به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان، اقبال حمیدی با اشاره به اینکه سرشماری حیات وحش اصلیترین فعالیت محیط زیست در راستای مدیریت حیات وحش است، اظهار کرد: سرشماری حیات وحش در استان در سالهای اخیر با کیفیت و کمیت متفاوتی به اجرا درآمده است.
وی افزود: برآورد حداقل جمعیت پستانداران شاخص (علفخواران) در مناطق تحت مدیریت و آزاد، به دست آوردن ترکیب جنسی و سنی هر یک از گونهها، آگاهی از وضعیت زیستگاهها، بررسی وضعیت حفاظتی آنها، برنامهریزی برای مدیریت صحیح زیستگاهها، اطلاع از وضعیت زاد و ولد، شناسایی عوامل تهدیدکننده حیات وحش و شناسایی کمبودها و نارساییهای مناطق تحت مدیریت از مهمترین اهداف انجام سرشماری حیات وحش است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه سرشماری زمستانه پستانداران در استان با توجه به وضعیت آب و هوایی، توپوگرافی و فصل جفتگیری از پانزدهم آذر تا پایان بهمنماه به طول میانجامد، گفت: این سرشماری به روش پیمایش خطی و با مشاهده مستقیم با استفاده از تجهیزاتی مانند دوربین چشمی، عکاسی، تلسکوپ، بیسیم و موبایل انجام میشود.
حمیدی با اعلام اینکه این سرشماری با حضور ۲۵ نفر از کارشناسان متخصص و مأموران اجرایی به مدت دو روز در منطقه حفاظت شده بیجار انجام شد، ادامه داد: این سرشماری شامل آمارگیری گونههای شاخص پستاندار در مناطق تحت مدیریت و طبیعت زیبا و بکر استان توسط تیمهای متخصص با بیتوتههای شبانهروزی و استقرار در نقاط مختلف زیستگاههای تعیین شده است.
وی اضافه کرد: سرشماری منطقه حفاظت شده بیجار در دو منطقه (قم چقا و صلوات آباد) انجام و گونه قوچ و میش ارمنی شاخصترین پستاندار منطقه و گونههای دیگر همچون گرگ، گراز و کفتار سرشماری شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان خاطرنشان کرد: با توجە فصل زمستان و برودت هوا، حیات وحش در زیستگاههای زمستانە در درههای منطقه جمع شده و آماربرداری و برآورد جمعیت با کمترین خطا انجام میشود.
حمیدی خاطرنشان کرد: سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت استان هر ساله در ۲ نوبت یکی در اواخر فصل بهار با هدف به دست آوردن میزان زاد و ولد و دیگری در فصل زمستان در راستای بررسی وضعیت جمعیتی حیات وحش شاخص استان و مقایسه با سالهای گذشته و همچنین میزان ماندگاری برههای متولد شده انجام میشود.
نظر شما