به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید محمد موسوی در «جام رسانهای امید» ضمن گرامیداشت فرارسیدن ایام الله دهه فجر اظهار کرد: استان اصفهان همانگونه که همواره از استانهای پیشتاز در کشور بوده است در عرصه کشاورزی نیز عملکرد موفقی داشته است. سازمان جهاد کشاورزی از ادغام دو سازمان کشاورزی و جهاد سازندگی از سال ۱۳۸۰ شکل گرفته است و فعالیت خود را حول محور امنیت غذایی انجام داده است.
وی افزود: سطح زیر کشت اراضی ما در حدود ۵۶۸ هکتار است که تقریباً چیزی در حدود ۵ درصد کل استان و ۳ درصد کل استان را شامل میشود و از این میزان نزدیک به ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید محصولات کشاورزی داشتهایم که با توجه به اقلیمهای متفاوت در سطح استان، محصولات متنوعی را شامل میشود.
رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: در حوزه امور اراضی زراعی ۴۸۵ هزار هکتار اراضی زراعی داریم که در سالهای نرمال نزدیک ۷۰ درصد آنها استفاده میشود و انواع غلات و حبوبات برداشت میشود.
موسوی تصریح کرد: در مجموع اراضی باغات ما در سطح استان ۹۱ هزار هکتار است که برخی به صورت ویژه و تک محصولی فعال هستند. در استان اصفهان محصولاتی از قبیل سیب درختی، انار، انگور، گلابی، زرد آلود، به، بادام، پسته و محصولات گلخانهای به عمل میآیند و با توجه به اینکه در سالهای اخیر به دنبال محصولات کم آب بودهایم، کاشت پسته به طور ویژه در دستور کار قرار گرفته است.
رتبه اول کشور در بخش تولید محصولات دامی و شیرخام
وی عنوان کرد: در بخش دام پروری استان اصفهان یکی از قطبهای مهم تولید محصولات دامی در کشور است و تولید سالانه محصولات دامی در استان بالغ بر ۲ میلیون و ۳۶۱ هزار تن بوده که بیش از ۱۴ درصد تولیدات محصولات دامی کشور را شامل میشود و دارای رتبه اول کشوری در این زمینه هستیم، همچنین شیرخام با تولید سالیانه بالغ بر ۱ میلیون و ۹۲۹ هزار تن دارای رتبه اول در کشور است و نزدیک به یک سوم آن نیز صادر میشود.
رتبه اول در تولید تخم مرغ و بوقلمون و رتبه دوم تولید گوشت قرمز
رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه سالیانه ۱۷۳ هزار تن تخم مرغ تولید میشود گفت: در این زمینه رتبه اول کشوری هستیم و در تولید گوشت قرمز با تولید سالیانه حدود ۷۱.۷ هزار تن در رتبه دوم کشوری قرار داریم.
موسوی ادامه داد: گوشت بوقلمون به دلیل داشتن سلنیوم یکی از گوشتهایی است که پزشکان مصرف آن را توصیه میکنند و ما در این حوزه نیز با تولید سالیانه ۱۴ هزار تن رتبه اول را داریم.
وی یادآور شد: در حوزه تولید عسل در شهرستان نجف آباد روستایی به نام روستای اشن داریم که به عنوان اولین روستای تولید کننده عسل معروف است.
سرمایه گذاری ۵۸۰۰ میلیارد تومانی در بخش کشاورزی استان اصفهان
رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: در سطح زیر کشت اراضی، تولید در دیمزارها مورد توجه ماست که با توجه به اقلیمهای متفاوتی که در شهرستانهای غرب و شهرستانهای شمال داریم از این موضوع استفاده میکنیم، همچنین در دو سال اخیر در بخش کشاورزی استان اصفهان نزدیک به ۵,۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در ۳۵۷۲۵ مورد انجام شده است.
موسوی با بیان اینکه یکی از بحثهایی که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید داشتهاند تاکید بر عدم خام فروشی است، گفت: در همین راستا به دنبال فرآوری محصولات هستیم، زیرا این کار هم برای تولید کننده ارزش افزوده دارد و هم نیاز مصرف کننده را برطرف میکند.
