انسجام ایران و پاکستان در مقابله با تروریسم موجب ‌نگرانی دشمنان خواهد شد

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه پاکستان و جمهوری اسلامی ایران می‌توانند مکمل یکدیگر باشند، گفت: دشمنان خواهان نداشتن انسجام و دور کردن دو کشور ایران و پاکستان هستند و از روابط حسنه این دو کشور نگران خواهند شد.

سیدرضا صدرالحسینی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان به تشریح دستاوردهای این سفر پرداخت و اظهار کرد: یکی از موضوعات اساسی و مهمی که سیاست خارجه دولت سیزدهم به جد پیگیری می‌کند و در دستور کار وزارت امور خارجه قرار گرفته، حل چالش‌های احتمالی با بعضی از کشورهای همسایه و نیز تعمیق و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهایی است که اشتراکات فرهنگی، تمدنی و دینی با ایران دارند و پاکستان هم از این مسئله مستثنی نیست.

وی افزود: کشور ما با پاکستان حدود ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد، بنابراین نمی‌توانیم نسبت به موضوعات مربوط به همسایه خود بی‌تفاوت باشیم به‌ویژه اینکه بخش اعظمی از مردم این کشور مسلمان هستند و تعداد کثیری از این مسلمانان شیعه و علاقه‌مند به انقلاب اسلامی هستند.

ایران و پاکستان مکمل یکدیگرند

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: این حقیقت را باید در نظر داشته باشیم که پاکستان و جمهوری اسلامی ایران می‌توانند مکمل یکدیگر باشند؛ امکان این موضوع وجود ندارد که ما بتوانیم شرایطی را در این منطقه تحمل کنیم، در حالی که ارتباطات ما ارتباطاتی ضعیف باشد.

وی با اشاره به ارتباطات نزدیک ایران و پاکستان طی سال‌های گذشته تا امروز تصریح کرد: پاکستان اولین کشوری بود که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت.

صدرالحسینی اضافه کرد: همچنین این نکته را باید مورد توجه قرار داد که هر سال تعداد قابل توجهی از شیعیان پاکستان از طریق مرز زمینی ایران به زیارت اربعین امام حسین (ع) مشرف می‌شوند؛ بنابراین لازم است این رفتارها و حرکت‌ها گسترش پیدا کند و دو ملت در موضوعات مختلف پشتیبان یکدیگر باشند.

انسجام ایران و پاکستان در مقابله با تروریسم موجب ‌نگرانی دشمنان خواهد شد

ایران می‌تواند بخشی از نیازمندی‌های اقتصادی پاکستان را پاسخ دهد

وی با اشاره به تعاملات اقتصادی ایران و پاکستان ابراز کرد: امکان صادرات تولیدات و محصولات ایران به کشور پاکستان یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه کرد؛ پاکستان نیازمندی‌های قابل توجهی در حوزه‌های مختلف از جمله مصنوعات و نیازهای روزانه و مصرفی دارد که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند بخشی از آن نیازمندی‌ها را پاسخگو باشد.

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: در حوزه اقتصادی به‌ویژه در حوزه صادرات گاز، واردات میوه‌های زمستانی و منسوجات و آنچه که می‌تواند سرمایه‌گذاری مشترکی را بین دو کشور سبب شود، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با کشور پاکستان ارتباطات قوی‌تر از آنچه که وجود دارد، داشته باشد.

وی تاکید کرد: هرچه در حوزه سیاسی و اقتصادی تعمیق روابط داشته باشیم، می‌توانیم در حوزه امنیتی نیز به مقابله مشترک با تروریسم بپردازیم و مسائل امنیتی بین دو کشور را به خوبی حل و فصل کنیم؛ بر این اساس حتماً سفر وزیر امور خارجه کشورمان به پاکستان اهمیت قابل توجهی خواهد داشت.

نگرانی دشمنان از انسجام ایران و پاکستان در مقابله با تروریسم

صدرالحسینی با تاکید بر اینکه دشمنان خواهان عدم انسجام و نزدیکی دو کشور ایران و پاکستان هستند و از روابط حسنه این دو کشور نگران خواهند شد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در هفته‌های اخیر در فضای مجازی شایعاتی در خصوص اختلافات ایران و پاکستان منتشر شد، اما در کمتر از ۷۲ ساعت حل و فصل شد؛ این موضع اهمیت ویژه‌ای پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به دولت پاکستان در هر زمینه‌ای کمک کند، یادآور شد: این سفر می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود و موجب شود همکاری‌های دو کشور در حوزه مبارزه با تروریسم افزایش پیدا کند و توافقات امنیتی صورت گرفته سریع‌تر به اجرا در آید و اگر کاستی و کمبودی وجود دارد سریع‌تر مرتفع شود تا بتوانیم یک ارتباط منسجم در حوزه مسائل منطقه‌ای داشته باشیم.

کد خبر 724510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.