مراجعه بیش از ۳۷ هزار مصدوم نزاع به پزشکی قانونی / افزایش ۴۴ درصدی فوتی‌های برق گرفتگی

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان از مراجعه بیش از ۳۷ هزار مصدوم نزاع به پزشکی قانونی و افزایش ۴۴ درصدی فوتی‌های برق‌گرفتگی خبر داد.

منصور فیروزبخت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: در ۱۰ ماه گذشته سال جاری، ۳۷ هزار و ۵۳۲ نفر به دلیل صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان اصفهان مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵.۶ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: بر اساس آمارهای موجود در ۱۰ ماه سال جاری، ۳۷ هزار و ۵۳۲ مصدوم نزاع جهت انجام معاینات، بررسی صدمات و تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۲ هزار و ۵۶۶ نفر زن و ۲۴ هزار و ۹۶۶ نفر مرد بودند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد مراجعان نزاع ۳۵ هزار و ۵۵۰ نفر بودند، ۵.۶ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با بیان اینکه به طور کلی طی ۱۰ ماه سال جاری میزان مراجعان زنان ۴.۶ درصد و میزان مراجعات مردان ۶.۱ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: مراجعه کنندگان نزاع به پزشکی قانونی توجه داشته باشید که ظاهر نامرتب و کثیف تأثیری در تعیین میزان صدمات و صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و خصوصیات آن است.

فیروزبخت با بیان اینکه معاینه دقیق‌تر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است، ادامه داد: موضوعی تحت عنوان «طول درمان» در پزشکی قانونی تعیین نمی‌شود و آنچه امروز در گواهی‌های پزشکی قانونی وجود دارد، تعیین زمان «معاینه مجدد» است که هدف از آن، تعیین سرنوشت جراحات و صدمات و حفظ حقوق مصدومان است که آیا جراحت یا صدمه به صورت بدون عیب التیام می‌یابد یا با التیام نیافتن یا التیام نامطلوب موجب ایجاد نقص عضو می‌شود.

برای نظریه کارشناسی صدمات نزاع، ارائه معرفی‌نامه از مراجع قضائی یا کلانتری الزامی است

وی گفت: برای صدور نظریه کارشناسی در خصوص صدمات ناشی از نزاع توسط اداره کل پزشکی قانونی استان اصفهان نیز ارائه معرفی‌نامه از مراجع قضائی یا کلانتری الزامی است و در مواردی برای بررسی دقیق‌تر جراحات یا عوارض صدمات، اخذ مشاوره، تصویربرداری یا سایر اقدامات پاراکلینیک لازم و این امر برای حفظ حقوق مراجعان و اظهار نظر دقیق در خصوص صدمات است، از همین رو می‌طلبد که شهروندان صبر و شکیبایی بیشتری داشته باشند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان اضافه کرد: در صورت وجود جراحات و صدمات عمده و تهدید کننده، فرد می‌تواند پس از انجام اقدامات درمانی به پزشکی قانونی مراجعه کند، سوابق اقدامات انجام شده از سوی پزشکی قانونی از مرجع درمان کننده اخذ خواهد شد تا حقی از فرد ضایع نشود.

فیروزبخت افزود: صدمات ایجاد شده در نزاع (شامل آثار ضرب و جرح) یا مشمول دیه است یا ارش، دیه مقدار مال معینی است و در شرع مقدس به سبب جنایات غیرعمدی بر نَفس، عضو یا منفعت یا جنایات عمدی در مواردی که به هر جهت قصاص ندارد، مقرر شده است، اَرش نیز دیه غیر مقدر است و میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تأثیر آن بر سلامت مجنی علیه (کسی که جرمی به ضرر او واقع شده است) و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می‌کند.

وی تصریح کرد: در مواردی که برای صدمه وارده دیه مقدر وجود نداشته باشد، کارشناس پزشکی قانونی بر اساس نوع جراحت و کیفیت آن و میزان تأثیر آن بر سلامت فرد مصدوم ایجاد یا ایجاد نشدن نقص عضوی و میزان تأثیر صدمات در کارایی عضو یا اندام، اقدام به تعیین ارش می‌کند که میزان ارش نسبت به دیه کامل انسان تعیین می‌شود.

در ایام خانه تکانی نکات ایمنی را رعایت کنید

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان ادامه داد: یکی از علل شایع برق گرفتگی در روزهای پایانی سال، رعایت نکردن اصول ایمنی هنگام نظافت لوازم برقی است، اما با رعایت اصول ساده ایمنی می‌توان از این عوارض پیشگیری کرد.

وی گفت: در ۱۰ ماه سال جاری، ۳۶ نفر به دلیل برق گرفتگی در استان جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات ۲۵ نفر بود، ۴۴ درصد افزایش داشته است.

فیروزبخت اضافه کرد: به منظور پیشگیری از برق گرفتگی، هنگام تعویض لامپ، کلید، پریز یا تعمیر هر وسیله یا هر دستگاه برقی دیگر سعی کنید که برق از طریق کنتور (فیوز) قطع شده باشد و استفاده از لوازم برقی معمولی در محیط‌هایی با رطوبت بالا همچون حمام توصیه نمی‌شود.

وی افزود: تا حد امکان بهتر است هیچ انشعاب برقی در این نوع محیط‌ها وجود نداشته باشد و روشنایی از خارج تأمین شود و تحت هیچ شرایطی از بخاری یا اجاق‌های برقی معمولی در محیط‌های یاد شده استفاده نشود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان تصریح کرد: هنگام روشن بودن لامپ یا هر دستگاه برقی دیگر از تعویض و تعمیر آن خودداری کنید، سیم برق‌دار را از زیر فرش یا موکت عبور ندهید، زیرا ممکن است در اثر عبور و مرور مداوم افراد از روی آن سیم صدمه ببیند و حالت عایقی خود را از دست بدهد.

فیروزبخت ادامه داد: هنگام تمیز کردن دیوارها و لوازم برقی مواظب باشید کلیدها و پریزها خیس نشوند، زیرا آب، هادی بسیار خوبی است و در صورتی که وارد کلیدها و پریزها شود خطر جانی و مالی به همراه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: هنگام سوراخکاری دیوارها به منظور نصب ساعت دیواری، تابلوها یا هر مورد دیگر دقت شود به مسیر سیم‌کشی برق صدمه وارد نشود، اگر پریزهای برق در ارتفاع پایینی از دیوارها قرار دارد (کمتر از ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتی‌متر) لازم است به وسیله درپوش‌های ایمنی که به همین منظور ساخته شده است مسدود شوند.

کد خبر 729776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.