محسن حبیبی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: ۱۵ هزار سال پیش، انسان سگها را از خانواده گرگها یا همان گرگهای خاکستری برای مقاصدی از جمله شکار و نگهبانی اهلی کرد.
وی افزود: چندین سال است که با رشد بیرویه سگهای بلاصاحب در کشور روبهرو هستیم و گزارشها نشان میدهد که بهطور عمده چهار تا پنج میلیون سگ بلاصاحب یا ولگرد در کشور وجود دارد که معمولاً بهصورت گلهای در حاشیه شهرها و روستاها مشاهده میشوند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، با اشاره به حمله سگهای ولگرد به انسان در قم و شاهینشهر افزود: گزارشهای زیادی از حمله سگهای بلاصاحب به انسانها وجود دارد که این حملات باعث انتقال بیماری هاری شده است.
حبیبی تصریح کرد: سگها ولگرد دارای زندگی گلهای و بسیار قلمروطلب هستند که این ویژگی موجب ناامن شدن محیط زیست میشود؛ حمله به خرگوشهای وحشی از بین بردن خزندگان و بسیاری دیگر از پستانداران از جمله این معضلات است.
وی گفت: این سگها گاهی میزبان بسیاری از بیماریها از جمله کیست هیداتیک ، هاری و سایر بیماریها هستند و موجب بیماری حیواناتی که در محیط زیست زندگی میکنند، میشوند. ایجاد بیماری در گربهسانان بااهمیت جفتگیری با گرگها و از بین بردن خلوص نژادی گرگها و تولید حیوانی بهنام گرگاس از جمله مشکلاتی است که این سگها برای محیط زیست ایجاد میکند.
محسن حبیبی بیان کرد: گرگاسها حیواناتی هستند که نه میتوان آنها را گرگ نامید و نه به آنها سگ گفت، گرگاسها هم ویژگی اهلی سگها و هم خوی وحشی گرگها را دارند که میتوانند برای محیطهای انسانی خطرآفرین باشند.
وی اظهار کرد: متولی کنترل سگهای بلاصاحب، شهرداریها در شهر و دهیاریها و بخشداریها در خارج شهر هستند که طبق دستورالعمل سال ۱۴۰۱ باید اقدام به جمعآوری این سگها کنند.
نظر شما