از وضعیت دشوار زنان در غزه تا محاکمه غیابی اشغالگر

حوادث و اظهارنظرهای مقامات در خصوص اتفاقات مهم را در بسته خبری سیاست بین‌الملل امروز ایمنا دنبال کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسته سیاست بین‌الملل به ارائه گزیده اخبار منتشر شده در یک هفته گذشته می‌پردازد:

واشنگتن مدافع نسل کشی

پس از چند ماه از کشتار در غزه و تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی، ایالات متحده بار دیگر پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را که از سوی الجزایر به شورای امنیت ارائه شده بود، وتو کرد.
این در حالی است که ایالات متحده به عنوان اصلی‌ترین صحنه گردان جنگ در غزه پیش‌تر هم دو بار اقدام به وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت کرده است.
واشنگتن به موازات آنکه مدعی تلاش برای توقف جنگ در غزه است، در عمل نه تنها اجازه ارسال کمک‌ها به ساکنان این باریکه را نمی‌دهد که طی پنج ماه اخیر بی‌سابقه‌ترین حمایت تسلیحاتی و لجستیکی از رژیم صهیونیستی را به اجرا درآورده است.
با این حال وتوی مجدد قطعنامه از جانب آمریکا موجی از واکنش‌های تند را به دنبال داشت. در همین باره به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که اقدام دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای وتوی پیش‌نویس قطعنامه الجزایر در شورای امنیت که خواستار آتش بس فوری انسان دوستانه و توقف کوچ اجباری فلسطینی‌ها بوده است بشدت محکوم می‌کند. حماس افزود: ما به شکست کشاندن این قطعنامه از سوی آمریکا را به منزله متوقف کردن اراده بین‌المللی به نفع برنامه‌های رژیم نازیسم اشغالگر با هدف کشتار و آواره کردن بیشتر مردم فلسطین می‌دانیم. در این بیانیه آمده است: «این وتو، چراغ سبزی است برای اشغالگران به منظور ارتکاب کشتارهای بیشتر و قتل عام مردم بی‌دفاع ما از طریق بمباران و گرسنگی و همچنین مشارکت مستقیم در جنگ علیه کودکان و غیرنظامیان بی‌دفاع در نوار غزه است.»

ناوهای امریکایی شکار یمنی‌ها شدند

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد، این ارتش چند ناو آمریکا، یک کشتی اسرائیلی و مواضعی در بندر «ام الرشراش» ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی فلسطین را با پهپاد مورد حمله قرار داده است. به نقل از المیادین، «یحیی سریع» در بیان جزئیات این حملات اعلام کرد، ناوهای امریکایی در دریای سرخ و عرب هدف قرار گرفتند و به کشتی اسرائیلی «MSC SILVER» نیز در خلیج عدن با چند موشک دریایی حمله شد.
این حملات در حالی انجام شده است که گزارش محرمانه پنتاگون که دیروز بخش‌هایی از آن رسانه‌ای شد، حاکی از تحلیل نرفتن توان نظامی نیروهای مسلح این کشور در نتیجه این حملات است. در گزارش تهیه شده توسط فرماندهی عملیات نیروی دریایی پنتاگون آمده است: «حوثی‌ها همچنان می‌توانند مسیر کشتیرانی در منطقه را مسدود کنند، بویژه اینکه از سلاح‌های خاص خود یعنی زیردریایی‌های بدون سرنشین رونمایی کردند.»

حمله به صف گرسنگان غزه و وضعیت دشوار زنان

روز سه‌شنبه جهان هنوز از شوک گزارش جدید سازمان ملل از وضعیت زنان فلسطینی در جنگ غزه و تجاوز به آنها توسط نظامیان اسرائیلی خارج نشده بود که شوک خبری دیگری منتشر و اعلام شد؛ ارتش رژیم صهیونیستی به صف فشرده آوارگان گرسنه غزه که ایستاده بودند تا کمک‌های غذایی دریافت کنند، حمله برد و یک نفر را هم به شهادت رساند.
خبر حمله اسرائیل به صف گرسنگان غزه در شرایطی منتشر شد که کمتر از ۲۴ ساعت پیش از آن، سازمان ملل با انتشار گزارشی از وضعیت وخیم زنان فلسطینی خبر داد. گزارش گزارشگران سازمان ملل حاکی از آن بود که زنان و دختران فلسطینی چه آنها که در حال فرار بوده‌اند، چه کسانی که پرچم‌های سفید در دست داشته‌اند، به طور عمد هدف گلوله نظامیان اسرائیلی قرار گرفتند. این گزارشگران همچنین خبر دادند، زنان بسیاری از تجاوز جنسی خبر داده‌اند که حداقل دو مورد آن توسط این گزارشگران مورد تأیید قرار گرفته است. آنان همچنین تأکید کردند، تصاویری که توسط نظامیان اسرائیلی از زنان دستگیر شده منتشر شده است نیز حاکی از اهانت به آنها و شرایط تحقیرآمیزی است که متحمل شده‌اند.

