به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آمارهای فدرال نشان میدهد که میزان طلاق خاکستری طی دهههای اخیر افزایش داشته است و از هر ۱۰ نفری که امروز طلاق میگیرند، یک نفر ۶۵ سال یا بیشتر دارد. این ارقام قابل توجه است و باعث میشود سهم فزایندهای از افراد مسن به تنهایی پیر شوند.
طلاق خاکستری چیست؟
طلاق خاکستری به جدایی همسران بالای ۵۰ سال اطلاق میشود که بهطور فزایندهای در حال افزایش است. پژوهشگران معتقدند چندین عامل جمعیتشناختی پدیده طلاق خاکستری را شکل داده است، برای مثال جمعیت آمریکا در حال پیر شدن است، طول عمر مردم افزایش پیدا کرده است و مردم دیرتر ازدواج میکنند. در واقع دلایل متعددی برای این امر وجود دارد.
یکی از دلایل اصلی رایج شدن طلاق خاکستری این است که امروزه مردم زندگی طولانیتر و سالمتری دارند و همین باعث میشود زمان بیشتری برای دنبال کردن علایق و سرگرمیهای خود داشته باشند. حال اگر یکی از همسران احساس کند که خوشبختی خود را به خاطر رابطه فدا میکند، این امر به احساس کسالت یا رنجش در ازدواج منجر میشود.
سامان دادن به فرزندان و برداشته شدن این مسئولیت از دوش نیز باعث میشود همسران تصمیم بگیرند مسیرهای جداگانهای را در پیش بگیرند و باقی عمر را صرف خواستههای خود کنند.
مشکلات مالی و عوامل استرسزا نیز احتمال طلاق بیشتری را ایجاد میکند زیرا ممکن است زوجها با نزدیک شدن به دوران بازنشستگی به نگرانیهای مالی مواجه شوند و این امر با رابطهای مشاجرهآمیز یا احساس رنجش همراه باشد.
به نظر میرسد زنان بیشتر احتمال دارد روند طلاق خاکستری را آغاز کنند، اما پس از جدایی، حداقل از نظر مالی، وضعیت بدتری دارند. زنانی که بعد از ۵۰ سالگی طلاق میگیرند، تجربه کاری کمتری نسبت به همسرشان دارند که بهمعنای پتانسیل کمتری برای درآمدهای آینده است.
چالشهای مالی پس از طلاق خاکستری
طلاق خاکستری برنامههای بازنشستگی را با مشکل مواجه و زمان کمی برای بازسازی در اختیار افراد قرار میدهد. در روند طلاق خاکستری، پسانداز جمعی بازنشستگی زوجین ممکن است بهطور عادلانه تقسیم میان آنها تقسیم شود، اما طلاق هزینههایی همچون پیدا کردن خانه، خرید بیمه درمانی جدید، پرداخت قبوض و مواردی از این قبیل دارد که باعث میشود پول زیادی باقی نماند.
طلاق خاکستری همچنین با بازگشت به محل کار پس از یک وقفه طولانی در صورتی همراه است که یکی از طرفین کار خود را برای تشکیل خانواده رها کرده باشد، بنابراین پس از طلاق، کسب درآمد سختتر است و فرد نمیتواند مشغول به کار شود یا شغلی با حقوق مناسب پیدا کند.
از سوی دیگر ممکن است بار بدهی مواردی همچون وام مسکن که در طول زندگی مشترک دریافت شده است، پس از جدایی بر یکی از طرفین تحمیل شود و این امر مشکل بزرگی برای زوجهای طلاق است.
نظر شما