استفاده از تکنولوژیهای روز در تولید سیب زمینی با کیفیت
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای مختلفی در مدیریت زراعت استان اصفهان شکل گرفته، برای مثال از نظر محتوا بالغ بر ۲۴ میلیون غده تیوبر سیب زمینی بوده داشتهایم که قبلاً به صورت بذری بود و با تکنولوژی کشت بافت امروز سیب زمینی با کیفیتی تولید میشود و در مقابل امراض و بیماریها نیز مقاوم است.
رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه یکی از تهدیدهایی که ما در بحث کشاورزی با آن مواجه هستیم، محافظت از گیاهان است، اظهار کرد: در همین راستا مجموعهای تحت عنوان حفظ نباتات مسئولیت این کار را بر عهده دارد. یکی از موضوعات تهدید کننده در این حیطه، سن گندم است که کیفیت آن گندم را کاهش میدهد، اما با توجه به تلاشهای صورت گرفته خوشبختانه امروز ما بهترین گندم را داریم و از این آسیب تا حد زیادی مصون بودهایم.
موسوی افزود: در بحث مبارزه با ملخهای بومی و مراکشی یکی از اقداماتی که باید انجام شود پیشگیری است که ما با تله گذاری سعی میکنیم با این آفت مبارزه کنیم و همچنین مبارزه با علفهای هرز مزارع غلات در سطح ۴۵ هزار هکتار در سال زراعی جاری انجام شده است.
ایجاد اولین زنجیره تولید ماهی تخم چشم زده در کشور
وی ادامه داد: شیلات و آبزیان یکی از موضوعات مهمی است که با توجه به کم آبی در استان رشد خوبی داشته است و خوشبختانه ما در تولید ماهیهای غزلآلا در شور آبهای شرق اصفهان موفقیتهایی را به دست آوردهایم. برای مثال با تلاش بهره بردار و حمایت شیلات استان و کشور تولید تخم ماهی چشم زده از ۲۰ میلیون قطعه در سال به ۱۰۰ میلیون رسیده است و اولین زنجیره تولید در کشور ایجاد شده است.
رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: همچنین ما یکی از صادر کنندگان تخم ماهی هستیم که شهرستان فریدون شهر یکی از قطبهای تولید کننده در این زمینه است.
رتبه اول اصفهان در تولید ماهیهای زینتی
موسوی تصریح کرد: در بخش ماهیهای زینتی با تولید ۸۰ میلیون قطعه که در منطقه کاشان و شهرستانهایی مانند نجف آباد و اصفهان اتفاق میافتد در کشور رتبه اول را داریم.
وی بیان کرد: در بحث صنایع غذایی تعداد ۴۰۳ پروانه فعال بهره برداری و ۶۶۵ پروانههای تاسیسی در سال ۱۴۰۲ صادر شده است که این آمار همچنان در حال افزایش است.
رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در حوزه صادرات در آمار ۵ ماهه سال ۱۴۰۲، نسبت به سال گذشته کاهش داشتهایم، ادامه داد: اما توان صادرات در استان اصفهان به دلیل کیفیت خوب محصولات روز به روز بیشتر میشود و برنامههای زیادی در این حیطه داریم.
موسوی تاکید کرد: در حوزه آب و خاک با توجه به موضوعاتی مانند آبیاری قطرهای و بسیاری از اتفاقاتی که در حوزه تأمین آب مانند لایروبی قناتها، لوله گذاری، تجهیز و یکپارچه سازی اراضی سنتی و اجرای سیستم آبیاری تحت فشار انجام شده که از نقاط موفق استان بوده است.
۱۳۰ پروژه در دست افتتاح است
وی با بیان اینکه امسال در دهه فجر ۱۳۰ پروژه در بخش کشاورزی در دست افتتاح است، گفت: همچنین ۵۲۸۲ پروژه در سال انجام شده است که به تفکیک در حوزه آب و خاک ما بیشترین تعداد پروژه را داشتهایم. مبلغ سرمایه گذاری ها حدود ۵۲۹ میلیارد تومان است که شهرستان چادگان و تیران و کرون بیشترین پروژه از این ۱۳۰ پروژه را به خود اختصاص دادهاند.
رئیس روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در انتها گفت: یکی از بحثهای ما در بخش کشاورزی تغییر کاربری اراضی کشاورزی است که با توجه به پیگیریهای مردمی و سامانه ۱۳۱، نزدیک به ۱۵ درصد نسبت به گذشته کاهش تغییر کاربری را شاهد بودهایم.
نظر شما