به گزارش خبرگزاری ایمنا، حوالی ساعت ۱۸:۲۰ عصر روز _پنجشنبه پنجم بهمن_ بود که شعلههای آتش به جان بیمارستان گاندی تهران افتاد؛ رسانهها خبرهایی در اینباره روایت کردند و تمام دستگاههای امدادی برای امدادرسانی به افراد تحت تأثیر حادثه پای کار آمدند.
حریق به قدری حائز اهمیت بود که پلیس راهور نسبت به بستن مسیرهای منتهی به این بیمارستان اقدام کرد و پای وزیر کشور به محل حادثه باز شد؛ معاون اول رئیسجمهور نیز در گفتوگوی تلفنی با وزیر کشور و استاندار تهران، ضمن پیگیری آخرین وضعیت آتشسوزی در بیمارستان گاندی تهران، بر آمادگی همه دستگاههای امدادی برای رسیدگی به حادثه مذکور تاکید کرد.
محمد مخبر در این تماسهای تلفنی با احمد وحیدی و علیرضا فخاری، پشتیبانی لازم از دستگاههای امدادی و درمانی در پی آتشسوزی در بیمارستان گاندی تهران، را ضروری دانست و از مسئولان مربوطه خواست تا پایان عملیات مهار آتشسوزی و کمکرسانی به مجروحان و بیماران، حادثه مذکور را پیگیری کنند و تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت موجود به کار ببندند.
تکاپو برای امدادرسانی و کنترل حریق ادامه داشت و در این میان به طور همزمان تخلیه بیماران نیز در دستور کار قرار گرفت؛ حوالی ساعت ۱۹:۳۰ بود که رئیس بیمارستان گاندی از آغاز تخلیه این بیمارستان خبر داد و اظهار کرد: هنوز گزارشی از آسیب وارد شده به این بیمارستان نداریم، اما حریق از ضلع شرقی بیمارستان آغاز شده است و در صورت نیاز بیماران به بیمارستانهای دیگر منتقل خواهند شد.
پدرام پاکآئین، سخنگوی وزارت بهداشت نیز اعلام کرد که عملیات تخلیه بیماران از بیمارستان گاندی صورت گرفته و طبق اطلاعات اولیه، هیچ آسیبی به هیچ بیماری وارد نشده است، بیماران به سرعت تخلیه شدند و در بیمارستانهای شهر تهران در حال توزیع هستند، همچنین تعدادی از بیماران که وضعیت پایدار و مناسبی داشتند در هتل مجاور بیمارستان اسکان داده شدند تا به بیمارستان دیگر منتقل شوند.
ته سیگاری علت حریق بیمارستان بود؟
روز گذشته خبری مبنی بر علت رخداد این حادثه در فضای مجازی مطرح شد که بر اساس آن، تهسیگار کارگری که در طبقه پانزدهم این بیمارستان مشغول به کار بوده، موجب این آتشسوزی میشود و این موضوع در حالی بود که هیچ اظهارنظری در مورد علت حادثه از سوی مقامات رسمی منتشر نشده بود.
در همین راستا، کامران عبدولی، معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادعای این خبر را رد کرد و گفت: علت وقوع حریق در بیمارستان گاندی از سوی کارشناسان سازمان آتشنشانی تهران در حال بررسی است و با توجه به اینکه بررسیها ادامه دارد، تاکنون موردی به عنوان دلیل حادثه اعلام نشده است.
وی افزود: در اینکه این بیمارستان دارای مشکلات ایمنی و بارها نیز اخطار دریافت کرده بود، شکی نیست، اما در حال حاضر علت قطعی وقوع حریق مشخص نیست، از این رو مواردی که در برخی از رسانهها مطرح شده، نادرست است.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت: بررسی علت حریق، اقدامی تخصصی است و کارشناسان آتشنشانی با بررسی شواهد و تمام آثار موجود و دانش تخصصی علت را بررسی و اعلام میکنند و نمیتوان آن را به نقل کارکنان یا دیگر افراد اعلام کرد.
ناگفتههایی از حریق بیمارستان گاندی
پس از گذشت چند روز از وقوع حادثه حریق بیمارستان گاندی، امروز قدرتالله محمدی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران ناگفتههایی از این حادثه را روایت و اظهار کرد: وقوع حریق در بیمارستان گاندی ساعت ۱۸:۲۰ عصر روز _پنجشنبه پنجم بهمن_ به مرکز فرماندهی سازمان آتشنشانی گزارش و ۱۰ ایستگاه آتشنشانی بدون فوت وقت به محل حادثه اعزام شد.
وی با بیان اینکه اولویت در این مأموریت، نجات بیماران بود و پس از آن اطفای حریق دنبال شد؛ آسانسورها قطع شده بود، لذا انتقال بیماران کار سختی بود، افزود: تماسی از کردستان برقرار شد و فردی اعلام کرد که که جنین او در بیمارستان نگهداری میشود و با توجه به این تماس، ۹ جنین نیز نجات پیدا کردند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با اشاره به نجات جنینها تا بیمار ۷۰ ساله و ۱۱ بیمار آیسییو تصریح کرد: تنها یک بیمار بود که اگر دستگاه از او قطع میشد، جان خود را از دست میداد که در یک اتاق ویژه با مراقبتهای ویژه از او نگهداری شد و او نیز نجات پیدا کرد.
