به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، علی چالهچاله _چهارشنبه شانزدهم اسفند _ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه طی این سنوات اخیر از نظر آب و هوا و تشدید تنش خشکی با آن مواجه بودیم از آنجا که چالش محصولات پرآببر ایجاد شده، نسبت به اصلاح الگوی کشت و اجرای برنامههای تغییر شرایط کاشت اقداماتی در جهاد کشاورزی صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: از اواسط سال گذشته بر اساس مصوبهای که توسط مجلس شورای اسلامی و قانون بودجه وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده، میزان آب، فرهنگ کشت، نیاز محصولات استراتژیک کشور و برخی شاخصهای عمده دیگر، تدوین و برش استانی به همه استانها ابلاغ شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: پس از ابلاغ برشها به استان، برخی از ایرادات و مشکلات که قابلیت رفع داشت از طریق مکاتبه استانداری و مطرح کردن در جلسات تخصصی عنوان شد و الگوی کشت تا جایی که قابلیت اجرایی داشت، اصلاح شد تا متناسب با شرایط استان باشد.
وی در رابطه با جایگزینی کشت محصولات پرآببر، تصریح کرد: در ۱۰ سال گذشته بیشتر مزارع استان به کشت ذرت و برنج اختصاص داشت اما در حال حاضر در مناطقی که الگوی کشت در حال اجرا است مقدار محدودی بهصورت غیرمجاز و غیرقانونی کشت میشود که از طریق وزارت نیرو و آب منطقهای با افراد خاطی برخورد خواهد شد.
چاله چاله در ادامه افزود: یکی از کارهایی که در برنامه الگوی کشت در حال انجام است جایگزینی با کشتهای استراتژیک و کمآببر از جمله کلزا و زعفران بهجای محصولاتی مانند سبزیجات و سیفی جات مازاد بر نیاز کشور بوده که عملیاتی شده است
وی با اشاره به میزان صرفهجویی و کاهش آب مصرفی در رابطه با اجرای طرح اصلاح الگوی کشت، خاطرنشان کرد: اجرای طرح الگوی کشت اصلاحی حدوداً بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب باعث کاهش مصرف آب در تولیدات کشاورزی استان شده است.
نظر شما