به گزارش خبرگزاری ایمنا، «رامش راجاسینگهام» مدیر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل عصر سه شنبه ۲۷ فوریه (هشتم اسفند ۱۴۰۲) به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت مرددم غزه هشدار داد: حداقل ۵۷۶ هزار نفر در نوار غزه معادل یک چهارم جمعیت آن، در یک قدمی قحطی قرار دارند که در صورت عدم انجام اقداماتی برای مهار آن، قحطی «تقریبا اجتنابناپذیر» خواهد بود.
او به شورای ۱۵ عضوی امنیت سازمان ملل هشدار داد: «تا زمانی که این جنگ و خطر گسترش آن به مناطق پرجمعیت جنوب غزه ادامه داشته باشد، امکان بسیار کمی برای مهار قحطی وجود دارد. بنابراین ما دوباره درخواست خود برای آتشبس را تکرار میکنیم.»
مقام سازمان ملل گفت: از هر ۶ کودک زیر دو سال در شمال غزه، یک نفر دچار سو تغذیه حاد است و تمام جمعیت ۲.۳ میلیون نفری نوار غزه برای زنده ماندن به کمکهای غذایی نیاز دارند که متأسفانه این کمکها بسیار ناکافی هستند.
راجاسینگهام اضافه کرد که سازمان ملل و گروههای امدادی «با موانع بسیار بزرگی برای رساندن حداقل تدارکات به غزه مواجه هستند.»
او این موانع را بسته شدن گذرگاهها، محدودیتهای ارتباطاتی، روشهای سخت بازرسی، هرج و مرج، جادههای تخریبشده و مهمات منفجر نشده بیان کرد.
«کارل اسکائو» معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل نیز به شورای امنیت گفت که این نهاد «آماده است در صورت توافق آتشبس، به سرعت عملیاتهای خود را گسترش دهد.»
معاون مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل تصریح کرد: «خطر قحطی که ناشی از عدم توانایی در رساندن مواد غذایی کافی به مردم غزه و شرایط عملیاتی تقریباً غیرممکن وجود دارد که کارکنان ما در عمل با آن روبهرو هستند.»
روسیه با انتقاد شدید از آمریکا: اسرائیل مانع کمکها به نوار غزه و آمریکا باعث کشتار ۳۰ هزار فلسطینی
واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده روسیه در سازمان ملل در سخنانی آمریکا را عامل شهادت ۳۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه دانست و گفت که اسرائیل برای ورود کمکها به نوار غزه مانع ایجاد میکند.
سفیر روسیه با بیان اینکه آمریکا با ممانعت از تصویب قطعنامههای پیشنهادی در شورای امنیت برای برقراری آتشبس فوری در نوار غزه باعث کشتار ۳۰ هزار فلسطینی در نوار غزه شده است، گفت: «پیشنویس قطعنامه آمریکا مجوز دیگری به اسرائیل برای نسلکشی است.»
نبنزیا در واکنش به ادعاهای دیپلمات آمریکایی گفت: «مقایسه اوکراین با غزه نادرست است و آمریکا که در بسیاری از کشورها مانند افغانستان، عراق و سوریه دست به نسلکشی زده است، نمیتواند به دنیا درس اخلاق بدهد.»
معاون نماینده چین در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت گفت: آنچه در غزه اتفاق میافتد ناقض قوانین بشردوستانه بینالمللی است.
رابرت وود، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز به شورای امنیت گفت که واشنگتن از اسرائیل خواسته است گذرگاههای مرزی را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه باز نگه دارد و اجازه دهد که گذرگاههای بیشتری باز شوند.
معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل افزود: «به زبان ساده این که اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام بدهد. ما از اسرائیل میخواهیم که با کنترل درگیریها، این اطمینان را ایجاد کند که کمکهای بشردوستانه در نهایت ایمنی و بدون خطر به غزه انتقال خواهند یافت.»
باربارا وود وارد، سفیر نماینده انگلیس در سازمان ملل نیز در شورای امنیت با حمایت از اظهارات دیپلمات آمریکایی گفت: از اسرائیل میخواهیم اجازه ورود کمکهای بیشتر به غزه را بدهد.
سفیر انگلیس گفت که جنگ غزه منجر به گرسنگی، و گرسنگی منجر به فروپاشی نظم و قانون میشود. «از اسرائیل میخواهیم اجازه دهد کمکهای بیشتری وارد غزه شود.»
هشدار سفیر فلسطین: اسرائیل حکم دیوان بینالمللی دادگستری را نادیده گرفت
«ریاض منصور» نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل به شورای ۱۵ عضوی شورای امنیت درباره وضعیت مردم غزه هشدار داد و گفت که اسرائیل حکم دیوان بینالمللی دادگستری را نادیده گرفت و بیش از ۵۰۰ هزار نفر در آستانه قحطی در این منطقه هستند.
دیپلمات فلسطینی تصریح کرد: اسرائیل تقریباً تمام نانواییها و مزارع در نوار غزه را ویران کرده است و «از غذا به عنوان سلاحی علیه مردم فلسطین استفاده میکند.»
فرافکنی نماینده اسرائیل و متهم کردن سازمان ملل در کمکرسانی به مردم غزه
اما «جاناتان میلر» معاون سفیر اسرائیل در سازمان ملل ادعا کرد که این رژیم خود را متعهد به بهبود شرایط انسانی در غزه میداند.
دیپلمات اسرائیلی، جنایت این رژیم در ایجاد مانع برای ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم بیگناه غزه را به گردن سازمان ملل انداخت و مدعی شد محدودیتها در میزان کمکها و سرعت ارسال آنها به دلیل ظرفیت محدود سازمان ملل و سایر نهادهای امدادی است.
او ادعا کرد: «اسرائیل در سیاستهای خود شفاف بوده است. مطلقاً هیچ محدودیتی وجود ندارد. تکرار میکنم، هیچ محدودیتی در رابطه با میزان کمکهای بشردوستانهای که میتواند به غیرنظامیان در غزه برسد، وجود ندارد.»
این در حالی است که استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل روز سهشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: میزان کمکهای ارسالی به نوار غزه بهشدت کاهش یافته است. هیچ کاروان بشردوستانه سازمان ملل از ۲۳ ژانویه تاکنون نتوانسته است به شمال غزه برسد.
سخنگوی سازمان ملل افزود: سازمان ملل متحد علاوه بر تسریع در بازرسیها، به جادههای امن و نقاط ورودی بیشتر به غزه از جمله در شمال این منطقه نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین پانزدهم مهر ۱۴۰۲ برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفانالاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتشبس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه، دهم آذر برابر با یکم دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سر گرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفانالاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
نظر شما