به گزارش خبرگزاری ایمنا، فیلم «آسمان غرب» دومین ساخته محمد عسگری است که با بازی میلاد کیمرام (در نقش شهید شیرودی)، امیر حسین آرمان (در نقش شهید ادیبان)، نادر فلاح، آرمین رحیمیان، کریم امینی، روح الله زمانی، محمد رضا صولتی، پیام اینالوئی، احسان عباسی، صفر محمدی، احسان صاحب الزمانی، یوسف فروتن، راهله لطفی، پرهام غلاملو، سمیه مهری، نیوشا علیپور و باحضور افتخاری تورج الوند و نسیم ادبی به چهلودومین دوره از جشنواره فجر راه یافت.
فیلم آسمان غرب روایتی از روزهای آغازین جنگ است که به لحاظ پروداکشن و تجهیزات نظامی اتفاقی جدید در سینمای ایران محسوب میشود و سعی دارد رشادت، غیرت و میهندوستی خلبان شهید علیاکبر شیرودی و دیگر همرزمانش را به تصویر بکشد.
قابل توجه است که در این فیلم به مردمداری ارتش، سلسله مراتب نظامی، نمایش کلامی فدای مردم شدن و… بیان و به نمایش گذاشته شده است.
همچنین به نکاتی چون استفاده از بازیگران با چهرههای مناسب، جلوههای ویژه، موضوع مناسب، کاراکترهای جانبی خوب، به نمایش گذاشتن حجم زیادی از فضاهای جنگی، کلیشهزدایی از سینمای جنگ توجه ویژهای شده است.
از طرفی نشان دادن جزئیات آن زمان همچون حضور زخمیها و آوارگی عشایر غرب کشور، حماسه مردان هوانیروز در روزهای ابتدایی جنگ، توجه به محوریت فیلم جنگی اکشن و گاهی نفسگیر، تلاش مردم و نهادها در پیروزی و موفقیت، توجه به جزئیات، سرعت مناسب و هیجانی کردن آن به کیفیت این فیلم افزوده است.
حضور پررنگ و فعالیت نوجوانان کم سن و سال در همبستگی و انسجام جنگ به خوبی آمده و نوجوانان امروز را با این پدیده مواجه میسازد که چه کسانی از همسن و سالان خودشان در جبهه حضور داشتند و چه کردند که این انقلاب و کشور استوار مانده است.
اگرچه در این فیلم چیزی جز تانک و بمباران و تیراندازی و زخمی و… نمیبینیم اما کارگردان توانسته به خوبی صحنهها و سرعت عمل را برای مخاطب روایت کند.
اگر بخواهیم نگاهی کلی به فیلم «آسمان غرب» داشته باشیم باید آن را اینگونه توصیف کنیم:
آسمان غرب روایتی از آسمان غرب ایران در همان نخستین روزهای جنگ تحمیلی است و علیاکبر شیرودی با تمام عشقی که نسبت به همسر و فرزندانش داشت اما همراه با دوستانش پای کار حفظ وطن تا آخر ماندن و مقاومت کردند.
در آن دوران بود که ابوالحسن بنیصدر میگفت باید زمین داد تا زمان خرید، اما شهید شیرودی بر چنین عقیدهای نبود و میگفت اگر این زمینها برود بازگشت پذیر نخواهد بود از این رو او و همکارانش سوار بر هلیکوپترهایشان رفتند تا خلاف آنچه دولت میگوید عمل کنند و جلوی پیشروی عراقیها را بگیرند.
در این میان حضور عشایر و نقش آنها به وضوح مشخص است که چگونه در پاس زحمات نیروی هوایی برای دادن مکان امن و استقرار، فعالیت میکنند؛ آنها نان، غذا و گاهی همچون مرد با تفنگ نگاهبان و حافظ منطقه خود بودند.
همچنین سربازان گاه برای سیر کردن خود چیزی جز نان خشک ندارند و گاه نیز برای جنگ با دشمن از شیشههای نوشابه به عنوان ابزار گرم استفاده میکنند.
نظر شما