کاهش آهنگ رشد مصرف مواد مخدر در کشور / تاثیر ساماندهی معتادان متجاهر بر امنیت جامعه

موادمخدر و اعتیاد، بلایی خانمان‌سوز است که تمام اقشار را تهدید می‌کند و مبارزه با این پدیده شوم با توجه به تاثیرات آن بر ابعاد زندگی افراد و جامعه در دستور کار مسئولان قرار گرفته است و علاوه بر جلوگیری از قاچاق و برخورد با قاچاقچیان و خرده‌فروشان، درمان افراد درگیر با این معضل نیز مد نظر قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مبارزه با مواد مخدر یکی از اولویت‌های مهم دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه است و هر روز با تلاش نیروهای جان برکف فراجا عرصه بر قاچاقچیان مواد مخدر در کشور تنگ‌تر می‌شود؛ در این راستا طرح‌ها و اقدامات مؤثری توسط پلیس و ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است.

بر اساس آمارهای موجود، این طرح‌ها و اقدامات به قدری مؤثر بوده که طبق جدیدترین آمارها در کشور شاهد کاهش آهنگ رشد مصرف مواد مخدر (اعتیاد) هستیم و اجرای طرح ساماندهی معتادان متجاهر نیز نشان‌دهنده اهتمام جدی و مسئولیت‌پذیری بالای پلیس و در افزایش امنیت جامعه مؤثر است.

اسکندر مؤمنی، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری اظهار کرد: بیشتر کشفیات در خطوط مرزی صورت می‌گیرد که این موضوع خود نشان‌دهنده تدوین و اجرای برنامه‌ریزی مناسب و درست فراجا است و تولید و قاچاق مواد مخدر در سطح بین‌الملل به ویژه در فضای مجازی افزایش چشمگیری داشته، در سال ۲۰۲۳ الگوی مصرف مواد مخدر تغییر کرده و به سمت صنعتی افزایش یافته است.

وی افزود: بر اساس جدیدترین آمارها، داخل کشور آهنگ رشد مصرف مواد مخدر (اعتیاد) کاهش پیدا کرده است، اما باید مراقبت‌ها در زمینه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر با بهره‌مندی از تمام ظرفیت‌ها افزایش یابد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری تصریح کرد: با توجه به اقدامات انجام شده در زمینه با مبارزه با مواد مخدر، شاهد افزایش کشف، انسداد و هزینه ورود مواد مخدر هستیم، هر چند این امر باعث شده از مرزهای زمینی به سوی دریایی تغییر یابد و تفاهم‌نامه‌هایی با نیروی دریایی، ارتش و سپاه در این زمینه برای کمک به مجموعه انتظامی صورت گرفته و در حال انجام است.

مؤمنی با تاکید بر اینکه اقدامات بسیار خوبی در زمینه جمع‌آوری معتادان متجاهر انجام شده و شرایط نسبت به قبل بهبود یافته است، تاکید کرد: اجرای طرح ساماندهی معتادان متجاهر با وجود اینکه وظیفه فراجا نیست، نشان‌دهنده اهتمام جدی و مسئولیت‌پذیری بالای پلیس است و جمع‌آوری معتادان متجاهر نقش مؤثری در افزایش احساس امنیت جامعه دارد.

وی با تاکید بر اینکه در خصوص مبارزه با موادمخدر افزایش ریسک و خطرپذیری برای خرده‌فروشان باید به حداکثر برسد، ادامه داد: رایزنی‌هایی در این‌باره با دستگاه قضا صورت گرفته است تا بازدارندگی به حداکثر ممکن برسد.

کاهش آهنگ رشد مصرف مواد مخدر در کشور / تاثیر ساماندهی معتادان متجاهر بر امنیت جامعه

کشف ۵۰۰ تن موادمخدر در ۱۰ ماه سال جاری

سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور نیز اظهار کرد: امروز دشمن به دنبال تهدیداتی برای کشور ما است؛ نخستین تهدید، تحریک گروه‌های تروریستی در اطراف ما نظیر جیش الظلم و انصار الفرقان و دیگری موضوع موادمخدر است که می‌تواند آسیب‌های فراوانی به کشور ما وارد کند.