محمدی با اشاره به اینکه حریق بیمارستان گاندی از اتاق ۱۰۶ واقع در طبقه ۱۶ آغاز شد و به نمای کامپوزیت بیمارستان منتقل شد، ادامه داد: در میان لایههای کامپوزیت مادهای مشتعل همچون بنزین وجود دارد و در صورتی که نمای این ساختمان غیر از کامپوزیت بود، هیچیک از طبقات دچار حریق نمیشد و حریق رخ داده در همان طبقه اطفا میشد.
وی با بیان اینکه سایت بیمارستان نجات داده شد، اضافه کرد: ۵۰ درصد این ساختمان هتلینگ و ۵۰ درصد بیمارستان بود که اگر حریق به ۵۰ درصد بیمارستان منتقل میشد، این بیمارستان از رده خارج میشد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران افزود: در عملیات اطفای این ساختمان ۱۶ طبقه امکان لولهکشی وجود نداشت و باید سامانههای اطفای حریق مورد استفاده قرار میگرفت، اما آبی وجود نداشت.
محمدی با بیان اینکه اگر یک هزارم خسارتی که به این بیمارستان وارد شده است برای ایمنی هزینه میشد، این حادثه در این ابعاد گسترده رخ نمیداد، تصریح کرد: در بعضی رسانهها اخباری منتشر شده است که اگر نردبان بلندتری وجود داشت، این عملیات زودتر تمام میشد؛ باید بدانیم بزرگترین نردبانی که در دنیا وجود دارد، ۶۴ متر است که چهار دستگاه از این نردبان در تهران وجود دارد، در این حادثه دسترسیهای مناسبی به ساختمان وجود نداشت، اما از آخرین نسخه موجود از تجهیزات که در دنیا وجود دارد بهره برده شد.
مصوبه ممنوعیت از نمای کامپوزیت برای ساختمانهای مسکونی است
مهدی چمران، ریاست شورای شهر تهران نیز اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵ مصوبهای داشتیم که استفاده از نمای کامپوزیت ممنوع شد، اما فشار زیادی از طریق نامه و مصاحبه وارد کردند تا در نهایت این ممنوعیت محدود به ساختمانهای مسکونی شد، به طور قطع طرحی باید در نظر گرفته شود که ممنوعیت استفاده از نمای کامپوزیت در ساختمانهای عمومی همچون هتلها و بیمارستانها نیز ممنوع شود.
خبر خوش از دل بیمارستان سوخته
حوالی ساعت ۲۰:۳۵ بود که سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از مهار شعلههای آتش در بیمارستان گاندی خبر داد و اظهار کرد: به محض اعلام خبر وقوع حریق در بیمارستان گاندی در حوالی ساعت ۱۸:۲۰ عصر، چندین ایستگاه آتشنشانی به همراه تجهیزات و بالابرهای هیدرولیکی به محل حادثه اعزام شدند و عملیات اطفای حریق را آغاز کردند.
وی با بیان اینکه آتشسوزی از قسمت نمای ساختمان آغاز شده و به دلیل جنس آن به سرعت پیشروی کرده بود، افزود: شعلههای آتش از طریق نما به بخشهایی از داخل ساختمان نیز سرایت کرده بود، آتشنشانان در این شرایط از چندین جهت عملیات خود برای اطفای حریق را که در بخش شرقی ساختمان رخ داده بود، آغاز کردند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران با بیان اینکه گروهی دیگر از آتشنشانان نیز به جستوجو در طبقات پرداختند، گفت: قسمت شرقی ساختمان مربوط به بخش هتلینگ و اقامتی این بیمارستان بود و از این رو بیماران چندان در معرض حریق قرار نگرفتند، با این وجود با کمک گروهی دیگر از آتشنشانان و عوامل اورژانس و کادر بیمارستان نسبت به تخلیه بیمارستان و انتقال بیماران اقدام شد.
ملکی با بیان اینکه همزمان گروهی دیگر از آتشنشانان نیز اقدام به جستوجو در طبقات بیمارستان کردند، ادامه داد: میتوان گفت که شعلههای آتش بهطور کامل در بیمارستان گاندی خاموش شده و تنها عملیات لکهگیری و تخلیه دود در حال انجام است، اما حضور و آمادهباش آتشنشانان در محل همچنان ادامه دارد.
با اعلام اطفای حریق کامل بیمارستان گاندی، در میان تمام لحظات و خبرهای دلهرهآور منتشر شده، نداشتن فوتی و مصدوم در پی این حادثه، خبر خوشی بود که از دل بیمارستان سوخته به گوش رسید.
گاندی ۵ اخطاره بود
ساعاتی پس از وقوع حریق در بیمارستان گاندی بود که سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران به بیتوجهی مدیران این بیمارستان به ایمنی آن اشاره و اظهار کرد: پیش از این بیمارستان گاندی، پنج بار از آتشنشانی اخطار ایمنی دریافت کرده بود که آخرین اخطار مربوط به آبان سال جاری است، اما به این اخطارها توجهی نشده بود.
بهجز سخنگوی سازمان آتشنشانی، انتقادهای دیگر مسئولان مربوطه نسبت به ایمنی این بیمارستان نیز به گوش رسید و با دستور دادستان تهران، یکی از معاونان دادستان و بازپرس ویژه در محل حادثه حاضر و به منظور بررسی زوایای حادثه، پرونده قضائی تشکیل شد.
در عین حال که انتقادهایی نسبت به ایمنی بیمارستان گاندی مطرح است، پیگیری چند رسانه از مسئولان بیمارستان در خصوص علت بیتوجهی به اخطارها، تاکنون به نتیجهای نرسیده است و بررسی ابعاد مختلف این حادثه ادامه دارد.
نظر شما