غرس ۱۵ هزار اصله نهال به یاد شهدای استان فارس

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: روز هفدهم اسفند، ۱۵ هزار اصله نهال به یاد شهدای استان فارس غرس خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، حجت‌الله مرادی امروز _یکشنبه سیزدهم اسفند_ در نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه بدون منابع طبیعی، صنعت، کشاورزی، آب وجود ندارد و این اهمیت این نام‌گذاری را نشان می‌دهد، اظهار کرد: ۱۶ نهالستان دولتی داریم که بیش از شش میلیون اصله نهاد و بیش از سه میلیون اصله در نهالستان‌های خصوصی کشت شده است و در مجموع هر هکتار ۳۵۰ اصله نهال به صورت متوسط غرس شده است.

وی با بیان اینکه ۴۷۰ نفر از منابع طبیعی محافظت می‌کنند، در صورتی که به ازای هر ۱۰ هزار هکتار یک نیرو لازم داریم، افزود: بیش ۶۶۴ هزار هکتار نهال کاری و بذرکاری شده است و در روز هشتم اسفند با همکاری بسیج سازندگی توانستیم ۱۶۸ هزار اصله نهال غرس شد که ۶۸۰ هکتار را شامل می‌شود و در روز یازدهم اسفند به مناسبت انتخابات حدود ۱۰ هزار اصله نهال به رأی‌اولی‌ها اهدا شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با اشاره به موضوع زراعت چوب تصریح کرد: ۸۵۴ هکتار زراعت چوب داشتیم و با توجه به اینکه در منطقه زرین دشت با کمبود آب مواجه بودیم، زراعت چوب به عنوان الگو و استفاده از گونه‌های گز در دستور کار قرار گرفت.

مرادی با اشاره به اینکه در روز هفدهم اسفند ۱۵ هزار اصله نهال به یاد شهدای استان فارس غرس خواهد شد، تصریح کرد: «منابع طبیعی با مشارکت مردم و برای مردم» شعار سال‌جاری روز و هفته درختکاری است و در جلساتی که در راستای برگزاری هفته منابع طبیعی با ارگان‌های مختلف برگزار شد، روز سه‌شنبه، پانزدهم اسفند و در روز آغاز هفته منابع طبیعی زنگ سبز به صدا درآمد و در پایگاه امام علی (ع) هم‌زمان با سطح کشور غرس نهال شروع می‌شود.

وی با تشریح ویژه برنامه‌های این هفته اظهار کرد: تقدیر از نخبگان این حوزه در دانشکده کشاورزی، برگزاری جلسه با دادستان‌های کل کشور، غرس پنج هزار اصله نهال در شهرک سلامت، اهدای خون، برگزاری مراسم مشترک با بنیاد شهید و تجلیل از ایثارگران و خانواده شهدای از جمله برنامه‌های این هفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با بیان اینکه ۳۷ هزار همیار طبیعت افتخاری جذب شده است، تاکید کرد: فارس اولین استانی بود که تفاهم‌نامه‌ای با اعتبار سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال را با پایگاه امام حسن (ع) را منعقد کرد.

مرادی همچنین با اشاره به حوزه آبخیزداری در سطح استان فارس تصریح کرد: در راستای اهداف سازمان، طرح‌ها و پروژه‌هایی طراحی، مصوب، مطالعه و اجرا می‌شود که در بحث اجرای عملیات آبخیزداری در سال گذشته بیش از ۲۰ پروژه اجرا شد که در سال جاری شش پروژه با اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریال به بهره برداری می‌رسد و باقی‌مانده آن در مرحله نهایی قرار دارد.

۹۹ درصد اراضی ملی و دولتی دارای سند هستند

اکبر رحیمی حقیقی، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس در این نشست اظهار کرد: ۶۵۹ مورد پاسخ به استعلام اراضی، بیش از ۸۴ مورد اراضی درخواست کمیسیون ماده ۳۴ تعیین تکلیف شد و در حوزه ممیزی و مددکاری تاکنون ۱۰ میلیون و ۲۱۰ هکتار منابع طبیعی تثبیت شده و ۹۹ درصد اراضی ملی و دولتی دارای سند هستند و بیش از ۹۷ درصد کاداستر انجام شده است.

