به گزارش خبرگزاری ایمنا، روز شنبه تصاویری از ارسال بستههای غذایی توسط هواپیماهای باری ارتش آمریکا برای مردم غزه منتشر شد و برای اولین بار آمریکا به کمک اردن حدود ۳۸ هزار بسته را از طریق چترهای نجات در یکی از سواحل جنوب غزه رها کرد. این عملیات که با ژست انساندوستی ایالات متحده انجام شد، اولین عملیاتی بود که پس از گذشت پنج ماه از آغاز نسلکشی اسرائیل علیه مردم غزه با اعلام رسمی رئیسجمهور آمریکا انجام شد، آن هم در شرایطی که حدود ۲.۵ میلیون نفر از مردم غزه تحت شدیدترین محاصره ارتش اسرائیل قرار دارند و تنها جمعیتی بالغ بر ۱.۵ میلیون نفر در منطقه رفح ساکن هستند، همچنین به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد ۵۷۶ هزار نفر یعنی یکچهارم جمعیت نوار غزه با گرسنگی شدید روبهرو هستند.
بهتازگی کمیته نجات بینالملل در بیانیهای اعلام کرد: «کمکرسانی از راه هوایی پاسخی در راستای کاهش درد و رنجها نیست و باعث سلب شدن زمان و انرژی از راهحلهای ثابت شده برای امداد در ابعاد گسترده میشود. آمریکا باید گامهای ملموسی برای اجرای یک راهحل دائمی برای این بحران به صورت فوری و مبرم اتخاذ کند. همه تمرکزهای دیپلماتیک باید روی پایان دادن به محاصره غزه توسط اسرائیل باشد.»
مردم تحت محاصره غزه برای زنده ماندن از علوفه دام و برگهای آلوئه ورا تغذیه میکنند و تیمهای پزشکی میگویند کودکان در بیمارستانها به دلیل سوءتغذیه و کمآبی جان خود را از دست میدهند. علاوه بر این دو روز پیش از ارسال این کمکها یعنی در بیستونهم فوریه، ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی به صدها نفر از مردم جنگزده و آواره غزه که در صفهای دریافت کمکهای بشردوستانه قرار داشتند حمله کرد و سبب شد تا دست کم ۱۱۸ نفر کشته و بیش از ۷۶۰ نفر زخمی شوند. دولت غزه با تاکید بر اینکه حمله اسرائیل به منتظران کمکهای بشردوستانه «عمدی و برنامهریزی شده» بوده است، گفت: ارتش اشغالگر میدانست که این افراد برای دریافت کمکهای بشردوستانه به منطقه آمدهاند، اما با خونسردی آنها را کشتند.
با توجه به ژستهای بشردوستانه اخیر ایالات متحده یادآوری چند مورد از جنایتهای آمریکا از زمان آغاز جنگ اخیر غزه ضروری به نظر میرسد، حمایتهایی که خود به تنهایی عامل تداوم جنگ و وضعیت بحرانی امروز مردم تحت محاصره غزه است:
۱- تصویب بودجه ۱۴.۳ میلیارد دلاری برای کمک به اسرائیل توسط مجلس نمایندگان آمریکا: به نوشته روزنامه «گاردین»، این بسته با میزان آرایی که اغلب بر مبنای گرایشهای حزبی انداخته شدند، شامل ۲۲۶ رأی مثبت در مقابل ۱۹۶ رأی منفی به تصویب رسید و اکثر جمهوریخواهان از این بسته حمایت کردند.
لایحهای که حدود چهار ماه قبل در مجلس نمایندگان به جریان انداخته شد شامل میلیاردها دلار کمک به چند بخش ارتش رژیم صهیونیستی از جمله سامانههای گنبد آهنین و فلاخن داوود، همچنین برداشت تسلیحات از انبارهای ارتش آمریکا برای این رژیم بود.
کای گرانجر، رئیس کمیته تخصیص بودجه مجلس نمایندگان آمریکا در جریان مناظره بر سر این لایحه مدعی شد: «این اولین گام در این فرآیند است و از همکارانم میخواهم در حمایت از این لایحه به من پیوسته تا بتوانیم اعتبارات را در سریعترین زمان ممکن به اسرائیل برسانیم.»
۲- وتوی طرح آتشبس غزه در شورای امنیت سازمان ملل توسط آمریکا برای سومین بار: روز یکم اسفند ایالات متحده در شرایطی که تعداد کشتهشدگان غزه به ۳۰ هزار نفر رسیده بود، بار دیگر پیش نویس قطعنامه الجزایر را در شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتشبس فوری به دلایل بشردوستانه در نوار غزه بود، وتو کرد.
۱۳ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به این قطعنامه رأی مثبت دادند، ایالات متحده با آن مخالفت کرد و فقط انگلیس رأی ممتنع داد. پیشنویس این قطعنامه خواستار «آتشبس فوری به دلایل انسانی بود که باید توسط همه طرفها رعایت میشد.» قطعنامه همچنین دو طرف را به آزادی فوری همه اسرا بدون هیچ پیششرطی ملزم میکرد.
