به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلوئهورا گیاهی شبیه به کاکتوس، متعلق به خانواده گل زنبق است و در مناطق خشک رشد میکند، داخل این گیاه، گوشتی و آبدار است و ترشحات ژل مانندی درون قرار دارد که برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است؛ این گیاه در ۲۴۰ گونه مختلف وجود دارد که تنها چهار نوع از آنها، ارزش غذایی دارند و قابل استفاده هستند.
از جمله مزایای گیاه آلوئهورا میتوان به کاهش درد عضلانی در بدن، دارای خواص ضدالتهابی، کمک به کاهش التهاب مفاصل و عضلات، کمک به بهبود هضم غذا، سمزدای طبیعی، افزایش ایمنی بدن، گردش خون بهتر در رگها و پاکسازی سیستم گوارش و خون اشاره کرد.
فواید آلوئهورا برای پوست به قدری گسترده و زیاد است که این گیاه را به یکی از پرکاربردترین داروهای گیاهی برای درمان انواع مشکلات پوستی تبدیل کرده است، ترکیبات ژل مانند این گیاه، برای درمان انواع آسیبهای پوستی مناسب است و در گذشته از آن برای حل مشکلاتی مانند آفتاب سوختگی، برش و خراشهای کوچک استفاده میشد.
خواص آلوئهورا برای پوست و مو
ژل موجود در گیاه آلوئهورا یک لایهبردار طبیعی و فوقالعاده برای پوست است و کاهش نشانههای بیماریهای پوستی را نیز به دنبال دارد، نوشیدن آب آلوئهورا در کنار افزایش سلامت پوست، موجب درمان زخمها، بثورات، آکنه و پسوریازیس نیز میشود.
یکی از خواص آلوئهورا تقویت رشد مو و حفظ سلامت مو است، با استفاده از ژل آلوئهورا بر روی مو و پوست میتوانید از ریزش موهای خود جلوگیری کنید، زیرا ژل آلوئهورا حاوی آنزیمی است که محرک رشد مو است.
از دیگر خواص آلوئهورا این است که یک درمان طبیعی برای خارش پوست سر و خشکی موها به شمار میرود، آلوئهورا منبعی از مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی است که میتوانند با جذب شدن، موجب تقویت موهای سر شوند، همچنین ژل آلوئهورا حاوی آنزیمهایی است که پوست مرده سر را برمیدارد و به رویش مجدد مو توسط فولیکولها کمک میکنند.
مفید برای مبتلایان به دیابت و تقویت کننده سیستم ایمنی
آلوئهورا میتواند هایپرگلایسمی مزمن و مشکلات ناشی از چربی بالا را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهند و یکی از درمانهای طبیعی برای دیابت است، آلوئهورا حاوی آنزیمهایی است که پروتئینها را میشکند و اسیدهای آمینه حاصل را در اختیار سلولها قرار میدهد.
این گیاه حاوی آنزیم برادی کیناز است که برای نابودی عفونتها به دستگاه ایمنی بدن کمک میکند؛ یکی از عنصرهای ضروری برای تقویت سیستم ایمنی روی و آلوئهورا غنی از روی است و با استفاده از آن میتوان روی لازم برای سیستم ایمنی را تهیه کرد.
در واقع عنصر روی میتواند به بهبود بیماریها، نابودی باکتریها و محافظت از غشای سلولی کمک کند، عنصر روی قسمتی از ساختمان گیرندههای هورمونی و پروتئینهایی است که در سلامتی، تنظیم حالت روحی و عملکرد دستگاه ایمنی نقش دارند و این گیاه با داشتن خاصیتهایی از جمله ضدعفونیکنندگی، ضدالتهابی، ضدویروسی و ضدقارچی خود میتواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
درمان تبخال و یبوست با استفاده از آلوئهورا
یکی دیگر از خواص آلوئهورا درمان تبخال و خاصیت ضدویروسی و ضد التهابی از جمله خواص آلوئهورا است که میتواند موجب درمان تب خال شود، برای درمان تب خال کافی است آلوئهورا را روی محل تب خال بگذارید، همچنین آلوئهورا حاوی اسیدهای آمینه، ویتامین B1، B2، B6 و ویتامین C است که در درمان تب خال مؤثر و مفید به شمار میروند.
