به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابطعمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، محمد عرفانی اظهار کرد: طبق صورتجلسه اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی و پس از کالبد شکافی گزارشی به این اداره کل، در بازرسی ظاهری خونریزی از منافذ، ضایعات دهانی، آثار گزش و شکستگی و درگیری و زخم پوستی مشاهده نشد و تنها مورد قابل ذکر مشاهده یک تکه پستان (متعلق به گوشتی که به عنوان غذا در اختیار ببر قرار گرفته است) در گلوی حیوان بود که با توجه به بافت نرم آن احتمالاً در اثر استفراغ در گلوی این ببر گیر کرده و موجب خفگی او شده است.
وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی وظیفه حفاظت، درمان و نگهداری از حیوانات باغ وحش را بر عهده دارد، گفت: دامپزشک نماینده این اداره کل در باغ وحش مستقر است و در همین راستا علت خفگی این ببر بالغ را بر اثر گیر کردن گوشت در گلو اعلام کرد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در ادامه تأکید کرد: مهم این است که اداره کل دامپزشکی با تمهیدات مناسبی از چنین حوادثی جلوگیری کند که حیوانات از بین نروند؛ مراقبتی در زمینه نحوه غذادهی به حیوانات باغ وحش صورت نگرفته است و محیط زیست استان، این مسئله را به صورت جدی پیگیری میکند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: مسئولیت سلامت حیوانات باغ وحش با سازمان دامپزشکی است و طبق ماده ۲ قانون سازمان دامپزشکی کشور، کلمه دام به حیوانات اهلی، طیور، ماهی، زنبور عسل، کرم، ابریشم، حیوانات آزمایشگاهی و «حیوانات باغ وحش» اطلاق میشود و مقصود از کنترل بهداشتی، بازرسی و اقداماتی است که از لحاظ پیشگیری و مبارزه با امراض دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام لازم و ضروری است.
عرفانی گفت: مراکز نگهداری حیوانات ملزم هستند که مسئول فنی بهداشتی داشته باشند و در خصوص مسائل بهداشتی و بیماری حیوانات پاسخگو باشند، در صورتی که باغ وحش مشهد قصوری در خصوص تلف شدن این گونه کرده باشد، با عنایت به چالشهای اخیر و کمکاریها دامپزشک این باغ وحش، بررسی کارشناسی و پیگیریهای قانونی در دستور کار این اداره کل است.
به گزارش ایمنا، موضوع باغ وحش مشهد بهتازگی نیز بر اثر لاغری شدید یک قلاده شیر نر به نام «ریشا» در رسانهها مطرح شده بود که علت آن نیز بیماری این شیر از سوی دامپزشک مستقر در این مجموعه اعلام شد.
مهر سال جاری بود که مجموعه فیلمها و تصاویری از حال و روز ناخوش «گربهسانان» باغ وحش مشهد در فضای مجازی پخش شد و باز هم پاسخ باغ وحش مشهد و دامپزشک نماینده اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی به این تصاویر مساعد بودن حال این گربهسانان بود.
جابهجایی غیراصولی چهار قلاده ببر باغ وحش مشهد و تخلف از قوانین و اصول استاندارد جابهجایی حیوانات از دیگر اخبار منفی منتشر شده در خصوص عملکرد این مجموعه در مشهد طی یکسال اخیر بوده است.
مرداد سال ۱۳۹۷ بود که کشف هشت تخته پوست و چهار جمجمه ببر در باغ وحش مشهد که متعلق به ببرهایی بود که هفت قلاده آن سالهای گذشته و یک قلاده نیز فروردین همان سال تلف شده بودند، خبرساز شد و توجه دوستداران و متولیان محیط زیست را به این مجموعه جلب کرد.
تلف شدن هفت توله ببر تازه متولد شده در مجموعه باغ وحش مشهد که علت مرگ آنها ابتدا عفونت تنفسی اعلام و سپس این علت با تشکیک کارشناسان مواجه شد، حساسیتها در روند نگهداری از گونههای ارزشمند حیوانی را در این مجموعه و حساسیت مضاعف متولیان محیط زیست در سال ۹۸ را نیز برانگیخت.
تشکیل کمیته حقیقتیاب برای پیگیری علت مرگ هفت توله ببر موجب نمایان شدن دیگر ابعاد نواقص و مشکلات این مجموعه و ورود جدی متولیان محیط زیست به این پرونده شد که مواردی، چون نداشتن مجوز فعالیت، قرار گرفتن در داخل شهر، رعایت نکردن فضا و استاندارد محیطی برای گونهها، ضرورت تعدیل گونههای جانوری و نبود امکان بهرهمندی از خدمات اداره کل دامپزشکی به دلیل نداشتن مجوز تنها بخشی از این مشکلات بود.
تعطیلی و پلمب باغ وحش مشهد بخشی از اخبار متعدد مربوط به این مجموعه طی سال جاری بود که البته با اندکی اغماض و ارائه مهلتهای متعدد برای اعمال دستورالعملها و رعایت استانداردها به این مجموعه در جهت حفظ و ماندگاری آن برای فعالیت در چارچوب قانون و استانداردها تلاش شد.
نظر شما