به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحالوبختیاری، حسن جهانبازی امروز _سهشنبه، نهم بهمن_ در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: طی یک سال گذشته، تحقیقات در حوزه شیلات را پس از گذشت ۱۴ سال و در راستای افزایش تولید و فرآوری ماهیان استان شروع کردیم.
وی ادامه داد: نظارت بر تولید بذر فناورانه شامل بذرهای گواهی شده، بذرهای مادری و بذرهای پرورشی که مورد نظر کشاورزها بوده از جمله اقدامات مهم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در سال جاری بوده است؛ سال گذشته میزان تولید بذر در طبقات مختلف در استان حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تن و در سال جاری این مقدار به بیش از ۴ هزار و ۱۰۰ تن شامل گندم و جو در تمام طبقات رسیده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سبد ارقام گندم و جو در سطح استان چهارمحال و بختیاری افزایش پیدا کرده به طوری که طی چند سال گذشته حدود ۵ رقم گندم آبی جدید، ۴ رقم جو آبی جدید و ۶ رقم جو دیم جدید به چرخه تولید بذر در استان وارد شده است که به ترتیب در اختیار کشاورزها قرار میگیرد.
وی تاکید کرد: در سال ۱۳۹۹ میزان تولید سیب زمینی بذری حدود ۲۷ هکتار و در سال جاری به مقدار ۳۰۰ هکتار رسیده که نشاندهنده افزایش سهم تولید سیب زمینی بذری در استان است.
جهانبازی افزود: در حوزه نظارت بر تولید نهال موفق شدیم میزان نظارت بر نهالستانها را به ۱۴ نهالستان برسانیم؛ حدود ۱۴ نهالستان تحت نظارت در استان موجود است، اما میزان تولید نهال در استان حدود ۲ میلیون است.
وی گفت: تولید بذر موسیر به صورت مکانیزه در یکی از ایستگاههای تبلیغی استان با هدف افزایش این گیاه اقتصادی در استان شروع شده است که سالیانه حداقل بین ۲۷ تا ۲۸ هزار نفر آموزش و بهرهبرداری انجام میشود که سعی میشود در این آموزشها، آخرین دستاوردهای پژوهشی به مردم منتقل شود.
نظر شما