به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، قاسم کریمزاده با بیان اینکه تعداد مزرعه پرورش ماهیان زینتی در استان مازندران، ۵۰ واحد است، اظهار کرد: مواهب طبیعی در بهبود زندگی و ایجاد آرامش روانی زندگی آپارتمانی و شهرنشینی نقش اساسی دارد و برای آنکه به طریقی بتوان محدودیتهای ایجاد شده را جبران کرد، تلاش میشود تا بتوان مواهب طبیعی از جمله ماهیان زینتی (آکواریومی) را به منازل آورد.
وی ماهی قرمز را سالمترین حیوان خانگی و نماد اقبال، سلامتی و شادابی توصیف کرد و افزود: در حالی که بسیاری از پستانداران ناقل یا دارای بیماریهای مشترک متعددی با انسان هستند، ماهیهای قرمز کمترین بیماری مشترک را با انسان دارند.
هر سال در ایام نوروز خریداری و نگهداری ماهی قرمز برای سفره هفتسین بهعنوان نماد زندگی و شادابی، از موضوعات قابل تأمل و گاهی دغدغه متولیان سلامت جامعه است و لازم است در این خصوص اطلاعات درست و کاربردی به مردم داده شود.
مدیرکل شیلات استان مازندران در خصوص سنت دیرینه ایرانیان برای خرید ماهی قرمز سفره هفتسین گفت: ماهیها جانوران خونسرد هستند، به همین دلیل عوامل بیماریزای مشترک معدودی با انسان دارند، در حالی که دیگر حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه و خرگوش میتوانند ناقل بیماریهای متعدد خطرناکی باشند، گوشت قرمز، مرغ یا سایر ماکیان و حتی سبزیجات خوراکی که ما هر روز آنها را به خانه میآوریم میتوانند ناقل عوامل بیماریزای متعددی باشند که ما آموختهایم چگونه خود را در مقابل احتمال انتقال و ابتلاء به بیماری از آنها محافظت کنیم.
کریمزاده توضیح داد: از آنجا که ماهی قرمز در آب حمل میشود، کافی است پس از خرید ماهی قرمز و آوردن آن به خانه، ماهی را از کیسه به تنگ دارای آب تمیز که دارای دمای تقریباً مشابه دمای آب کیسه است، منتقل کنیم و مثل هر بار که سبزی یا گوشت مرغ را تمیز میکنیم برای این کار نیز از دستکش استفاده کنیم، فقط لازم است دقت کنیم که ماهیهای سالم و سرحال را خریداری کنیم.
کریمزاده در ادامه افزود: ماهی قرمز به واسطه تحرک، پویایی ذاتی و سرخی رنگ آن و به واسطه شفافیت آب نماد اقبال، سلامتی و شادابی است که در آغاز فصل بهار هر خانواده ایرانی نسبت به خرید آن اقدام میکند.
مدیرکل شیلات استان مازندران از شهروندان خواست تا، ماهی قرمز با اندازه کوچکتر، انتقال ماهی از ظرفی به ظرف دیگر با استفاده از تورهای مخصوص، خرید حداقل دو قطعه ماهی را که دارای فلس (پولک) شفاف و براق دارند، تهیه و از خرید ماهی با شکم متورم خودداری کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پس از انتقال ماهی خریداری شده به منازل مواردی هم باید رعایت تا ماندگاری این آبزی بیشتر شود، تصریح کرد: برای هر قطعه ماهی قرمز یک لیتر آب مناسب در ظروف دهانه گشاد لازم است و باید از غذاهای آماده و به صورت محدود یکبار در روز برای غذادهی ماهی استفاده کرد و هر روز یکبار آب ظرف ماهی را با آبی که ۲۴ ساعت قبل در دمای اتاق نگهداری شده است، تعویض شود.
کارشناس شیلات گفت: باید طوری برنامهریزی کرد که دمای آب ظرف نگهداری ماهی قرمز، از ۲۵ درجه سانتیگراد افزایش پیدا نکند و چنانچه از آب شهری استفاده میکنید، ابتدا آن را در داخل ظرفی بریزید و به مدت ۲ تا سه ساعت صبر کنید تا کلر آن حذف شود و سپس آن را برای ماهی استفاده کنند، همچنین از نگهداری ماهی در مقابل نور خورشید خودداری شود.
منبع: ایرنا
نظر شما