حسین فلاح در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به آخرین تحولات جنگ در غزه اظهار کرد: رفح به عنوان شاهراه اصلی کمکرسانی به مردم غزه تا چندی پیش توسط دولت مصر بسته بود، اما با فشارهای گروههای صلحطلب و مردم مصر اتصال این باریکه به نوار غزه برقرار شد و با ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه بعضی معضلات رفع شد تا اینکه رژیم صهیونیستی به بهانه آزادسازی دو اسیر خود در رفح حملات هوایی و زمینی خود را در این شهر تشدید کرد و گذرگاه رفح بار دیگر بسته شد.
وی با اشاره به مشکلات مردم غزه افزود: همانطور که سازمان بهداشت جهانی هم اعلام کرده است، بیماری هپاتیت و اسهال خونی در بین کودکان غزه شایع شده است و اگر جامعه بینالمللی اقدامی برای بازگشایی این گذرگاه نکند شاهد فاجعه انسانی و نسلکشی گستردهای در غزه خواهیم بود.
استاد حقوق بینالملل دانشگاه اصفهان با اشاره به وتوی اخیر قطعنامه آتشبس در غزه توسط آمریکا و حمایتهای سیاسی و تسلیحاتی این کشور از رژیم صهیونیستی، در خصوص شکایت مجدد آفریقای جنوبی به دادگاه لاهه و مخالفت با برگزاری دوباره جلسه دادگاه برای رسیدگی به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه ابراز کرد: کشورهای عربی صرفاً به صورت ظاهری و اسمی از مردم فلسطین حمایت میکنند، اما بهطور علنی انرژی و بودجه رژیم صهیونیستی را تأمین میکنند، در حالی که به فرموده رهبر معظم انقلاب با قطع شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی میتوانستند کمک حال مردم مظلوم فلسطین باشند و از آلام آنها بکاهند.
تأثیر رأی قضات آمریکایی در دادگاه لاهه
فلاح با بیان اینکه از نظر حقوق بینالملل مصوبات دادگاه لاهه قابل وتو شدن نیست و لازمالاجرا است، اضافه کرد: تنها موردی که میتواند در دادگاه لاهه اثرگذار باشد، رأی قضات آمریکایی در این دادگاه است؛ البته آفریقای جنوبی نیز قضات و وکلای بسیار مؤثری در دادگاه لاهه دارد.
وی افزود: چیزی که آفریقای جنوبی درخواست کرده بود توقف فوری جنایت جنگی در غزه بود، اما دادگاه رسیدگی بعدی را انجام نداد و حکمی را صادر کرد که الزامآور و بازدارنده نبود و تنها جنبه توصیهای داشت؛ با این حال عملکرد آفریقا در این زمینه زیبا بود و موجب شد افکار عمومی جهان بسیاری از مسائل را متوجه شود.
استاد حقوق بینالملل دانشگاه اصفهان تاکید کرد: مدارکی که وکلای آفریقای جنوبی و تسخیری این کشور جمع کرده بودند، مدارک بسیار مستدلی بود و میشد با آن نسلکشی و جنایت جنگی در غزه را ثابت و متوقف کرد، اما دادگاه به رأی توصیهای بسنده کرد و کار خاصی انجام نداد، با این حال این عمل توانست یک مانور سیاسی برای جوامع بینالمللی باشد.
نگاه قضات دادگاه لاهه نژادپرستانه است
فلاح وی با بیان اینکه نگاه قضات دادگاه لاهه بهطور کامل نژادپرستانه است، ابراز کرد: اگر این اتفاق در اوکراین افتاده بود رأی فوری، قطعی و الزامآور صادر میشد، اما در موضوع فلسطین چون جنایات رژیم صهیونیستی با پشتیبانی و فشارهای آمریکا همراه بود، رأی دادگاه هم الزامآور نشد؛ مثل همه قطعنامههایی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد صادر میکند که بیشتر جنبه توصیهای دارند.
وی با اشاره به موضوع کوچ اجباری فلسطینیها گفت: از نظر حقوق بینالملل انتقال اهالی غزه و رفح قطع به یقین خلاف قوانین حقوق بینالملل، حقوق بشردوستانه و قطعنامههای سالهای اخیر ژنو است؛ بهطور قطع کاری که رژیم صهیونیستی میخواهد انجام دهد همین است که مردم غزه مجبور شوند رفح و دیگر مناطق اشغالی را ترک کنند و سپس مدعی شوند که جنایت جنگی مرتکب نشدهاند.