پیش از این، لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد گفته بود که ایالات متحده از رأیگیری در مورد پیشنهاد الجزایر حمایت نمیکند و وعده داده بود که اگر این قطعنامه به رأی گذاشته شود، «پذیرفته نخواهد شد.»
۳- ارسال مستقیم تسلیحات و کمکهای نظامی به ارتش اسرائیل: به گزارش وبگاه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت، کمکهای آمریکا به اسرائیل، ۵۵ درصد از کل کمکهای آمریکا به جهان را تشکیل میدهد که از سال ۱۹۴۸ تاکنون حدوداً ۱۳۰ میلیارد دلار بوده است، اما گزارشهایی وجود دارد که حاکی از آن است که ارزش این کمکها به ۲۷۰ میلیارد دلار رسیده است. کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل، ۱۸ درصد از بودجه نظامی اسرائیل را تشکیل میدهد که بر اساس آن سالانه ۸۱۵ میلیون دلار تسلیحات خریداری میکند و ۵۰۰ میلیون دلار را برای تقویت پدافند موشکی از جمله گنبد آهنین اختصاص میدهد. کمک نظامی آمریکا در توسعه سامانه ضد موشکی «گنبد آهنین» در مقابل مقاومت فلسطین به مبلغ بیش از یک میلیارد دلار و توسعه سامانه ضد موشکی «هیتس» با بیش از دو میلیارد دلار سهیم است. آمریکا سامانه راداری «ایکس باند» را در سرزمینهای اشغالی فلسطین مستقر کرد که توانایی شناسایی موشکهای دشمن را دارد و علاوه بر آن نیاز اسرائیل به هواپیماهای جنگنده اف -۳۵ را نیز تأمین میکند.
بر اساس این گزارش، کمکهای نظامی واشنگتن به تلآویو شامل هواپیما، کشتی، هزاران سامانه تسلیحاتی و مهماتی مانند گلولههای تانک، بمبهای هواپیماهای مخصوص، پهپادها، تجهیزات دید در شب، رادارها و حتی خودروهای زرهی و آمبولانس میشود. این تجهیزات میان «یگانهای اسرائیل در تمام جبههها و حتی کرانه باختری» توزیع شده است تا بهطور مؤثری نیازهای نظامی تلآویو را تأمین کند. این تجهیزات جنگی آمریکایی نیز از انبارهای ارتش آمریکا در خاورمیانه به دست اسرائیل رسیده بود و بدون آن، ارتش اسرائیل برای پیشروی در نبرد و تمرکز بر حفظ قدرت بازدارندگیاش که یکی از اهداف اعلامی این جنگ بود، مشکل داشت.
۴- تناقض تداوم حمایتهای نظامی آمریکا از اسرائیل با وجود ارسال کمکهای بشردوستانه: به نقل از سیانان، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته گفت که بهرغم خودداری دولت اسرائیل از باز کردن گذرگاههای بیشتر برای کمکهای بشردوستانه به غزه، ایالات متحده به حمایت از اسرائیل با کمکهای نظامی ادامه خواهد داد.
میلر در یک نشست خبری گفت: «ما به حمایت از کمپین اسرائیل برای اطمینان از تکرار نشدن حملات هفتم اکتبر ادامه میدهیم. ما به اسرائیل کمک نظامی کردهایم زیرا با این هدف سازگار است.»
وی با تکرار برخی ادعاها گفت: «رهبران حماس که حمله هفتم اکتبر را طراحی و برنامهریزی کردند، همچنان در داخل غزه حضور دارند و همچنان تهدیدی برای غیرنظامیان بیگناه در داخل اسرائیل هستند.»
میلر ادامه داد: «ما از عملیات نظامی مشروع اسرائیل مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی حمایت میکنیم و به همین دلیل به حمایت نظامی از آنها ادامه میدهیم.»
با توجه به این موارد، ارسال تنها ۳۸ هزار بسته غذا برای مردمی که در شرایط محاصره تمامعیار ۱۵۰ روز تحت شدیدترین بمبارانها و حملات قرار گرفتهاند، بیش از ۳۰ هزار نفر از آنها کشته شدند، بیمارستانهای آنها ویران شده، از خانههای خود کوچ داده شدند، در صف دریافت کمک به آنها حمله شده است، روزانه شاهد مرگ کودکان خردسال و نوزادان، زنان و مردان بسیاری هستند و اسرائیل جنایتهای بیشمار دیگری را با حمایت مستقیم آمریکا علیه آنها انجام داده است، چیزی جز یک ژست توخالی و یک طنز تلخ نیست؛ جنایتهایی که همانطور که مقامات فلسطینی و کشورهای دیگر بارها تاکید کردهاند تنها با توقف کامل جنگ علیه مردم غزه پایان خواهد یافت.
نظر شما