به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجانغربی، محمدصادق معتمدیان امروز _جمعه بیستوپنجم اسفند_ در بازدید از نهالستان و گلخانه دیگاله شهرداری ارومیه بر ضرورت جابجایی این نهالستان از منطقه مسکونی فعلی به خارج از محدوده شهر تأکید کرد.
وی افزود: در این راستا زمینی از منابع طبیعی با تغییر کاربری اخذ و گلخانه صنعتی شهرداری ارومیه در مساحتی حدوداً ۷ تا ۱۰ هکتاری احداث شود.
استاندار آذربایجانغربی گفت: در این راستا فرمانداری ارومیه باید در اسرع وقت نسبت به تشکیل جلسات هماهنگی اقدام و معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز مسائل مربوطه را قبل از پایان سال پیگیری کند.
معتمدیان ادامه داد: ضروری است مسائل مربوط به تأمین آب، برق و گاز و ایجاد زیرساختها در سریعترین زمان ممکن برای زمینی که تعیین خواهد شد حل شده و استانداری نیز تسهیلات ۱۰۰ میلیارد ریالی از محل ماده ۵۸ وزارت کشور برای امور انتقال گلخانه از محل فعلی به مکان جدید در اختیار شهرداری ارومیه خواهد گذاشت.
وی تصریح کرد: در این گلخانه جدید باید در راستای کاهش مصرف آب، سیستم آبیاری آن هوشمندسازی شده و شاهد صرفهجویی در مصرف آب نیز باشیم و آب منطقهای نیز اقدام به صدور مجوز حفر چاه و آب و فاضلاب نیز اقدام به تحویل پساب تسویه شده خواهد کرد.
معتمدیان تأکید کرد: محل گلخانه فعلی نیز که در محدوده شهری قرار گرفته با توجه به ارزش افزوده آن میتواند به عنوان سرمایهای در اختیار مدیریت شهری قرار گیرد تا در رابطه با آن تصمیمگیری شود.
استاندار آذربایجانغربی یکی از اهداف ایجاد گلخانه صنعتی جدید برای شهرداری ارومیه را تأمین نیازهای شهرداریهای استان در راستای تأمین گل، گیاه و نهال و درآمدزایی برای شهرداری مطرح کرد و ادامه داد: هم اکنون بسیاری از شهرداریهای استان اقدام به تأمین نیازهای خود از سایر استانها میکنند.
وی یادآور شد:، همچنین با این گلخانه میتوان نیاز استانهای آذربایجانشرقی و کردستان و حتی کشور عراق را نیز پوشش داد.
معتمدیان در رابطه با گلکاری تصریح کرد: در خصوص کاشت گل در سطح شهر نیز گونههایی با ماندگاری بالا باید انتخاب و کاشته شوند و باید به سمت درختچههای گل حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: در ارومیه باید به سمتی حرکت کنیم که در هر چهار فصل سال در سطح شهر شاهد گلهای گوناگون و رنگارنگ و متنوع باشیم.
معتمدیان در خصوص درختان کاشته شده در سطح شهر نیز افزود: باید بخشی از درختکاریها با همکاری جهاد کشاورزی استان به سمت درختان مثمر مانند سنجد، زالزالک و فندق که با اقلیم منطقه سازگار است هدایت شود.
وی در خصوص احداث رینگ کمربند سبز ارومیه و نقش آن در به پایان رساندن تصرفات غیرقانونی در اطراف شهر و ضرورت اتمام آن تا پایان دولت سیزدهم و ضرورت رفع تعارضات گفت: برای رسیدن به پویش کلی کاشت یک میلیارد نهال با همکاری منابع طبیعی نسبت به تسریع در کاشت نوار کمربند سبز اقدام شود و گونههای مقاوم به کم آبی انتخاب شود تا سالانه نهایتاً به دو بار آبیاری نیاز داشته باشند.
معتمدیان در خصوص شیوه کشت درختان نیز روشهای تشتکگذاری و استفاده از شیوههای آبخیزداری را در کمربند سبز مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: با این اقدامات میتوان از بارندگیهای موجود نهایت استفاده کرد.
استاندار آذربایجانغربی در پاسخ به درخواست رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری ارومیه در خصوص تأمین آب برای پارک جنگلی اظهار کرد: با همکاری آب منطقهای نسبت به تأمین آب مورد نیاز برای آبیاری درختان پارک جنگلی ارومیه اقدام خواهد شد.
معتمدیان در خصوص ساخت و نصب المان از سوی شهرداری ارومیه تصریح کرد: مدیریت شهری باید به سمت بومیسازی المانها حرکت کند و المانهای متناسب با فرهنگ منطقه را در پارکها و معابر نصب کند.
وی بر بزرگداشت مفاخر ارومیه و استان تأکید کرد و افزود: پارک مفاخر و مشاهیر ارومیه باید از سوی مدیریت شهری ایجاد و با همکاری بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان و همچنین بنیاد ایرانشناسی تندیسهای مشاهیر ارومیه اعم از هنرمندان و ورزشکاران و چهرههای علمی در آن نصب و همچنین تندیسهای علما و مراجع تقلید و سرداران دوران دفاع مقدس نیز در آنجا پیشبینی شود.
معتمدیان با انتقاد از زیرساختهای گردشگری ارومیه اظهار کرد: زیرساختهای گردشگری ارومیه بسیار ضعیف بوده و باید نسبت به توسعه این زیرساختها با جذب سرمایهگذاران و ایجاد پارکهای تخصصی همچون پرندگان، باغ وحش و … اقدام کرد چرا که ارومیه در حوزههای تفریحی امکانات چندانی ندارد.
وی یادآور شد: بدون جذب سرمایهگذاران و با منابع داخلی شهرداری ارومیه قطعاً نمیتوان پروژههای این حوزه را پیش برد که با جذب سرمایه همچنین میتوان در سطح شهر اقدام به اشتغالزایی جوانان و جذب گردشگران کرد و پارک جنگلی ظرفیت لازم برای جذب سرمایهگذاران را دارد.
استاندار آذربایجانغربی خاطرنشان کرد: شهر ارومیه سالها است از یکنواختی رنج میبرد و مردم نیاز به تحول و تفریح و تفرج دارند و از سویی ادعا میشود مردم ارومیه باغ دارند، در صورتی که همه مردم ندارند و همچنین همه تفریحات که در باغ نیست.
معتمدیان تصریح کرد: شهرداری ارومیه برای اراضی محدوده پارک جنگلی یک طرح بام ارومیه را به شورای برنامهریزی استان ارائه دهد که در قالب آن شاهد چندین طرح کوچکتر اعم از اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با سرمایهگذاری بخش خصوصی باشیم.
به گزارش ایمنا، استاندار آذربایجانغربی در این بازدید حضوری به فرماندار و شهردار ارومیه و تلفنی به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری دستورات لازم و فوری برای تشکیل جلسات پیگیری انتقال گلخانه به بیرون از شهر را تا قبل از عید نوروز ابلاغ کرد.
نظر شما