به گزارش خبرگزاری ایمنا، افراد و شرکتهایی وجود دارند که کارشان را با چرا و چگونگی شروع کردند و به موفقیتهای شگرفی دست یافتند؛ اگر چرایی خود را بدانید و فقط با خودتان به رقابت بپردازید، میتوانید در هر عرصهای که هستید، یکهتازی کنید و مشتریان و دنبالکنندگان وفاداری برای خودتان پیدا کنید و همین عنصر فوق استراتژیک وفاداری است که در این یکهتازی شما را تا انتها همراهی میکند و موفق نگه میدارد.
اکنون چند پرسش مطرح میشود؛ آیا برخی سازمانها موفق هستند؟ چرا کسبوکارها یا فعالیتهایی سراغ داریم که همه عناصر انسانیاش یکدل هستند تا سازمان را به اوج برسانند؟ چرا برخی مدیران الهامبخش هستند؟ آیا اپل فقط به دلیل تحول در فناوری موفق بود؟ تفاوت یک گروه، سازمان یا شرکت موفق با دیگران در چیست؟ سایمون سینک در کتاب معروف «با چرا شروع کنید» به این سوالات پاسخ میدهد؛ کتابی که میتواند برای همه در هر سطحی که کار و فعالیت دارند، خواندنی و جذاب باشد.
اهمیت چرایی موفقیت یک سازمان
افراد و سازمانهای موفق «چرایی» انجام کار خود را میدانند، در واقع از چرایی قدم گذاشتن در مسیری که طی میکنند، اطلاع دارند و در مقابل، سازمانهایی هم هستند که در مسیر هموارتری حرکت میکنند، اما چرایی طی آن مسیر را نمیدانند یا در جایی از مسیر، چرایی خود را از دست دادهاند و این سردرگمی، خودشان و کارمندانشان را دچار ابهام و تردید کرده است.
بهطور مثال برادران رایت با کمترین امکانات موفق به اختراع هواپیما میشوند، اما رقیبشان با آن همه پول و ارتباطاتی که داشت، راه به جایی نمیبرد و حتی شاید ماجرای وجود چنین رقیبی را نشنیده باشید.
«سایمون سینک» مولف اهل انگلستان در این کتاب از فرمولی به نام «دایره طلایی» میگوید؛ او معتقد است که دسترسی به منابع مالی و انسانی، بهخودیخود کارساز نیست و برای مدیریت افراد و سازمانها باید چرایی فرد یا سازمان روشن باشد. به اعتقاد او، اگر نمیدانید چرا مشتریانتان از شما خرید میکنند، احتمالاً کارمندانتان هم نمیدانند چرا برای شما کار میکنند و در نبود این چرایی، محصول یا خدماتتان حکم کالایی را دارد که هر شرکت دیگری میتواند آن را با همان کیفیت و قیمت یا حتی قیمت رقابتیتر عرضه کند.
شروع با «چرا» راز موفقیت
در این کتاب که در ۶ بخش و ۱۴ فصل نگاشته شده است، مثالهایی از افراد و شرکتهایی وجود دارد که کارشان را با چرایی شروع کردند و به موفقیتهای بزرگ رسیدند. اگر چرایی خود را بدانید و فقط با خودتان به رقابت بپردازید، میتوانید در هر عرصهای که هستید یکهتازی کرده و مشتریان و دنبالکنندگان وفاداری برای خودتان پیدا کنید؛ در اینجا، وفاداری یعنی مردم محصول یا قیمت بهتری را کنار بگذارند تا به خرید از شما ادامه دهند و این فقط با روشن بودن چرایی کارتان به دست میآید.
نویسنده معتقد است که اندازه سازمان، نوع صنعت، محصول یا خدمت اهمیتی ندارد، اگر همه با چرایی شروع کنیم و الهامبخش دیگران باشیم تا همین کار را کنند، در کنار هم میتوانیم دنیا را تغییر دهیم.
مثالی از شرکت اپل
از جمله مثالهای جالبی که سایمون سینک به آن اشاره دارد، شرکت فناور اپل است؛ او میگوید از نظر فنی هیچچیز خاصی در مورد اپل وجود ندارد و این شرکت شبیه به شرکتهای دیگر است؛ هیچ تفاوت واقعی با رقبای آن وجود ندارد. اما چرا مردم از اپل استقبال میکنند؟
اپل توانسته است وضعیت موجود را به چالش بکشد و فرد را توانمند سازد، بنابراین همین موضوع به اپل اعتبار داده است.
برخی متخصصان بازاریابی معتقدند اپل شیوه زندگی نمیفروشد، اپل یکی از برندهایی است که افراد با سبک زندگی خاص به آن علاقه دارند.
نویسنده معتقد است چرایی رشد اپل کاملاً واضح است. این برند توانسته است نمایندگان وفاداری را جذب خود کند. اپل با مخاطب خود پیوند عمیقی ایجاد کرده است.
او همچنین در ابتدای کتاب با چرا شروع کنید، نوشته است: «ممنون که منو برداشتی و کنجکاوی که بدونی چی میخوام بهت یاد بدم. قرار نیست فرمول موفقیتِ یهشبه رو بهت بگم، قرارم نیست بگم چطوری موشک هوا کنی، فقط میخوام بهت بگم چطوری میتونی با کشف چرایی، کاری رو که عاشقش هستی به بهترین شکل انجام بدی، که شاید اون کار موشک هوا کردن باشه!»
این کتاب جذاب خواندنی را همچنین در قالب کتاب صوتی هم میتوانید بشنوید و لذت ببرید و بهکار ببندید.
نظر شما