ساعت بازدید از اماکن گردشگری استان فارس در ایام نوروز اعلام شد

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: تصمیم ما برای بازدید از سه مجموعه حافظیه، سعدیه و تخت جمشید متفاوت است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد ثابت اقلیدی عصر امروز_ چهارشنبه بیست‌وسوم اسفند_ در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه تقارن ماه مبارک رمضان با ایام نوروز، در اماکن گردشگری استان یک نوروز توأم با برنامه‌های فرهنگی نوروز و فرهنگ قرآنی برگزار می‌شود.

وی افزود: در اماکن گردشگری حافظیه و تخت جمشید ویژه برنامه تحویل سال برگزار می‌شود و محوریت اجرای برنامه‌ها قرآنی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تصریح کرد: باتوجه به تجربه تلخی که مجموعه حافظیه شیراز سال گذشته در هنگام سال تحویل داشت، باید به این نکته توجه کرد که ظرفیت جمعیتی استاندارد این مجموعه پنج هزار نفر است اما در لحظه تحویل سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰ هزار نفر بازدید کننده داشت و تجمع جمعیت باعث وارد شدن آسیب زیادی علاوه بر مجموعه و آرامگاه از جمله شکسته شدن شیشه شد، بر همین اساس گردشگران و مردم فرهنگ دوست باید در هنگام تحویل سال سایر اماکن دیگر را انتخاب کنند تا فضا و مجموعه دچار آسیب نشود.

ساعت بازدید از اماکن گردشگری فارس ۱۰ صبح لغایت ۱۷ عصر است

ثابت اقلیدی اضافه کرد: در دو مجموعه حافظیه و تخت جمشید سفره‌های افطاری بر پا می‌شود و برنامه‌ها در مجموعه حافظیه با محوریت فرمانداری شیراز و در تخت جمشید نیز با محوریت فرمانداری شهرستان مرودشت خواهد بود.

وی در توضیح ساعت بازدید از اماکن گردشگری استان فارس خاطر نشان کرد: در ایام نوروز ساعت بازدید از اماکن گردشگری و تاریخی از ۱۰ صبح لغایت ۱۷ عصر است، اما با توجه به اینکه متولی اماکن گردشگری چند دستگاه اجرایی همچون اداره کل اوقاف، دانشگاه شیراز و اداره کل میراث فرهنگی استان است در موضوع زمان بندی مقرر شد با محوریت میراث فرهنگی و بر اساس دستور ابلاغ شده از سوی وزارت میراث فرهنگی کشور تا دو ساعت تمدید بازدید از اماکن از سوی اداره کل بررسی و اعلام شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تاکید کرد: تصمیم ما برای سه مجموعه حافظیه، سعدیه و تخت جمشید متفاوت است اما زمان بازدید اعلام شده از سوی وزارت میراث فرهنگی از ساعت ۱۰ صبح لغایت ۱۷ عصر است.

ثابت اقلیدی در ادامه از بازدید از دو مجموعه گردشگری جدید خبر داد و اظهار کرد: گردشگران نوروزی می‌توانند در ایام نوروز از دیوان خانه وکیل از مجموعه آثار دوره زندیه و یکی از کانال‌های آبراه تخت جمشید بازدید کنند، همچنین به زودی بازدید از آب انبار مجموعه آرامگاه حافظیه برای گردشگران فراهم خواهد شد.

بلیت فروشی اماکن گردشگری به صورت آنلاین و با کارتخوان است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا در خصوص تدابیر لازم برای فروش آسان‌تر بلیت اماکن گردشگری، پاسخ داد: بلیت فروشی اماکن گردشگری به‌صورت آنلاین و با کارت خوان است که با رای‌زنی صورت گرفته با وزارت خانه مقرر شده است تا تعداد کارت خوان‌ها در اماکن عمومی گردشگری افزایش یابد، از سوی دیگر این موضوع را نمی‌توان با قاطعیت اعلام کرد که ترافیک جلوی معابر گردشگری حل شدنی است اما تدابیر لازم اندیشیده خواهد شد تا تعداد دستگاه‌های کارت خوان افزایش یابد و مردم بتوانند بازدید آسان‌تری از اماکن داشته باشند.

ثابت اقلیدی در ادامه این نشست به برخی از فواید گردشگری زیارت برای استان اشاره و تصریح کرد: گردشگری زیارت در بعد خارجی می‌تواند استان و به ویژه شهر شیراز و بازارهای آن و بخش گردشگری سلامت را اشباع کند لذا باید بتوانیم با برنامه‌ریزی مناسب بیشترین منفعت را از بازار گردشگری ببریم.

وی تصریح کرد: طرح مثلث نور در حوزه زیارت و سلامت، پروژه‌ه‌ای است که شهر شیراز با این عنوان در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری حضور یافت و در تلاشیم تا حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) هم در کشور و هم در سطح سایر کشورها بیشتر معرفی شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس ادامه داد: معتقدم در کوتاه مدت اگر در حوزه گردشگری زیارت کار کنیم، اقتصاد استان متحول خواهد شد و یکی از کلان پروژه‌هایی که به‌صورت جدی آن را دنبال خواهیم کرد این حوزه است.

ثابت اقلیدی اظهار کرد: با توجه به حضور شیراز در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری در شهر تهران، تعداد ۱۴ طرح در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری معرفی و از این تعداد ۱۲ طرح رونمایی شد.

به زودی قنات سعدی احیا می‌شود

وی همچنین از مرمت حوض ماهی مجموعه سعدیه خبر داد و افزود: با توجه به اینکه بخشی از کاشی‌های این مجموعه تخریب شده بود مرمت کاشی‌ها در حال انجام است، همچنین به زودی قنات سعدی احیا می‌شود و با توجه به پاک‌سازی هفت چاه متصل به این قنات، پاک‌سازی دو چاه دیگر باقی مانده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس خاطر نشان کرد: با توجه به علاقه گردشگران خارجی به قنات، یک مسیر گردشگری ویژه بازدید از قنات برای گردشگران ایجاد می‌شود.

به گزارش ایمنا، مرمت سنگ نگاره تنگ چوگان در سال آینده، احیای میدان نقاره خانه شیراز و آغاز عملیات اجرایی آن از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳و تشریح گزارش عملکرد این اداره و اقدامات انجام شده در حوزه‌های مختلف همچون پروژه ساماندهی مجموعه جهانی تخت جمشید در قالب ساماندهی سطح مسیرهای بازدید کاخ‌ها، همچنین ساماندهی چاه سنگی در این مجموعه جهانی پس از ۲۲ سال و ساماندهی بزرن جنوبی و همچنین ساماندهی محور تخت جمشید پس از ۴۵ سال و تعویض و نوسازی پلکان چوبی این مجموعه جهانی پس از ۱۸ سال، ثبت ملی مجموعه غار شاپور و تنگ چوگان بی شاپور در شهرستان کازرون و ثبت ۲۷ پرونده میراث طبیعی استان در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی_ تاریخی، طبیعی و حرایم آثار تاریخی کشور از دیگر موضوعات مورد اشاره مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در این نشست بود.

کد خبر 736017

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.