طوفانالاقصی کاملاً پیشدستانه بود
استاد حقوق بینالملل دانشگاه اصفهان با اشاره به عملیات طوفانالاقصی گفت: این مسئله که حماس عملیات طوفانالاقصی را کاملاً پیشدستانه انجام داد، رسانهای نشد؛ حماس با این عملیات از توطئههای رژیم صهیونیستی جلوگیری کرد و اگر عملیات طوفانالاقصی اتفاق نمیافتاد، جنایات رژیم صهیونیستی در سکوت کامل رسانهای رخ میداد و بسیاری از مردم فلسطین کشته و بسیاری دیگر نیز مجبور به کوچ میشدند.
وی یکی از دلایلی که رژیم صهیونیستی نمیتواند به مردم غزه فشار وارد کند را تعداد اسرای صهیونیست و فشار خانوادههای آنها به دولت اسرائیل همچنین فشارهای احزاب مخالف نتانیاهو برای فیصله دادن به موضوع فلسطین دانست و افزود: از آغاز اشغالگری رژیم صهیونیستی در فلسطین تاکنون تعداد اسرای این رژیم در دست گروههای مقاومت کمتر از تعداد آنها پس از شروع طوفانالاقصی بوده است، به طوری که در این عملیات بیش از ۸ برابر اسیر در طول این ۷۶ سال اشغالگری به دست گروههای مقاومت فلسطین افتاده است.
فلاح ادامه داد: حماس با عملیات طوفانالاقصی مظلومیت مردم فلسطین را بعد از چند دهه به دنیا نشان داد و وجهه بینالمللی رژیم صهیونیستی کاملاً نابود شد، چون رژیم صهیونیستی تلاش میکرد اینطور وانمود کند که طوفانالاقصی با حمایت ایران و اجرای حزبالله انجام شده است، در حالی که این عملیات کاملاً فلسطینی بود.
شکایت آفریقای جنوبی موجب حمایت کشورهای دیگر شد
وی با اشاره به مستندات آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه ابراز کرد: آفریقای جنوبی به عنوان کشوری که قبلاً قربانی نسلکشی توسط رژیم آپارتاید حاکم بوده است، در دادگاه بینالمللی جایگاه ویژه و قضات مبرزی دارد که میتواند اثرگذار باشد؛ بنابراین مطرح شدن شکایت علیه رژیم صهیونیستی جنبه سیاسی کیفری و حقوقی بسیار خوبی داشت و موجب حمایت کشورهای دیگر شد که جای تأمل دارد.
وی ادامه داد: البته چون کشوری غیر از جمهوری اسلامی ایران این اقدام را انجام داد، بسیاری از کشورهای اروپایی هم به میدان آمدند، حمایت کردند و هم در جلسات دادگاه حضور داشتند و وکیل معرفی کردند.
وی با اشاره به همکاری وکلا و قضات بینالمللی با وکلای ایران گفت: در مسائل بینالمللی چون ما قاضی و وکیل ثابت در دیوان بینالمللی دادگستری نداریم نمیتوانیم در حمایت از کشور دیگری شکایت کنیم و فقط اگر طرح شکایت مربوط به کشور خودمان باشد میتوانیم ایفای حق کنیم، اما آفریقا جنوبی قضات معروفی دارد که این شکایت را پیگیری میکنند.
جوانان فلسطینی حاکم اصلی سرزمین مادری خود خواهند شد
وی در خصوص آینده جنگ در فلسطین ابراز کرد: پیشبینی در خصوص آینده جنگ در اراضی فلسطینی درخشان است، چرا که تا پیش از عملیات طوفانالاقصی بسیاری از گروههای مبارز فلسطینی با یکدیگر متحد نبودند و هر کدام به صورت جداگانه در منطقه خود نقش ایفا میکردند، اما این عملیات موجب شد بسیاری از گروههای فلسطینی از جمله فتح، حماس، صاف و دموکراتها با یکدیگر متحد شوند و مردم فلسطین هم متوجه شدند که هیچ راهی در برابر رژیم صهیونیستی جز مقاومت وجود ندارد و با صلح و سازش نهتنها رژیم صهیونیستی به تعهدات خود عمل نمیکند، بلکه زیادهخواهی بیشتری پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به شکنندگی داخل کابینه نتانیاهو و اختلافات مقامات اسرائیلی یادآور شد: طوفانالاقصی موجب بیداری بیشتر همه جهان بهویژه نسلهای آینده فلسطین شد و بهیقین نوجوانان و جوانان فلسطینی به عنوان وارثان مبارزه علیه رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک به آرزو و آمال خود خواهند رسید و میتوانند حاکم اصلی سرزمین مادری خود باشند.
نظر شما