محاکمه غیابی اشغالگر

جلسات رسیدگی به پیامدهای حقوقی اقدامات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین از جمله بخش شرقی بیت‌المقدس، روز دوشنبه در دادگاه بین‌المللی دادگستری آغاز شد. این جلسات بر اساس درخواست پیشین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۲ برگزار می‌شوند که قبلاً از این دادگاه خواسته بود، نظر مشورتی خود را در مورد اشغالگری اسرائیل صادر کند. گفتنی است این جلسات با مشارکت ۵۲ کشور و اعضای اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا و سازمان همکاری اسلامی ظرف شش روز در لاهه برگزار می‌شوند.
در روز نخست جلسات دادگاه، ریاض المالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن انتقاد از عدم پاسخگویی رژیم صهیونیستی به مجامع حقوقی بین‌المللی، گفت: «اسرائیل دوسوم فلسطینی‌ها را از سرزمین‌های‌شان بیرون کرده و می‌خواهد مردم فلسطین را نابود و نقشه‌های خود را با هزینه آنها تکمیل کند.» به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، المالکی با اشاره به اینکه نسل‌کشی مردم ما نتیجه چند دهه مماشات و معافیت دولت اشغالگر از مجازات است، خواستار پایان اقدامات اشغالگرانه از مسیر حقوق بین‌الملل شد.
این مقام فلسطینی با تأکید بر مسیر صلح‌آمیز برای احقاق حق مردم فلسطین، اظهار کرد که اسرائیل تنها سه گزینه برای فلسطینیان باقی گذاشته است؛ آوارگی، دستگیری و مرگ.
رژیم صهیونیستی با اعلام مخالفت خود با درخواست مجمع عمومی سازمان ملل از دیوان بین‌المللی دادگستری، در لاهه شرکت نکرد و به بیان نظرات خود به صورت کتبی اکتفا کرد. با این حال متحدان غربی رژیم صهیونیستی در این دادگاه مشورتی به صورت نیابتی از تل‌آویو دفاع می‌کنند. همزمان ایالات متحده، انگلیس و کانادا از مواضع اسرائیل در طول جلسات شش روزه دفاع خواهند کردند. این سه متحد اسرائیل مدعی شدند که این جلسات می‌تواند به مذاکرات درباره آینده سرزمین‌های اشغالی آسیب برساند. آن‌ها از ۱۵ قاضی دیوان بین‌المللی دادگستری می‌خواهند که چه در مورد وضعیت این سرزمین‌ها و چه در مورد مرزهای آن پاسخ‌های جزئی ندهند، اما در مقابل فلسطینی‌ها و متحدان‌شان که تعدادشان از طرف مقابل در لاهه بیشتر خواهد بود، از قضات پاسخ دقیق می‌خواهند.

کرملین: تحقیقات درباره مرگ ناوالنی در حال انجام است

سخنگوی کاخ کرملین ضمن محکوم کردن اظهارات درباره نقش روسیه در مرگ منتقد مشهور پوتین، گفت: تحقیقات درباره این رخداد ادامه دارد و نتایج هنوز مشخص نیست. «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین با گفتن اینکه در حال حاضر، نتیجه تحقیقات منتشر نشده و مشخص نیست، افزود «تمامی اقدامات لازم در حال انجام شدن است.» ناوالنی در سال ۲۰۲۱ به دلیل حمایت مالی و تحریک افراط‌گرایی در روسیه به زندان افتاد. او که دشمن شماره یک ولادیمیر پوتین محسوب می‌شد که به ۱۹ سال زندان محکوم شده و در حال گذراندن مدت حبسش بود که در ۱۶ فوریه در سن ۴۷ سالگی در زندانی در قطب شمال سیبری درگذشت.
کد خبر 730393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.