هشدارهای سازمان آتش‌نشانی اصفهان برای چهارشنبه آخر سال

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: با فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی سازمان آتش‌نشانی، رسانه‌ها و همکاری شهروندان می‌توان آمار حریق و حوادث در چهارشنبه سوری شهر اصفهان را به صفر رساند.

امید باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تدابیر سازمان آتش‌نشانی اصفهان در آستانه شب چهارشنبه آخر سال اظهار کرد: مواد محترقه، آتش‌زا و موادی که برای آتش‌بازی استفاده می‌شود، به‌صورت ترکیبی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به‌قدری حساس است که در صورت جابه‌جایی، حمل‌ونقل‌، وارد شدن ضربه، رسیدن حرارت حتی در اثر فعل و انفعالات شیمیایی، مقابل ارتعاش هوا و وجود یک فرکانس خاص این چاشنی انفجار فعال و بر اثر انفجار انرژی این مواد به‌طور ناگهانی آزاد می‌شود که آزاد شدن انرژی مواد محترقه، حریق، صدای مهیب و خسارت جانی و مالی را به‌دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه حدود ۲۵۰ گرم از مواد محترقه قابلیت تخریب کامل منزل با مساحت حدود ۷۰ متر مربع و شکستگی شیشه مکان‌های مجاور را دارد، افزود: والدین باید خطرات مواد محترقه را به فرزندان خود یادآوری کنند و نسبت به رفت‌وآمد، بازی و سرگرمی‌های آن‌ها آگاهی کامل داشته باشند.

رئیس اداره برنامه‌ریزی و توسعه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه این سازمان از بهمن سال جاری فرهنگ‌سازی لازم در این راستا را آغاز کرده است، تصریح کرد: با فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی سازمان آتش‌نشانی، رسانه‌ها و همکاری شهروندان می‌توان آمار حریق و حوادث در چهارشنبه سوری در شهر اصفهان را به صفر رساند، البته اداره آموزش سازمان آتش‌نشانی نیز آموزش‌های خود را از طریق آموزش‌وپرورش به کودکان ارائه می‌کند.

باقری با اشاره به حادثه‌ای که هفته گذشته برای چهار نوجوان و جوان در یک منزل مسکونی واقع در خیابان کاوه اتفاق افتاد، ادامه داد: این حادثه روز یکشنبه، ششم اسفند ساعت ۱۶:۴۵ طی تماسی با ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی اعلام شد.

وی افزود: چهار نفر از شهروندان نوجوان و جوان که بین ۱۵ تا ۱۹ سال داشتند، در پارکینگ آپارتمانی در حال ساخت مواد محترقه بودند که طی حادثه‌ای انفجار اتفاق می‌افتد و در پی آن اکیپ‌های عملیاتی سازمان آتش‌نشانی از دو ایستگاه به موقعیت حادثه اعزام و هر چهار نفر راهی بیمارستان شدند.

باقری بیان کرد: مواد منفجره در مجاورت لوازم گرمازا، در هوای گرم، در دست و جیب افراد به‌دلیل فعل و انفعالات شیمیایی موجب انفجار می‌شود.

وی با بیان اینکه بعضی مواد شیمیایی همچون اکلیل سرنج در ترکیب با یکدیگر یا ترکیب با آب ایجاد مشتعل و انفجار می‌شود، اضافه کرد: این مواد باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شود، همچنین از آتش‌بازی و روشن کردن آن مجاور پارکینگ‌ها و درختان جلوگیری شود.

باقری با بیان اینکه والدین باید ظروف تحت فشار گاز، قوطی‌های حشره‌کش، اسپری‌ها و ظروف الکل را از دسترس کودکان و افراد نابالغ دور نگه دارند، گفت: آتش‌های کوچکی که کودکان در قسمت‌های مختلف ایجاد می‌کنند، ممکن است گسترش پیدا کند و خسارت جبران‌ناپذیری به وجود آورد.

کد خبر 731549

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.