به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسته سیاست بینالملل به ارائه گزیده اخبار منتشر شده در یک هفته گذشته میپردازد:
ایرلند و اسپانیا در مسیر بازنگری در روابط با تلآویو
ایرلند و اسپانیا در نامهای به «اورسولا فوندرلاین»، رئیس کمیسیون اروپا نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت اوضاع در غزه ابراز و خواستار «بازنگری فوری» درمورد اینکه آیا اسرائیل به تعهدات حقوق بشری تحت توافقنامه خود با اتحادیه اروپا عمل میکند یا نه، شدند.
به نقل از روزنامه ایرلندی «آیریش تایمز»، در نامه لئو وارادکار نخستوزیر ایرلند و پدرو سانچز نخستوزیر اسپانیا به اورسولا فوندرلاین، همچنین از کمیسیون اروپا خواسته شده که درصورت مشاهده نقض تعهدات از سوی اسرائیل در توافقنامه مشترک این رژیم با اتحادیه اروپا، «اقدامات مناسبی» که میتوان انجام داد را پیشنهاد کند.
در نامه نخستوزیران ایرلند و اسپانیا همچنین آمده است که «آنها به شدت نگران وخامت اوضاع در غزه هستند، بویژه تأثیری که درگیریهای جاری بر فلسطینیان بیگناه بویژه کودکان و زنان میگذارد.»
علیاف: ارمنستان فراموشکار است
رئیسجمهور جمهوری آذربایجان دیروز در مراسم تحلیف خود با بیان اینکه «ظاهراً ارمنستان نتایج جنگ دوم قرهباغ را فراموش کرده است»، تأکید کرد: «این کشور باید تمام تعهداتی را که برعهده گرفته است، بهطور کامل اجرا کند.» به نقل از راشاتودی، الهام علیاف، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان که با پیروزی قاطع در انتخابات برای یک دوره هفت ساله دیگر رهبری این کشور را برعهده خواهد داشت، گفت: «ما در دوران پس از جنگ، موضع اصولی خود را در همه مسائل نشان دادهایم. اما با گذشت زمان شاهد بودیم که ادعاهای ارضی علیه ما دوباره از سوی ارمنستان مطرح شد.
به نظر میرسد ارمنستان نتایج جنگ دوم قره باغ را فراموش کرده است. شاید کسی به آنها توصیه میکند که به این تعهدات عمل نکنند.» الهام علیاف که سال گذشته گروه استقلال منطقه مورد مناقشه قرهباغ را سرکوب کرد با کسب ۹۲ درصد آرا برای پنجمین دوره متوالی در انتخابات ریاست جمهوری هفته گذشته در جمهوری آذربایجان به پیروزی دست یافت.
تصویب کمک به اسرائیل و اوکراین در سنای آمریکا
دموکراتها و جمهوریخواهان مجلس سنای آمریکا سرانجام بسته امنیت ملی به ارزش ۹۵ میلیارد دلار شامل کمک به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کردند.
در رأیگیری آخر سنا، لایحه مذکور با ۷۰ رأی موافق مقابل ۲۹ رأی مخالف به تصویب رسید. بعد از ماهها تأخیر و سنگاندازی جمهوریخواهان در مسیر تصویب این لایحه که عمدتاً گنجانده شدن یا نشدن بسته امنیت مرزی، محور این مخالفتها را تشکیل میداد، تصویب لایحه مذکور اقدامی قابل توجه محسوب میشود. البته ورود این لایحه به مجلس نمایندگان که اکثریت آن را جمهوریخواهان تشکیل میدهند، سرنوشت مبهمی را پیش رو دارد.
دیدار سیدحسن نصرالله و زیاد نخاله درباره غزه و کرانه باختری
سیدحسن نصرالله دوشنبه با دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین درباره رویدادهای غزه و کرانه باختری دیدار کرد. براساس بیانیه دفتر اطلاعرسانی حزبالله لبنان، سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان و زیاد نخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین درباره تحولات جبهههای پشتیبانی و یاری که به محور مقاومت ارائه میشود، رایزنی کردند.
