شهرک طلا، مطالبه ۳۷ ساله در اصفهان

طی سال‌های گذشته اقدامات ویژه‌ای برای ارتقای صنعت طلا در اصفهان انجام شده که احداث شهرک طلا یکی از آرزوهای فعالان این صنف است؛ تاکنون پیگیری‌های زیادی برای جانمایی، انتخاب زمین، طراحی، تکمیل و انتخاب محل مناسب شهرک تخصصی طلا و جواهر استان اصفهان انجام شده، اما همچنان بی‌نتیجه مانده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، طلا و جواهر در استان اصفهان یک صنعت قابل توجه است به‌گونه‌ای که بر اساس آمار اعلام شده، حدود ۶۰ درصد از مصنوعات طلای کشور در این استان تولید می‌شود.

واحدهای طلاسازی در کارگاه‌های کوچک و پراکنده در محدوده بازار و مناطق مسکونی این شهر فعال است، اما فعالیت بعضی از این کارگاه‌ها در مناطق مسکونی و خانه‌های قدیمی اطراف بازار اصفهان به‌ویژه کوچه یخچال، مشکلات بسیاری را برای اهالی این محله ایجاد کرده است.

این کارگاه‌ها با تولید انواع گازها و بخارهای سمی ناشی از موادی همچون سیانور و تیزاب برای جلای طلا، مشکلات زیست‌محیطی بسیاری را برای ساکنان این محله به وجود آورده‌اند و به همین دلیل وضعیت واحدهای صنوف مرتبط با طلا، جواهر و سنگ‌های قیمتی باید ساماندهی شود.

شهرک تخصصی طلا و فلزات گران‌بها به‌عنوان یکی از طرح‌های پیشران اقتصادی استان اصفهان است که تحقق آن، به توسعه و رونق تولید و اشتغال بیش از پیش در اصفهان منجر خواهد شد.

بعضی از این طرح‌ها از جمله شهرک تخصصی طلا و فلزات گران‌بها بیش از ده‌ها سال متوقف شده بود و تنها از دولتی به دولت دیگر منتقل می‌شد؛ دستگاه‌های اجرایی مرتبط و مسئول باید در زمینه اجرای این طرح با همفکری و تعامل با یکدیگر یک طرح ملی را در این استان رقم بزنند.

احداث شهرک طلا یکی از آرزوهای بزرگ صنعت طلا و جواهر اصفهان است؛ این شهرک نه‌تنها کارگاه‌های تولیدی را سامان می‌دهد، بلکه به‌عنوان شهرکی توریستی_ تخصصی پذیرای گردشگران تخصصی این حرفه، همچنین مرکز مبادلات این صنعت خواهد بود.

برای شهرک طلای اصفهان محلی در کمربندی شرق اصفهان و در مجاورت شهرک صنعتی جی در نظر گرفته شده است، اما صنف طلاسازان از این شهرک استقبال زیادی نکردند و در نهایت این پروژه ناتمام باقی ماند.

دی سال جاری بود که «علی قاسم‌زاده» شهردار اصفهان در برنامه رادیویی «بی‌واسطه با مردم» اظهار کرد: به علت اینکه زندگی برخی شهروندان از بافت‌های تاریخی و فرسوده شهر به دلیل بعضی مشکلات خارج شده است و این بافت‌ها دیگر محل سکونت مردم نیست، در بخشی از این بافت‌ها، پدیده‌های آسیب‌زا شکل گرفته است که وجود کارگاه‌های طلاسازی بخشی از آن است؛ شهرک طلا در دستور کار شورای گفت‌وگو است و تاکنون این موضوع چندین بار به‌عنوان دستور جلسه فعال مطرح شده است که امیدواریم هرچه سریع‌تر به جمع‌بندی برسد.

شهرک طلا، مطالبه ۳۷ ساله در اصفهان

شهرک طلا، مطالبه ۳۷ ساله در اصفهان طلاسازان موافق محل در نظر گرفته شده برای احداث شهرک طلا نیستند

احمدرضا مصور، عضو کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در این باره به خبرنگار ایمنا می‌گوید: به علت وجود آلودگی‌های زیستی کارگاه‌های طلاسازی و پساب آن‌ها که برای آب‌های زیرزمینی و فاضلاب‌ها ضرر دارد، از سال‌های گذشته احداث شهرک طلا جزو دغدغه‌های مهم مسئولان شهر و استان محسوب می‌شد.

وی با اشاره به محل واقع در شهرک صنعتی جی که به شهرک طلا اختصاص داده شده بود، می‌افزاید: شهرداری اصفهان ابزار قانونی برای تعطیل کردن و جلوگیری از مشاغل مزاحم را دارد، اما به ابزار قانونی برای انتقال این مشاغل به محل مورد نظر دسترسی ندارد، به همین دلیل باید تمام دستگاه‌های استانی همت کنند تا مانع حضور این مشاغل در سطح شهر شوند.

عضو کمیسیون محیط زیست، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مخالفت طلاسازان در زمینه انتقال به محل واقع در شهرک صنعتی جی تصریح می‌کند: طلاسازان به علت مسائل امنیتی و مشکلات رفت‌وآمد با این محل مخالف هستند، به همین دلیل مسئولان باید با در نظر گرفتن شرایط آن‌ها به ساخت این شهرک در محلی مناسب اقدام کنند.

احداث شهرک طلا برای ساماندهی معضلات کاربران طلاسازی

امیرحسین ماه‌آورپور، مدیرعامل سازمان مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه از ۱۳۶۵ احداث این شهرک با هدف ساماندهی معضلات کاربران طلاسازی پیگیری‌های زیادی برای ساخت شهرک تخصصی طلا صورت گرفته است، اظهار می‌کند: احداث این شهرک با هدف ساماندهی معضلات کاربران طلاسازی و خروج آن‌ها از محوطه مرکزی شهر انجام گرفت.

