ضیافت بندگان در بارگاه امام مهربان/ روایتی از حال‌وهوای اعتکاف ۱۴۰۲ حرم مطهر رضوی

در سال‌جاری نیز مشهدالرضا(ع) به حسن هم‌جواری با بارگاه منور امام مهربانی‌ها در ۱۹۳ مسجد سراسر شهر از معتکفان میزبانی می‌کند و در صدر همه، ۱۵۰۰ زائر و مجاور دلداده‌ای هستند که نشسته بر خوان بابرکت امام رئوف در حرم مطهر رضوی با پروردگار راز و نیاز می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، حلول ماه رجب، سرآغاز ایام خجسته‌ای است که در آن، کوچه‌های شهر را آذین می‌بندند و کام مردم در ولادت اهل‌البیت (ع) شیرین می‌شود.

در این بین، ۱۳ رجب و سالروز میلاد خجسته امیرمؤمنان (ع) به‌عنوان افضل این اعیاد، سرآغاز روزهای پر خیر و برکتی است که با اعتکاف سه‌روزه مؤمنان در اقصی نقاط کشور، رنگ و بوی الهی به خود می‌گیرد و برای کسانی که از قید بند زندگی روزمره خود رها شده و به آغوش امن خدا پناه می‌برند، ایام‌البیض را به بهار بندگی تبدیل می‌کند.

در سال‌جاری نیز مشهدالرضا (ع) به حسن هم‌جواری با بارگاه منور امام مهربانی‌ها در ۱۹۳ مسجد سراسر شهر از معتکفان میزبانی می‌کند و در صدر همه، ۱۵۰۰ زائر و مجاور دلداده راز و نیاز با پروردگار بر خوان بابرکت امام رئوف در حرم مطهر رضوی مهمان هستند.

طنین ندای «اِلهی اَلعَفو» در مسجد گوهرشاد

اعتکاف حرم مطهر رضوی، مرد و زن و کوچک و بزرگ نمی‌شناسد، اینجا از همه قشر و سن‌وسالی هستند کسانی که دل از کار و بار روزانه بریده‌اند و سه روز، خود را به دست خدا و صاحب این خانه پرنور سپرده‌اند تا دل و جان خود را در چشمه زلال معنویت و عبادت پاک کنند.

هر گوشه از شبستان‌های شش‎گانه مسجد گوهرشاد را که ببینید، چند نفر را پیدا می‌کنید که تنها یا دسته‌جمعی، به تلاوت قرآن کریم، قرائت ادعیه و زیارات و البته راز و نیاز با پروردگار مشغول باشند.

یک گوشه نوجوانی که شاید هنوز محاسن کامل بر صورت ندارد، عرق چین بر سر و عبا بر دوش، دو دست خود را به دعا برده و اشک چشمانش، تضرع او در «اِلهی اَلعَفو» را نشان می‌دهد.

در گوشه‌ای دیگر، پیرمردی با موی سفید، قامت به اقامه نماز زیارت بسته است و یک سمت دیگر، طلبه‌ای در میان گعده دانش‌آموزان از احکام روزه می‌گوید.

اصل حرف، نجوای لاینقطع «یا رب» است که پیوسته به گوش می‌رسد و البته خادمانی که همچون پروانه، گرد این شمع‌های فروزان معنویت و اخلاص می‌چرخند تا هرکس چیزی طلب کرد، بی‌معطلی در اختیارش باشد.

ضیافت بندگان در بارگاه امام مهربان/ روایتی از حال‌وهوای اعتکاف ۱۴۰۲ حرم مطهر رضوی

بهار بندگی با حضور ۱۵۰۰ معتکف در حرم مطهر

جزئیات برنامه‌های اعتکاف ۱۴۰۲ بارگاه قدسی امام هشتم را از حجت‌الاسلام مسلم هوشنگی مسئول برنامه‌های حرم مطهر جویا شدیم.

وی به خبرنگار ایمنا می‌گوید که طبق روال هر ساله، این مراسم از دوازدهم آذر با انتشار فراخوان ثبت‌نام آغاز شد و پس از آن، بیش از ۷۰ هزار نفر از سراسر کشور و حتی از کشورهای همسایه ثبت‌نام کردند.

حجت‌الاسلام هوشنگی می‌افزاید: داوطلبان از رده‌های سنی مختلف بودند و با توجه به ظرفیت محدود مسجد گوهرشاد، ۱۵۰۰ نفر از آنان به قید قرعه برای بهره‌گیری از فیض مراسم نورانی اعتکاف رجبیه در حرم مطهر رضوی انتخاب شدند، این گروه از غروب دوازدهم رجب در شبستان‌های مسجد گوهرشاد پذیرش شدند تا به مدت سه روز میهمان اعتکاف حرم باشند.

به گفته وی، علاوه بر ایران، معتکفانی از ۱۸ کشور دیگر مانند کانادا، آمریکا، آلمان، نیجریه، استرالیا، کویت، سوریه، بنگلادش، آفریقای جنوبی و لبنان نیز در این مراسم حضور دارند و با توجه به سرانه جمعیتی حاضران، ۳۰ نفر از اساتید سطوح عالی حوزه‌های علمیه گزینش شده‌اند تا در قالب حلقه‌های معرفت، مباحث علمی، فقهی و معرفتی مختلفی را برای معتکفان ارائه کنند.

«معتکفان در سه گروه سنی نوجوان (از سن تکلیف دختران و پسران، تا ۲۰ سالگی)، جوان (از سن ۲۰ تا ۴۰ سال) و بزرگسال (از سن ۴۰ سال به بالا) دسته‌بندی شده‌اند و از این بین، اکثریت ۸۵ درصدی حاضران را جوانان تشکیل می‌دهند».

ضیافت بندگان در بارگاه امام مهربان/ روایتی از حال‌وهوای اعتکاف ۱۴۰۲ حرم مطهر رضوی

مسئول برنامه‌های حرم مطهر رضوی با بیان این مطلب ادامه می‌دهد: طبقه‌بندی سنی حاضران به این دلیل بود که بسته‌های فرهنگی و مباحث قابل‌ارائه برای آن‌ها، متناسب با ذائقه و دغدغه‌های مرسومشان باشد و اساتید بتوانند به شبهات هر دسته، به شیوه مناسب پاسخ بگویند.

حجت‌الاسلام هوشنگی تصریح می‌کند که شش شبستان مسجد گوهرشاد در ایام اعتکاف ۱۴۰۲ به‌طور کامل در اختیار معتکفان است و در دسته پسران، نوجوانان در شبستان میلانی، جوانان در شبستان نهاوندی و بزرگسالان در شبستان نجف‌آبادی مستقر هستند، به‌موازات این، در دسته بانوان نیز دختران نوجوان در شبستان سبزواری، جوانان در شبستان تبریزی و خواهران بزرگسال در شبستان گرم ساماندهی شده‌اند.

کد خبر 723104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.