شود.
مرحله نهم
- پس از خنک شدن شیرینی پنجرهای ها روی آن پودر قند بپاشید.
نکته: با توجه به ذائقه خود میتوانید همراه با پودر قند، مغز پسته و هل رو هم آسیاب کرده و روی نون پنجرهای بپاشید.
فوت و فنهای پخت شیرینی پنجرهای
- موقع آماده کردن نان پنجرهای، مواد رو مرتب با همزن دستی هم بزنید تا نشاسته ته نشین نشود.
- قالب را مرتب در داخل روغن داغ قرار دهید تا از دما نیفتد.
- قالب باید داخل روغن شناور باشد.
- خمیر پس از آماده شدن حداقل به یک ربع استراحت نیاز دارد.
- قالب شیرینی قبل از اینکه در خمیر فرو رود باید داغ شده باشد زیرا خمیر به قالب سرد چسبیده و شیرینی در روغن از قالب جدا نمیشود.
- از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید. و در صورت تیره و بد رنگ شدن آن را عوض کنید.
- شیرینی پنجرهای رو در ظرف دربسته و جای خشک و خنک نگهداری کنید، زیرا رطوبت باعث نرم شدن شیرینی پنجرهای میشود.
نظر شما