به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمد شریعتی در ششمین قسمت از «شورای نو» که با محوریت «تأثیر نشاط اجتماعی در نوجوانان» برگزار شد، اظهار کرد: آینده هر جامعه منوط به برنامهریزی برای کودکان، نوجوانان و جوانان آن جامعه است و زیرساختهایی که برای این اقشار جامعه برنامهریزی میشود در پیشرفت و توسعه آن جامعه تأثیرگذار است.
وی افزود: در برنامهریزیهای مدیریت شهری اصفهان سعی شده تمام نیازهای افراد جامعه دیده شود، از اینرو در بودجه پیشنهادی ۳۰ هزار میلیارد تومانی سال آینده شهرداری اصفهان به موضوع نشاط و شادابی شهروندان توجه شده، زیرا سلامت یک جامعه در گرو نشاط و شادابی افراد جامعه است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: شخصیت هر فرد در خانواده، محل آموزش و مکانهای عمومی شکل میگیرد، از اینرو ایجاد نشاط در این مکانها به ایجاد نشاط اجتماعی منتج خواهد شد.
شریعتی با بیان اینکه در بررسی بودجه سال آینده شهرداری اصفهان از نظر اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههای اصفهان استفاده و نظرهای آنان اعمال شد، گفت: دیدگاه مرکز پژوهشی شورا و همچنین صاحب نظر بودن شهردار اصفهان در حوزه روانشناسی و جامعهشناسی سبب شده تا این دوره مدیریت شهری اصفهان به نیازهای تمام اقشار جامعه توجه کند.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری اصفهان برای ایجاد نشاط اجتماعی علاوهبر برگزاری برنامههای رویداد محور از جمله جشنوارهها به نشاط اجتماعی در حوزه زیرساختها نیز اقدام کرده است، ادامه داد: در این رابطه شهربازی، بازیکده و فضای سبز در محلهها و ایجاد مسیر عبور دوچرخه نیز اقدام کرده است، اما بعضی مواقع رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای شهروندان میتواند سبب ایجاد نشاط شود.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: اصفهان شهر مهاجرپذیر داخلی و خارجی است و این موضوع در سایر استانهای کشور کمتر است، همچنین حاشیهنشینی و ایجاد محلات کوچک و پر جمعیت موجب افزایش جمعیت در اصفهان شده است.
شریعتی گفت: یکی از فاکتورهای مهم نشاط اجتماعی اشتغال در سطح کلان دولت است، زیرا وقتی فرد اشتغال داشته باشد، احساس امنیت و نشاط میکند و برای شهر مهاجرپذیری همچون اصفهان دولت باید سیاستگذاری ویژهای برای اشتغال داشته باشد و اصفهان چندین صنعت مادر در خود دارد.
وی با اشاره به ترددهای زیاد ناشی از مهاجرت در شهر اصفهان و مسئلهزا بودن آن برای شهر اصفهان افزود: نشاط اجتماعی مهمترین و مؤثرترین شاخصهای اجتماعی در گسترش احساس رضایت عمومی در یک جامعه است و روزانه بیش از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ موتورسیکلت در اصفهان تردد و بیش از ۱۲۰۰ وسیله نقلیه در اصفهان تردد دارد که بیش از ۲۰۰ هزار مورد آن ناشی از خودروهای فرسوده است.
زندگی شهرنشینی موجب کاهش تحرک شهروندان شده است
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: ایجاد تحرک در نشاط اجتماعی مؤثر است، اما زندگی شهرنشینی موجب کاهش تحرک در مردم شده است که بیماریهایی همچون چربی خون و کبد چرب را نیز به دنبال داشته است.
شریعتی با بیان اینکه جامعه شهری کشور به سمت انزواطلبی میرود که این موضوع به نشاط اجتماعی ضربه وارد میکند، گفت: زیبایی باطنی بسیار زیباتر از ظاهری است، همچنین در این رابطه تقلیدهای کورکورانه، تبلیغات فضای مجازی، چشموهمچشمی، نبود اعتماد به نفس و اختلالهای شخصیتی بی تأثیر نیست.
وی با بیان اینکه ساختمانها موجب ایجاد نشاط اجتماعی میشود، ادامه داد: آپارتماننشینی ناشی از مهاجرتپذیری اصفهان و افزایش جمعیت آن موجب شده تا علاوهبر اینکه شور و نشاط اجتماعی از مردم این شهر سلب شود، کاهش ویتامین دی را نیز در بدن شهروندان در پی داشته است، زیرا مردم در آپارتمان از نور خورشید که باعث تولید ویتامین دی میشود، محروم هستند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان در گذشته به شهر دوچرخهها معروف بود به نحوی که بسیاری از مردم با دوچرخه به امور خود میپرداختند، گفت: استفاده امروز دوچرخهسواری در اصفهان کاهش یافته است، اما استفاده از دوچرخه علاوهبر کاهش آلودگی هوا موجب ایجاد نشاط اجتماعی نیز میشود.
شریعتی با اشاره به اینکه هویت شهر اصفهان باید شناسایی شود، گفت: انگیزههای شهری باید افزایش پیدا کند و محدودیتی برای آن نیست، اما باید به قوانین و موازین احترام گذاشت و دوچرخهسواری بانوان با حفظ رعایت شرایط اشکالی ندارد و زنان با حفظ پوشش میتوانند دوچرخهسواری کنند، اما اینکه زنان حق دوچرخهسواری ندارند، یک عیب بزرگ است.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل مهاجرت این است که تمهیداتی باید برای رفاه و نشاط شهروندان در نظر گرفته شود، اضافه کرد: در دورههای قبل برای افزایش دوچرخهسواری در اصفهان ایستگاههای دوچرخهسواری ایجاد شده، اما جمعآوری شد، از اینرو اگر شهروندان برای بازگشایی ایستگاههای دوچرخه مطالبه کنند، شورای اسلامی شهر اصفهان آن را برای تحقق مجدد پیگیری خواهد کرد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه بازیهای بومی و محلی در پویایی جامعه مؤثر است، گفت: به بازیهای بومی محلی در مجموعه بازیکدهها در شهر اصفهان توجه شده است و محل سابق نمایشگاه واقع در پل شهرستان به مکانی برای احیا و ترویج بازیهای بومی و محلی تبدیل شده است.
شریعتی با اشاره به تشکیل «کمیته کمک به مساجد» در شهرداری اصفهان گفت: مساجدی که طرح جدیدی برای شور و نشاط اجتماعی ارائه دهند، هزینه آن را شهرداری پرداخت میکند و به دنبال ایجاد مساجد تراز انقلاب اسلامی هستیم.
نظر شما