وی با اشاره خطرهای احتمالی کارگاه‌های طلاسازی می‌افزاید: شورای برنامه‌ریزی استان برای رفع این مشکل بیست‌وششم اسفند ۱۳۹۹ بر اساس مصوبه‌ای، ۲۰ هکتار زمین برای شهرداری و ۳۰ هکتار زمین برای کارگاه‌های طلاسازی در نظر گرفت تا شهرک تخصصی جواهرات ایجاد شود.

مدیرعامل سازمان مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان تصریح می‌کند: ۲۰ هکتار از زمین مشخص شده مختص کارگاه‌های طلاسازی است تا شهرداری اصفهان آن دسته از این مشاغل که برای شهروندان ایجاد مزاحمت می‌کنند را به استناد تبصره بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها به این زمین‌ها انتقال دهند.

در جلسه کارگروه محلی علت تأخیر ساخت شهرک طلا نبود نقشه بیان شد که سازمان مشاغل شهری انجام آن را برعهده گرفت

ماه‌آورپور ادامه می‌دهد: از اواخر سال گذشته تا آذر سال جاری قرار بر این بود که اداره راه و شهرسازی نقشه شمیم (محدوده‌نگاری) را از این ۲۰ هکتار تهیه کند و به اداره ثبت تحویل دهد، این اداره نیز در مصوبات و صورت‌جلسه‌های پیشین خود معتقد بود که به محض تحویل نقشه شمیم، ظرف دو هفته و کمتر از یک ماه سند را صادر می‌کند، اما از فروردین تا آذر سال جاری هیچ اقدامی از جانب اداره راه و شهرسازی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به آخرین جلسه‌ای که در این راستا با کارگروه محلی برگزار شد، بیان می‌کند: در این جلسه علت تأخیر ساخت شهرک طلا نبود نقشه بیان شد که سازمان مشاغل شهری انجام آن را برعهده گرفت.

مدیرعامل سازمان مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان می‌گوید: سازمان مشاغل شهری بعد از به عهده گرفتن ترسیم نقشه، پیمانکار آن را انتخاب کرد و در پی آن، نقشه شمیم آماده شد و در قالب یک نامه به اداره راه و شهرسازی ارسال شد.

ماه‌آورپور می‌افزاید: طی آخرین جلسه کارگروهی که تشکیل شد، نقشه شمیم به اداره ثبت تحویل داده شد و قرار است اداره ثبت در جلسه بعد گزارش سند زمین و انتقال آن را ارائه کند.

شهرک طلا، مطالبه ۳۷ ساله در اصفهان

شهرک طلا باید در محلی امن احداث شود

محسن طلایی‌مینایی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه هر محلی مناسب شهرک طلا نیست، اظهار می‌کند: شهرک طلا باید در محلی قرار گیرد که امنیت طلافروشان تأمین شود.

وی با بیان اینکه در همه کشورها بهترین و امن‌ترین محل به عنوان شهرک طلا در نظر گرفته شده است، می‌افزاید: در شهر اصفهان نیز باید محلی را برای شهرک طلا انتخاب شود که امنیت کافی داشته باشد، حتی طلافروشان به علت سختی طی کردن مراحل اداری و ناتمام ماندن این طرح در نظر دارند خود به ساخت این شهرک اقدام کنند.

طلاسازان راضی به حضور در شهرک طلا خیابان جی نیستند

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان اصفهان با اشاره به استقبال نکردن طلافروشان از شهرک طلای خیابان جی تصریح می‌کند: زمین مورد نظر مسئولان که واقع در خیابان جی بود، از نظر امنیتی مناسب شهرک طلا نبود و به همین دلیل مورد استقبال واقع نشد، اما اگر مسئولان مکان مناسبی را در نظر بگیرند، پس از انتقال سند، به ساخت شهرک طلا اقدام خواهیم کرد.

وی می‌افزاید: در این راستا به استانداری، شهرداری، اداره ثبت و شرکت شهرک‌های صنعتی اعلام آمادگی کرده‌ایم که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد.

طلایی‌مینایی با اشاره به اینکه طلاسازان راضی به حضور در شهرک طلا خیابان جی نیستند، ادامه می‌دهد: این صنف با وجود مخالفت‌هایی که داشتند، برای رفتن به این شهرک اعلام آمادگی کرده‌اند، اما هنوز سند آن قابلیت انتقال ندارد.

وی با بیان اینکه در حاضر شهرک طلا حدفاصل شهرک صنعتی جی و فرودگاه، در زمین‌های هتم‌آباد است، ادامه می‌دهد: مکان درست برای شهرک طلا مجاور نمایشگاه طلا است، این نمایشگاه در اتوبان فرودگاه و کنار شهر رویاها قرار دارد و حتی نیروی انتظامی نیز با احداثشهرک طلا واقع در شهرک صنعتی جی مخالف است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان اصفهان گفت: در حال حاضر برای انتخاب محل مناسب شهرک طلا بین شهرداری، شرکت شهرک‌ها، فرمانداری و نیروی انتظامی اختلاف نظر است، زیرا باید امنیت آن تأمین شود.

به گزارش ایمنا، با توجه به مطالبات مردم و آسیب‌هایی که کارگاه‌های طلاسازی برای شهروندان ایجاد می‌کنند، از مسئولان انتظار می‌رود طرح ناتمام شهرک تخصصی طلا را به پایان برسانند تا طلاسازان نیز در آرامش و امنیت به فعالیت خود بپردازند.

گزارش از: پرستو عطایی

کد خبر 729213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.