استانداردسازی مدارس به ۸۰ درصد افزایش یافت / رشد هنرستان‌ها از اولویت‌های دولت است

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۲ تاکنون، ۱۷ هزار کلاس استانداردسازی شده است و با انجام این اقدامات میزان استانداردسازی از ۳۰ به ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: یکی از اولویت‌های دولت در برنامه توسعه ششم و هفتم، رشد هنرستان‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ناصر فتحی امروز _ یک‌شنبه هشتم بهمن_ در نشست رسیدگی به مشکلات مدارس با اشاره به عملکرد اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در آستانه دهه فجر انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: تعداد ۸۳ پروژه در قالب ۴۳۳ کلاس و زیربنای ۶۰ هزار مترمربع با اعتباری بالغ بر ۶۶۰ میلیارد تومان با مشارکت ۶۴ درصدی خیران، ۲۸ درصدی کمک‌های مردمی و حمایت هشت درصدی دولت انجام شده است.

وی با بیان اینکه از میان ۸۳ پروژه، ۷۷ پروژه حوزه آموزشی، چهار پروژه ورزشی و دو پروژه به هنرستان‌ها اختصاص یافته است، افزود: یکی از اولویت‌های دولت در برنامه توسعه ششم و هفتم، رشد هنرستان‌ها است، چرا که بازار کاری صددرصدی در آنها دیده می‌شود، اما این پروژه‌ها به دلیل تجهیزات و کارگاه‌های ویژه، اعتبارخواه هستند، حمایت‌های دولتی و خیران را می‌طلبد.

مدیرکل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان بیان کرد: ۳۰ پروژه با ۱۵۵ کلاس با زیربنای ۲۰ هزار و ۵۰۰ مترمربع با اعتبار هزینه‌کرد ۱۹۸ میلیارد تومان در دهه فجر سال جاری افتتاح خواهد شد که از این تعداد طرح، ۱۳ درصد از اعتبارات دولتی، ۵۰ درصد مردمی و ۳۷ درصد مشارکتی (دولتی _مردمی) تأمین شده است.

وی تبدیل بخاری گاز و نفتی به موتورخانه مرکزی یا پکیج دیواری را یکی از مباحث مهم استانداردسازی در مدارس دانست و گفت: با آغاز اجرای این طرح در سال ۱۳۹۲ آمار اولیه کلاس‌های غیراستاندارد ۲۳ هزار کلاس و ۷۰ درصد تجهیزات گرمایشی غیراستاندارد بود و از سال ۱۳۹۲ تاکنون، ۱۷ هزار کلاس استانداردسازی شده است و با انجام این اقدامات میزان استانداردسازی از ۳۰ به ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

فتحی با بیان اینکه در دولت سیزدهم ۲۸۰۰ کلاس درس استانداردسازی شده است، ادامه داد: در حال حاضر از این آمارها، تجهیزات گرمایشی ۶ هزار کلاس درس غیراستاندارد است که مطابق هدف‌گذاری سال ۱۴۰۲، ۷۰۰ کلاس استانداردسازی خواهند شد.

وی افزود: ۴۰ مدرسه با ۴۰۸ کلاس و ۱۸۰۰ دانش‌آموز که بیشتر در نواحی چهار، پنج و شش، شهرهای شاهین‌شهر، برخوار و فلاورجان استقرار دارند، تحت تأثیر پدیده فرونشست قرار گرفته است.

مدیرکل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان اضافه کرد: در حال حاضر این مدارس از بهره‌برداری خارج و دانش‌آموزان به مدارس دیگر منتقل شدند، این امر موجب افزایش تراکم کلاس یا افزایش شیفت دوم مدارس شده است که با پیگیرهای انجام شده در سال ۱۴۰۱، با تأمین منابع مالی برابر با ۸۰ میلیارد تومان، ۲۳ پروژه آغاز شد که با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۵۰ درصدی همچنان متوقف مانده است.

وی اعتبار مورد نیاز برای احداث ۴۰ مدرسه تخریبی ناشی از فرونشست را بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: مقرر شده بود در سال ۱۴۰۲ از محل مدیریت بحران و منابع دولتی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های تخریبی ناشی از پدیده فرونشست اختصاص پیدا کند، اما تاکنون هیچ‌گونه اعتباری تخصیص نیافته است.

فتحی خاطرنشان کرد: اگر این منابع به موقع تزریق نشود، امکان تحویل پروژه‌های مذکور در مهر ۱۴۰۳ میسر نخواهد بود، لذا در صورت تأمین اعتبارات لازم قبل از پایان سال تحصیلی که فرصت برگزاری مناقصه وجود داشته باشد، بدون شک تا مهر سال آینده هر ۲۳ پروژه تحویل آموزش و پرورش می‌شود.

سرانه استاندارد فضای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز ۸ مترمربع است

وی با بیان اینکه آمار دانش‌آموزان استان اصفهان حدود ۹۵۰۰ نفر است، گفت: از این تعداد در حدود ۷۸۰ هزار دانش‌آموز در مدارس دولتی و ۱۷۰ هزار محصل در غیردولتی‌ها با شمار ۴۴۰۰ فضای آموزشی در قالب ۳۵ هزار کلاس حتی با کلاس‌های دو شیفته مشغول به تحصیل هستند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان با اشاره به اینکه ۴۵۰ پروژه نیمه تمام در استان اظهار کرد: از این تعداد نزدیک به ۶۰ درصد پروژه‌های نیمه تمام ورزشی است که ۸۰ درصد آنها با مشارکت مردمی و خیران در حال اجراست.