آلوئهورا یک ملین طبیعی است؛ شیره آلوئهورا حاوی آنتراکینونهایی است که با افزایش آب روده و ترشح مخاط حرکات رودهای را افزایش میدهد و از یبوست جلوگیری میکنند.
تسریع بهبود زخم و کاهش پلاک دندان
رایجترین شکل استفاده از آلوئهورا، مصرف موضعی آن است و براساس مطالعات انجامشده روی خواص آلوئهورا، این گیاه بهعنوان یک درمان موضعی مؤثر برای سوختگیهای درجه یک و دو محسوب میشود.
مطالعات تجربی در مورد فواید آلوئهورا ثابت میکند که استفاده از این گیاه اعجابانگیز در مقایسه با داروهای معمول، میتواند روند بهبود سوختگی را حدود ۹ روز کاهش دهد، همچنین باعث جلوگیری از قرمزی، خارش و عفونت زخم شود.
پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه، شایعترین بیماری دهان و دندان هستند و بهترین راه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، کاهش تجمع پلاک یا بیوفیلمهای باکتریایی روی دندان است؛ یکی از خواص آلوئهورا کاهش این باکتریها در دهان است.
آلوئهورا؛ ضد چروک طبیعی
کاهش چینوچروک و حفظ طراوت و شادابی پوست را میتوان جذابترین خواص آلوئه ورا دانست، ژل آلوئهورا با آبرسانی کامل پوست و خاصیت آنتیاکسیدانی میتواند روند پیری پوست را به تعویق بیندازد.
آلوئهورا با حفظ رطوبت پوست میتواند درمان مؤثری برای خشکی باشد، این گیاه شگفتانگیز در درمان آکنه، اگزما و پسوریازیس نقش مهمی دارد، تا جایی که سلامت و زیبایی پوست را میتوان از فواید آلوئهورا و نتیجه گنجاندن آن در سبد غذایی برشمرد و بر اساس مطالعات انجامشده روی ۳۰ زن بالای ۴۰ سال در یک دوره ۹۰ روزه، مصرف ژل آلوئهورای خوراکی، باعث تولید کلاژن و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست شد.
مضرات صبر زرد یا آلوئهورا
آلوئهورا در کنار تمام خواص و فواید بینظیری که دارد، بعضی عوارض جانبی را نیز به همراه خواهد داشت؛ مادران باردار نباید از آلوئهورا استفاده کنند زیرا آلوئهورا ممکن است موجب انقباضهای رحمی و در بعضی موارد ژل آلوئهورا ممکن است موجب بروز حساسیت و آلرژی شود.
برای درمان زخمهای عمیق نمیتوان از ژل آلوئهورا استفاده کرد، همچنین شیره آلوئهورا میتواند موجب گرفتگی یا اسهال شدید رودهای شود و استفاده از آلوئهورا برای کودکان زیر ۱۲ سال ممنوع است؛ همچنین آلوئهورا میتواند موجب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریکپذیر (IBS) و استفاده طولانی مدت از این گیاه میتواند منجر به کمبود پتاسیم شود.
کاهش سطح قند خون، کم آبی بدن و سردرد ناگهانی
قبل از شروع مصرف آب آلوئهورا، مهم است که با پزشک مشورت کنید، چراکه ممکن است باعث کاهش شدید سطح قند خون شود، به خصوص اگر دیابتی هستید یا هر بیماری دیگری که با انسولین مرتبط است دارید.
اگر روزانه آب آلوئهورا میخورید، سعی کنید مصرف خود را کاهش دهید، زیرا تعادل الکترولیت بدن شما را مختل میکند و ممکن است باعث کم آبی بدن شود؛ اعتقاد بر این است که آلوئهورا سطح پتاسیم را در بدن مختل میکند که ممکن است منجر به سردردهای ناگهانی شود، همچنین میتواند منجر به ضربان قلب غیر طبیعی، گرفتگی عضلات و موارد دیگر شود.
نظر شما