وی افزود: بالغ بر ۵۰۰ تن مواد در ۱۰ ماه سال جاری کشف و ضربات سنگین به باندهای بزرگ مواد مخدر وارد و عملیات‌های دستگیری سرشبکه‌ها انجام شده است و مادامی که مردم با معتادان متجاهر مواجه و در محله‌های خود خرده فروشان را مشاهده می‌کنند، هیچ‌گاه ذهنشان به سمت اقدامات بزرگی که در این عرصه‌ها انجام می‌شود، نمی‌رود.

فرمانده کل انتظامی کشور به اجرای طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر در مناطق مورد هدف در استان‌های همدان، خراسان رضوی و کرمان اشاره کرد و افزود: مردم از این اقدامات پلیس احساس امنیت بالایی می‌کنند و ترسی در وجود آنها از تکرار چنین چهره و قصه‌ای وجود دارد که باید تلاش کنیم و با خستگی‌ناپذیری این طرح را ادامه دهیم.

سردار رادان با تقدیر از مسئولان، فرماندهان و کارکنانی که در اجرای این طرح، مقتدرانه عمل کردند، خاطرنشان کرد: وظیفه‌ای که مهم‌تر از جمع‌آوری معتادان از این مناطق است، تثبیت آن منطقه و رضایت‌مندی مردم است که امیدواریم با جدیت دنبال شود، در موضوع مبارزه با موادمخدر باید به نحوی عمل شود که خرده‌فروشان به هیچ عنوان احساس امنیت نکنند و باید سه حلقه عمده فروش، خرده فروش و مصرف کننده را با تمرکز بر خرده فروشان قطع کنیم.

وی به توانمندسازی بهبودیافتگان موادمخدر نیز اشاره کرد و ادامه داد: باید تلاش کنیم تا کمپ‌ها و محل‌های نگهداری معتادان به کارگاه‌های تولیدی تبدیل شود، چراکه این افراد پس از بهبودی نیازمند استقلال مالی هستند و در این زمینه تلاش می‌کنیم بتوانیم نیازمندی‌های سازمان خود را نیز از این کارگاه‌ها برآورده کنیم.

فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه در موضوع معتادان متجاهر نیازمند یک پنجره واحد هستیم تا این نقص را رفع کنیم، اضافه کرد: در یک منطقه بررسی شده که یک معتاد متجاهر پس از ۱۰ بار جمع‌آوری و تحویل به مراجع ذی‌صلاح مجدد رها شدند و به عنوان معتاد متجاهر شناخته نشده است.

سردار رادان خاطرنشان کرد: از دو روز آینده تیم‌های بازرسی به سراسر استان‌ها اعزام خواهند شد تا بررسی کنند معتاد متجاهری در شهر دیده می‌شود یا خیر و به هیچ عنوان در این موضوع شاخص ما ارائه آمار نیست و اگر تیم‌های ما مشاهده کنند در استانی ۱۰۰ هزار دستگیری داشته و در شهر مجدد معتاد متجاهری وجود دارد و در استانی پنج نفر دستگیری بوده و هیچ معتاد متجاهری مشاهده نشود از نظر ما این استان موفق عمل کرده است.

وی با تاکید بر اشراف اطلاعاتی در مرزها گفت: اشراف اطلاعاتی مقدم بر اقدام عملیاتی است و این کار را باید با روش‌ها و توانمندی‌های مختلف در آن سوی مرزها نیز با قوت دنبال کنیم، شناسایی اموال قاچاقچیان و تحصیل مال نامشروع این افراد باید در دستور کار قرار گیرد و هنگام دستگیری این اموال نیز به مراجع قضائی گزارش شود.

فرمانده کل انتظامی کشور با بیان اینکه اقدامات فرهنگی هیچ‌گاه نباید در اقدامات عملیاتی و اطلاعاتی مغفول بماند، گفت: امروز باید آگاه‌سازی‌های بیشتری در راستای عملیات روانی و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از برخی موادمخدر صنعتی که در بین جوانان رواج یافته صورت گیرد.

سردار رادان با تاکید بر مبارزه جدی و توأمان با قاچاقچیان موادمخدر خاطرنشان کرد: افرادی که به روی مأموران قانون آن هم برای حمل موادمخدر سلاح می‌کشند، به‌طور قطع با حکم قانون از پای در می‌آیند.

کد خبر 726138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.