وی با تاکید بر اینکه سرانه استاندارد فضای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز هشت مترمربع است، افزود: اکنون سرانه متوسط کشوری به ازای هر دانش‌آموز ۵.۲ مترمربع است که سرانه در استان اصفهان با ۵.۸ مترمربع از سرانه متوسط کشوری بالاتر است، اما تعداد ۹ منطقه به ویژه شهرهای شاهین‌شهر، زرین‌شهر، برخوار با وجود مشکلات حاشیه‌نشینی و مشکلات سرانه نقطه‌ای، سرانه فضای آموزشی پایین‌تر از کشور دارند به طوری که بسیاری از کلاس‌ها با ۴۵ دانش‌آموز و دو شیفته تشکیل می‌شود.

فتحی با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم در راستای نوسازی مدارس با اجرای ۲۵۰ پروژه در قالب ۱۲۲۰ کلاس با زیربنای ۲۰۰ هزار مترمربع با اعتبار هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، تصریح کرد: با اجرای این پروژه‌ها، تعداد ۳۷ هزار دانش‌آموز در کشور از فضای ایمن و نوسازی شده بهره‌مند شدند، از این تعداد نزدیک به ۲۳۰ پروژه آموزشی و ۲۰ طرح نیز ورزشی بوده است، به طوری که ۳۴ درصد بالای سه کلاس و ۶۶ درصد کمتر و مساوری سه کلاس، حدود ۷۰ درصد پروژه‌ها شهری و ۲۸ درصد نیز روستایی است که اجرای این پروژه‌ها با ۱۷ درصد حمایت دولتی، ۶۶ درصد مشارکت خیران و ۱۷ درصد مردمی عملیاتی شده است.

وی درباره آغاز اجرای طرح شهید پناهی در کشور طی سال ۱۴۰۱ با هدف جمع‌آوری مدارس کانکسی مستقل با حداقل ۱۰ نفر دانش‌آموز، گفت: در این طرح بنیاد برکت ستاد حضرت امام (ره) مشارکت دارد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان با بیان اینکه در استان هفت مدرسه مشمول طرح شهید پناهی بوده که پنج پروژه با ۱۰۰ درصد بهره‌برداری تحویل داده شده است، اما دو مدرسه باقی مانده که یکی از طرح‌ها راه دسترسی ندارد و یک پروژه واقع در روستای پشتکوه فریدونشهر با مشکل زمین، هنوز حل نشده است.

زیباسازی ۴۰۰۰ کلاس در طرح شهید عجمیان

وی با اشاره به اجرای طرح شهید عجمیان در تابستان سال گذشته گفت: این پروژه به ابتکار سازمان نوسازی مدارس کشور که بر اساس یک طرح دانش‌آموز محور، گروه جهادی و مردم محور اجرای آن را برعهده داشتند که بیش از ۱۰۰ هزار کلاس در کشور تجهیز و نوسازی شدند و از این میزان در استان اصفهان ۵۵۰ مدرسه در قالب ۴ هزار کلاس زیباسازی و بازسازی شده است که تا تابستان ۱۴۰۳ نیز ادامه خواهد یافت.

فتحی ادامه داد: طی دو سال گذشته اعتباری بالغ بر ۹۸ میلیارد تومان به موضوع ایزوگام و آسفالت حیاط مدارس قدیمی استان تخصیص داده شده است که با استفاده از آن ۶۱۲ هزار مترمربع از فضاهای آموزشی استان آسفالت و ایزوگام شدند.

وی درباره موضوع تحویل قیر رایگان و اجرای عملیات آسفالت و ایزوگام مدارس قدیمی، تصریح کرد: در دولت سیزدهم، اعتباری بالغ بر ۹۸ میلیارد تومان جهت اجرای ۶۱۲ هزار مترمربع پروژه تخصیص داشته که به تفکیک (۳۰۰ هزار مترمربع) آسفالت و (۳۱۲ هزار مترمربع) ایزوگام بوده است، از این‌رو در سال جاری هم حدود ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافته که اخیراً ابلاغ شده، اما هنوز عملیات اجرایی شروع نشده است.

مدیرکل سازمان نوسازی مدارس استان با اشاره به تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی و هنرستان‌ها، گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیزات آموزشی و هنرستان‌ها اختصاص یافته است که از این مبلغ ۷۰ میلیارد تومان خرید تجهیزات هنرستانی بوده است.

وی ادامه داد: طی سال جاری بیش از ۹۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات پیش‌بینی شده که ۳۰ میلیارد تومان به منظور خرید تجهیزات است که هم اکنون در سامانه خرید موجود است.

فتحی درباره طرح بازسازی و مقاوم‌سازی فضاهای آموزشی، اظهار کرد: این طرح از برنامه‌های پنج ساله چهارم آغاز شد و منابع خوبی در برنامه چهارم و پنجم برای آن پیش‌بینی شد، اما در برنامه ششم توسعه اعتبارات این پروژه کم‌رنگ شد، به طوری که اکنون مسئولان سازمان در حال پیگیری هستند.

وی افزود: در استان اصفهان بر اساس آمار اولیه و آمایش مدارس حدود ۳۶ درصد فضاهای تخریبی، ۳۵ درصد نیازمند مقاوم‌سازی و ۳۸ درصد مستحکم بوده‌اند، از ۷۱ درصد فضاهایی که نیازمند تخریب، بازسازی و مقاوم‌سازی بوده که اکنون میزان به ۱۹ درصد کاهش یافته است.

کد خبر 723677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.