وی افزود: رفع تداخلات یکی از وظایف سازمان است و یک میلیون و ۷۷۰ هکتار از اراضی تاکنون تعیین تکلیف شده است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس در خصوص پاسخ به استعلامات خاطرنشان کرد: تعداد پاسخ به استعلامات ۲۷۵۰ مورد بود و میانگین پاسخگویی پنج روز است.

رحیمی با اشاره به استعلام آن طرح‌های عمرانی گفت: ۲۲۰ استعلام معدن در سطح استان فارس پاسخ داده شده است و ۱۷۲۳ معدن در سامانه ثبت شده است، ۱۷۶ هکتار بازسازی معادن انجام شده است و ۱۰۴۱ پرونده در ۳۷ کمیته معادن امسال مورد بررسی قرار گرفت و ۲۲۴ پرونده در کمیته تعامل بررسی شده است.

وی عنوان کرد: در حوزه گیاه پزشکی با انجام پالایش‌ها، ۱۲۲۰ مبارزه بیولوژیک داشتیم و ۶۳ هزار هکتار پالایش آفت داشتیم، در تغییر الگوی سوخت هم اقدامات خوبی انجام شده است.

اسحاق امیدوار، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس نیز در این نشست تصریح کرد: مساحت بیابانی بر مبنای رخساره‌های ژئومورفولوژی حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار در فارس است و طرح اجرای بیابان‌زدایی از سال ۶۷ شروع شد و تاکنون ۱۹ طرح مطالعاتی انجام شده است و بر اساس این بررسی‌ها ۳۵ منطقه با وسعت ۹۹۴ هکتار در معرض فرسایش قرار گرفتند.

وی افزود: ۲۲ کانون به مساحت ۳۸۰ هکتار کانون بحرانی مشخص شده است و اقداماتی برای رفع آن‌ها بر اساس شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی صورت گرفته است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس ادامه داد: ۴۲ هزار و ۲۷۲ هکتار شامل نهال‌کاری، کپه‌کاری و حفاظت قرق در بر می‌گیرد و گونه‌های کشت باید بومی منطقه باشد که شامل کنار، آکاسیا ویکتوریا، طاق، گز شاهی، کهور و گیاهانی که در این مناطق جواب داده است، کشت می‌شوند.

امیدوار با اشاره به حوزه مرتع اظهار امیدواری کرد: مدیریت چرای دام، نظارت بر اجرای طرح‌های مرتع‌داری، اهاله طرح‌های مرتع‌داری، تولید بار در ایستگاه‌های تولید بذر در سطح ۶۰ هکتار در قالب طرح ملی، احصا و غنی‌سازی پوشش گیاهی مراتع با عملیات کپه‌کاری که در سال‌جاری بیش از ۵۰۰ هکتار انجام شده است و تحت پوشش قرار دادن بیش از سه هزار هکتار از برنامه‌های اجرا شده در این حوزه است.

کاهش ۲۰۰ درصدی آتش‌سوزی مراتع در سال جاری نسبت به گذشته

محمد صدرایی، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس نیز با تاکید بر اهمیت این بخش و لزوم همکاری مردم در اطلاع‌دهی تخلفات اظهار کرد: علامت بر سامانه‌های تلفنی، ساماندهی پنجره واحد زمین نیز راه‌اندازی شده و بر منابع ملی نظارت دارد، در حوزه آتش‌سوزی ۱۹۰ فقط شامل ۱۴۰۰ هکتار آتش‌سوزی داشتیم که در سال جاری شاهد کاهش ۲۰۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ بوده است.

وی افزود: ۴۸۱ فقره اجرای حکم و اجرای خلع ید و رفع تصرف داشتیم که بیش از ۱۸ هزار هکتار رفع تصرف شده است و بیش از ۳۰ هزار هکتار قبل از صدور حکم رفع تصرف شده است و ۲۶۳ خودرو در خصوص قاچاق چوب، زغال توقیف شدند و ۴۶ تن هیزم و ۱۵ هزار کیلوگرم زغال کشف و ضبط شده است.

کد خبر 732911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.