امدادرسانی هلال‌احمر به بیش از ۶۷۰۰ حادثه‌دیده / ۶۱۵ خودرو گرفتار در برف رهاسازی شد

رئیس امداد و نجات سازمان هلال‌احمر گفت: امدادگران هلال‌احمر از سوم تا هفتم بهمن به بیش از ۶۷۰۰ حادثه‌دیده امدادرسانی کردند و برای حدود ۱۳۸۹ نفر نیز اسکان اضطراری فراهم شد، همچنین ۱۶۱ تیم عملیاتی شامل ۴۶۶ نفر در عملیات رهاسازی ۶۱۵ دستگاه خودرو از برف حضور داشتند.

بابک محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه ۱۴ استان کشور متأثر از برف و کولاک بودند، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های برف و باران، در چهار روز گذشته از سوم بهمن تا امروز، هفتم بهمن و در ۱۴ استان‎ آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، یزد، زنجان، چهارمحال و بختیاری و قزوین، ۶۹ محور کوهستانی، نیاز به دریافت خدمات امدادی پیدا کردند.

وی افزود: گردنه‌های برفی بسیاری در کشور وجود دارد که مستعد حادثه و خطرآفرین است، بنابراین افراد باید از تردد غیرضروری در شرایط جوی که هشدار هواشناسی صادر شده است، پرهیز کنند و ترددهای ضروری هم باید کنترل‌شده باشد و افرادی که توانایی تخصص فنی و تجهیزاتی ندارند، نباید از مسیرهای حادثه‌ساز عبور کنند، چرا که ممکن است حوادث غیرقابل جبرانی رخ دهد.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر گفت: هنگام صدور هشدار هواشناسی افراد نباید در محورهایی که اعلام شده در مدت زمان ۲۴ تا ۴۸ ساعت تردد کنند، زیرا در شرایط آب و هوایی ناپایدار وجود انبوه خودروها سبب می‌شود، امکان امدادرسانی برای نیروهای امدادی وجود نداشته باشد، همچنین جاده‌های کوهستانی باریک، فرعی و هم‌ارز است و این موارد امدادرسانی را دشوار یا گاهی غیرممکن می‌کند.

وی با اشاره به امدادرسانی به افراد گرفتار در برف و کولاک و اسکان اضطراری تعدادی از آن‌ها ادامه داد: امدادگران هلال احمر در مدت زمان مذکور به بیش از ۶۷۰۰ حادثه‌دیده امدادرسانی کردند و برای حدود ۱۳۸۹ نفر نیز اسکان اضطراری فراهم شد، همچنین ۱۶۱ تیم عملیاتی شامل ۴۶۶ نفر در عملیات رهاسازی ۶۱۵ دستگاه خودرو از برف حضور داشتند.

محمودی اضافه کرد: در چهار روز گذشته در راستای امدادرسانی به هم‌وطنان ۴۴ بسته غذایی، ۶۳۷ بطری آب معدنی، ۱۹۶ قوطی کنسرو، ۸۸۶ قرص نان، ۱۸ کیلوگرم خرما و ۴۲۳ بسته بیسکوئیت توزیع شد.

وی با بیان اینکه در هفته‌های گذشته در ارتفاعات تهران چهار تلفات داشتیم، خاطرنشان کرد: ۶۲۰ پایگاه عملیاتی ثابت در کل کشور، ۵۰ پایگاه کوهستانی، چهار پایگاه نیز در توچال وجود دارد، برای نیروهای امدادی فراخوان صادر شده و لازم است شهروندان در مسیرهایی که شهرداری و مجموعه توچال اعلام کردند، تردد داشته باشند تا بروز خطرات کاهش یابد، تردد در مسیرهایی که افراد نسبت به آن آشنایی ندارند، مخاطره‌آمیز است، بنابراین از مسیرهای ایمن‌سازی و مشخص شده است، استفاده کنند.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر تصریح کرد: طی روزهای گذشته در کویر لوت، خودرویی در گودال ۷۰ متری گرفتار شده بود و نیروهای امدادی از خراسان جنوبی و کرمان به محل اعزام شدند، عملیات امدادی ۱۳ ساعت به طول انجامید و سه نفر به‌شدت مجروح شدند و یک نفر جان خود را از دست داد.

وی گفت: هشدارهای هواشناسی برای حفظ سلامتی مردم صادر می‌شود، لذا شهروندان باید هشدارها را جدی بگیرند و رعایت کنند، فرهنگ هشدار قرمز و نارنجی در کشور هنوز فراگیر نیست، به همین دلیل جدی گرفته نمی‌شود، آموزش ویژه در زمینه اهمیت داشتن هشدارها ضروری است و رسانه در این خصوص نقش تعیین‌کننده و بسزایی دارد.

کد خبر 723112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.