به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان محیط زیست، حسن اکبری در مراسم امضای تفاهمنامه سه جانبه درباره حفاظت مشارکتی در خصوص گونههای در خطر انقراض آهو، قرقاول، خرس سیاه و گورخر ایرانی اظهار کرد: ابتدا لازم است این تغییر رویکرد در میان مدیران دولتی انجام شود که با رویکرد دولت و سازمان محیطزیست، این روند رخ داد.
وی افزود: در این راستا برای تهیه بستر قانونی با هدف مشارکت مردمی یک لایحه و سه آئیننامه را در دولت و مجلس مطرح کردیم که اکنون یک آئیننامه تصویب شده و دیگری در شرف تصویب است، یک لایحه در دولت در حال نهایی شدن است که با تصویب آنها بستر حضور بخش خصوصی برای حفاظت بیش از پیش فراهم خواهد شد.
معاون محیط زیست محیطی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: مسئله بعدی فرهنگسازی است، مبنی بر اینکه دولتیها بپذیرند با بخش خصوصی در یک طرف بایستند تا از حیات وحش حفاظت کنیم و این امر تا حد زیادی محقق شده است.
اکبری تصریح کرد: اکنون سیاست راهبردی سازمان محیطزیست این است که کار را به بخش خصوصی واگذار کند تا متقاضی، کار را به نتیجه برساند؛ اینکه خانواده محیطزیست برای حفاظت از حیات وحش و طبیعت بزرگتر شود بسیار ارزشمند است، اکنون در بخشهای صنعتگران و حتی شکارچیان هر دو طیف در امر حفاظت از گونههای در معرض انقراض همکاری مشترک دارند.
وی تأکید کرد: اگر قرار است کاری به نتیجه برسد باید در قالب یک برنامه منسجم باشد چون قصد نداریم تمام گونهها را تکثیر کنیم، بلکه هدف، حفاظت در طبیعت است، اما برای گونههایی که در معرض خطر قرار دارند باید با برنامهریزی منسجم و طرح قابل قبول داشته باشیم و در این صورت موفق خواهیم بود.
نظر شما