در این دیدار آخرین تحولات غزه و کرانه باختری به لحاظ میدانی، مردمی و سیاسی بررسی شد. احتمالات کنونی و تحولات قابل انتظار چه در سطح میدانی یا تماسهای سیاسی از دیگر محورهای این دیدار بود.
طبق بیانیه دفتر اطلاعرسانی حزبالله لبنان، این ۲ رهبر مقاومت بر لزوم حفظ ثبات و ادامه با قدرت تلاشها برای تحقق پیروزی وعده داده شده، تأکید کردند.
روزهای پرالتهاب پاکستان
نتایج نهایی انتخابات پاکستان درحالی پس از چند روز تأخیر اعلام شد که از یک سو، هر یک از احزاب، مدعی تشکیل دولت هستند و از سوی دیگر، ناآرامیهایی در مناطقی از این کشور، خصوصاً توسط طرفداران حزب «تحریک انصاف» در اعتراض به نتایج انتخابات رخ داده است.
روز دوشنبه هزاران نفر از حامیان عمران خان، نخستوزیر زندانی سابق پاکستان و اعضای دیگر احزاب سیاسی همسو، بزرگراههای کلیدی را مسدود و در اعتراض به «وقوع تقلب در انتخابات»، روند اعتراضات را آغاز کردند.
گفتنی است در این انتخابات هم خود عمران خان و هم حزب حامی او، یعنی «تحریک انصاف» برای شرکت در رقابتها با منع قانونی روبهرو بودند و کاندیداهای همسو با خان در قامت نامزدهای «مستقل» در انتخابات شرکت کردند و موفق به کسب ۱۰۱ کرسی از مجموع ۲۶۶ کرسی شدند.
بعد از احزاب مستقل، حزب راستگرا و محافظه کار «مسلم لیگ» به رهبری نواز شریف، نخستوزیر اسبق، ۷۵ کرسی را به دست آورد و حزب چپگرای «مردم پاکستان» یا PPP به رهبری بلاول بوتو زرداری (فرزند بینظیر بوتو) نیز با کسب ۵۴ کرسی، در جایگاه سوم قرار گرفت. دو حزب یاد شده، یعنی «مسلم لیگ» و «مردم پاکستان» به همراه چند حزب دیگر، کمپین خروج عمران خان از قدرت را دنبال کردند که در نهایت به برکناری خان از نخستوزیری در آوریل ۲۰۲۲ منجر شد.
خشم جمهوری خواهان از موضعگیری ترامپ
زبان سرخ دونالد ترامپ و اظهارات تند او درباره جانبداری از روسیه در صورت تقابل با کشورهای عضو ناتو، صدای همحزبیهایش را درآورد و او را سیبل انتقادات کرد.
گرچه او در دوران ریاست جمهوریاش نیز عدم تمایلش به عضویت آمریکا در ناتو را بارها مورد تأکید قرار داده بود اما تکرار این اظهارات و گفتن این عبارات که «اگر کشورهایی که هزینه دفاعیشان را پرداخت نمیکنند مورد حمله روسیه قرار گیرند از آنها حمایت نخواهم کرد» برای او در بحبوحه رقابتهای درون حزبی گران تمام شد و امتیازی به کاخ سفید داد.
کریس کریستی که تا همین چند هفته قبل در رقابتهای درون حزبی در فهرست رقبای ترامپ بود، گفت: «به خاطر همین چیزها است که همواره گفتهام او برای ریاست جمهوری آمریکا مناسب نیست.» نیکی هیلی، فرماندار سابق کارولینای جنوبی که برخلاف دیگر نامزدهای انتخاباتی، حاضر به کنارهگیری از رقابتهای درون حزبی نیست نیز از این فرصت برای انتقاد به ترامپ بهره گرفت و تأکید کرد: «حمایت از روسیه آخرین چیزی است که ما باید بخواهیم.»
نظر شما