به گزارش خبرگزاری ایمنا، در سالهای اخیر، برگزاری مراسم سنتی و زیبای چهارشنبهسوری رنگ دیگری به خود گرفته؛ آتش زدن بوتههای خشک، پریدن از روی آتش و دود کردن اسپند در محلهها به تجمع در خیابانها، آتش زدن فشفشه و منفجر کردن ترقه و پرتاب سیگارت تبدیل شده است که میتواند خطرات زیادی را به دنبال داشته باشد و در پی آن سوانحی اتفاق بیفتد که جبرانناپذیر است.
رفت و آمد غیرمتعارف وسایل نقلیه و مانورهای بسیار خطرناک و کنترل نشده آنها، تخلفات خطرناک رانندگی، پرتاب ترقه و دستسازهای محترقه و آتشزا، تجمع همراه با رفتارهای آزاردهنده افراد و انسداد خیابانها، پیادهروها و میدانها، تخریب خودروها و اموال عمومی و ایجاد اخلال در نظم و امنیت عمومی (به مفهوم عام آن) نیز از موارد دیگری است که در جریان اتفاقات چهارشنبه پایانی سال دیده میشود.
افزایش آمار مصدومان و فوتیهای حوادث چهارشنبه سوری
جعفر میعادفر، رئیس اورژانس کشور، اظهار کرد: آمارهای مرکز EOC اورژانس کشور نشان میدهد که از ابتدای اسفند تاکنون در مجموع ۲۸۲ تن در حوادث مرتبط با چهارشنبه سوری دچار آسیب که از این تعداد ۲۷۵ تن مصدوم شده و هفت نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
وی با بیان اینکه شمار آسیب دیدگان و موارد فوتی تا به امروز به ترتیب، ۱۸ و ۱۷ درصد افزایش را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد، افزود: سال جاری ۲۴ مورد قطع عضو، ۱۰۱ مورد آسیب به چشم و ۱۳۰ مورد سوختگی نیز گزارش شده است که این موارد به ترتیب چهار، ۲۸ و ۳۱ درصد افزایش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه استانهای آذربایجان شرقی با ۶۱ مصدوم و یک فوتی، تهران با ۵۴ مصدوم و دو فوتی و آذربایجان غربی با ۲۸ مصدوم و چهار فوتی دارای رتبه برتر از نظر تعداد آسیب دیدگان ناشی از حوادث چهارشنبه سوری در کشور تا صبح امروز و هفت نفر از آسیب دیدگان نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری هستند.
۱۵ درصد مصدومان چهارشنبه سوری از عابران گذری هستند
بابک یکتاپرست، معاون روابطعمومی اورژانس کشور، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آغاز آمادهباش نیروهای اورژانس در سراسر کشور از ابتدای اسفند اظهار کرد: آمار حوادث و سوانح رخ داده طی ۱۰ روز ابتدایی اسفند به نسبت سالهای پیشین مقداری بیشتر ارزیابی شده و اکنون این آمار به حد معمولتری رسیده است.
وی افزود: بر اساس آخرین آمار تا ساعت ۲۴:۰۰ روز جمعه، هجدهم اسفند، ۲۳۹ نفر در حوادث مربوط به چهارشنبه پایانی سال مصدوم شدند که در همین راستا شاهد افزایش حدود ۱۲ درصدی تعداد مصدومان به نسبت سال گذشته هستیم.
معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به جزئیات آمار مصدومان و فوتیهای حوادث مربوط به چهارشنبه سال تا روز هجدهم اسفند تصریح کرد: تعدادی از افراد مصدوم شده از همکاران اورژانس بودند و هفت نفر نیز دچار جراحات و آسیبهای سطحی شده بودند که در محل حادثه اقدامات درمانی مناسب دریافت کردند.
یکتاپرست با بیان اینکه ۷۹ مصدوم نیز توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل شدند و تا روز گذشته، ۳۹ نفر از مصدومان در بیمارستان و هفت نفر از آنها نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند، ادامه داد: در حوادث رخ داده، شش نفر فوت، ۲۱ نفر دچار قطع عضو، ۹۱ نفر دچار آسیبهای چشمی و ۱۱۰ نفر دچار آسیب سوختگی شدند.
وی گفت: اطلاعرسانیهای گستردهای صورت گرفته است و تمام افراد از عواقب حوادث مرتبط با چهارشنبهسوری آگاه هستند، اما باور ندارند که این حوادث برای آنها نیز رخ میدهد و گمان میکنند که این حوادث برای آنها بیخطر است یا توان مدیریت آن را دارند.
معاون روابطعمومی اورژانس کشور با بیان اینکه ۱۵ درصد مصدومان سال جاری و ۳۴ درصد مصدومان حوادث چهارشنبهسوری سال گذشته از عابران گذری بودهاند، خاطرنشان کرد: تمام این موارد در صورتی است که حوادث این چنینی میتواند عواقب جبرانناپذیری به همراه داشته باشد و تنها اقدامی که میتواند در این راستا انجام شود، در نظر داشتن توصیهها و اقدامات پیشگیرانه است.
بیشترین حوادث چهارشنبه سوری مربوط به گروه سنی ۵ تا ۱۹ سال است
فاطمه سادات عسگریان، اپیدمیولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به انجام مطالعهای هشت ساله در خصوص حوادث چهارشنبه سوری اظهار کرد: با توجه به افزایش اطلاعرسانیهای انجام شده، همچنان بروز حوادث چهارشنبه سوری در کشور بالا است.
وی با بیان اینکه تعداد این حوادث طی سالهای ۸۸ تا ۹۵، حدود ۳۰ هزار نفر بوده است، افزود: بیشترین بروز حوادث مربوط به سال ۹۵ با ۳۸.۴ درصد هزار نفر بوده است و کمترین آن مربوط به سال ۹۱ با ۲۲.۴ در ۱۰۰ هزار نفر بوده است.
اپیدمیولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: میزان بروز حوادث در تمام سالهای مورد بررسی در زنان نسبت به مردان کمتر است و بیشترین فراوانی حوادث چهارشنبه سوری مربوط به استفاده از ترقه با ۴۸.۱ درصد و پس از آن استفاده از کپسول با ۹.۸۷ درصد و استفاده از آتش با ۸.۸۸ درصد بود و در بقیه سالها نیز بیشترین فراوانی حوادث مربوط به همین سه نوع وسیله بوده است.
عسگریان با بیان اینکه بیشترین حوادث چهارشنبه سوری مربوط به گروه سنی ۵ تا ۱۹ سال است، اظهار داشت: مطالعات زیادی در سراسر جهان روی حوادث ناشی از برگزاری جشنوارههای مردمی انجام شده است، اما آنچه مشهود است این است که میزان بروز حادثه در حوادث چهارشنبه سوری به نسبت بالا است.
وی ادامه داد: در بیشتر جشنوارهها مراسم آتشبازی در مکان مشخصی و توسط افراد حرفهای انجام میشود و مردم نظارهگر آن هستند، در حالی که در کشور ما آتشبازی توسط خود مردم به خصوص نوجوانان انجام میشود و علاوه بر اینکه تجربه کافی ندارند، از وسایلی استفاده میکنند که از ایمنی کافی نیز برخوردار نیستند، همچنین بخشی از حادثه مربوط به افرادی است که حین ساختن این وسایل دچار آسیب میشوند.
نظر شما