به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجانشرقی، امیر نصیر بیگی پیش از ظهر امروز _یکشنبه بیستونهم بهمن_ در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران اظهار کرد: چهارمین جشنواره سراسری موسیقی موغام به منظور حمایت و صیانت از موسیقی مقامی آذربایجان (موغام) با رویکرد وحدت ملی و نیز استفاده از مفاهیم و آموزههای انسانی، توسط سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز در حال برگزاری است.
وی افزود: صیانت از موسیقی اصیل و فاخر موغام، شناسایی جوانان و نوجوانان مستعد، ایجاد روحیه نشاط و هنر دوستی در میان عموم شهروندان و تلاش در راستای ارتقای سطح علمی هنرمندان موسیقی از جمله اهداف برگزاری این جشنواره در تبریز است.
رئیس سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز با بیان اینکه برگزاری این جشنواره موجب تقویت زیرساختهای فرهنگی میشود، ادامه داد: آذربایجان باید نقش مرکز و مرجعیت هنر در کشور را ایفا کند و ما نیز با برگزاری چنین جشنوارههایی هویت تاریخی و بومی منطقه را احیا کنیم.
نصیربیگی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا در آذربایجانشرقی مبنی بر برگزاری این جشنواره به صورت بینالمللی و فرامنطقهای تصریح کرد: در قدمهای آغازین راه هستیم و این جشنواره دوره گذرا را طی میکند؛ بنابراین باید با مطالعه دقیق و علمی به سمت برگزاری بینالمللی این جشنواره برویم.
وی ادامه داد: در این راستا دبیرخانه دائمی این جشنواره در شهرداری تبریز تأسیس میشود تا با آسیبشناسیها، طراحی و برنامهریزی جامع این جشنواره به سمت بینالمللی شدن سوق دهیم.
رئیس سازمان فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز با اشاره به سایر برنامههای این سازمان در سال آینده، تاکید کرد: برگزاری جشنواره موسیقی عاشیقلار و موسیقی اقوام ایرانی در تبریز پیشبینی شده است.
ارسال ۳۴۷ اثر موسیقی به دبیرخانه جشنواره موغام
غلامرضا میرزازاده، دبیر چهارمین جشنواره سراسری موسیقی موغام از ارسال ۳۴۷ اثر موسیقی در دو بخش نوازندگی و خوانندگی به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و عنوان کرد: ۲۵۵ اثر در بخش نوازندگی و ۹۲ اثر در بخش خوانندگی به این دبیرخانه ارسال شده است که از این تعداد، ۱۳۴ نفر (۴۳ اثر در بخش خوانندگی و ۹۵ اثر در بخش نوازندگی) به بخش نهایی راه یافتند.
وی با بیان اینکه ۵۸ نفر از شرکتکنندگان زن و ۲۸۹ نفر مرد هستند، ادامه داد: کمسنترین شرکتکننده در این جشنواره هفتساله و بزرگترین شرکت کننده در این جشنواره چهلوششساله است که به دلیل بازه سنی نمیتوانیم از آنها استفاده کنیم.
دبیر چهارمین جشنواره سراسری موسیقی موغام اضافه کرد: شرکتکنندگان در این جشنواره، ترکزبانان از هشت استان آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، زنجان، همدان، تهران، البرز و لرستان هستند.
میرزازاده تصریح کرد: این جشنواره یکی از تخصصیترین جشنوارههای موسیقی در کشور شناخته شده است که به همت شهرداری تبریز و با مشارکت ۵۰ داور برگزار میشود.
به گزارش ایمنا، مرحله دوم و سوم رقابتی چهارمین جشنواره سراسری موسیقی موغام از سیام بهمن تا چهارم اسفند در آمفیتئاتر فرهنگسرای الغدیر تبریز برگزار میشود و اختتامیه این جشنواره نیز شنبه، پنجم اسفند در مرکز همایشهای بینالمللی شهریار (خاوران) برگزار خواهد شد.
نظر شما