به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابطعمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد ثابتاقلیدی امروز _یکشنبه بیستم اسفند_ با بیان اینکه غارها از جمله پدیدههای ژئوتوریستی بسیار باارزش هستند که هرسال میلیونها گردشگر و محقق از سراسر دنیا از آنها بازدید میکنند، اظهار کرد: غار شاپور در نزدیکی شهر تاریخی بیشابور و در دیواره جنوبی درهای وسیع به نام تنگ چوگان، واقع شده که قسمت شمالی تاقدیس دشتک (کوه شاپور) است و به دلیل قرار گرفتن مجسمه شاپور بر دهانه آن به غار شاپور معروف شده است.
وی افزود: رودخانه شاهپور با ارتفاع ۸۵۰ متر، از وسط تنگ چوگان عبور میکند و در واقع رودخانه شاپور به عنوان یک منبع عظیم تغذیه آب موجب شده است که سیستم توسعه یافتهای از غار که حداقل از رودخانه تا غار شاپور امتداد داشته، تشکیل شود، به این ترتیب غار شاپور در موقعیت کنونی، باقیمانده سیستم غار بسیار توسعهیافتهای بوده است که در طول زمان و در اثر فرایندهای فرسایشی از میان رفته و اکنون تنها قسمت انتهایی آن باقی مانده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس بابیان اینکه غار شاپور یکی از چندین غار است که در قسمت غرب تنگ چوگان قرار گرفته است، تصریح کرد: غار سمت چپ به غار مادر شاپور معروف است و غار سمت راست غار مرمر نامیده میشود و طول این غار ۱۸۱۵ متر و عمق غار از دهانه اول ۳۹- و از دهانه دوم ۱۰۳- است.
ثابتاقلیدی ادامه داد: غار شاپور در تنگ چوگان در حال حاضر یکی از جاذبههای گردشگری و تاریخی شهرستان کازرون بهشمار میرود و همواره مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی است.
به گزارش ایمنا، دو مسیر از مرکز استان فارس به طرف غار شاپور وجود دارد که یکی محور مواصلاتی شیراز-قائمیه به سمت غرب و مسیر دیگری از محور مواصلاتی شیراز-کازرون است. ثبت طبیعی ملی مجموعه غار و تنگ چوگان گام مهمی در جهت معرفی و حفاظت هرچه بیشتر از شهر باستانی بیشابور و ارزشهای طبیعی و فرهنگی آن است.
نظر شما