ثبت روز ملی «جنگل و کوهستان» در تقویم رسمی کشور تایید شد

نام‌گذاری یک روز با عنوان روز ملی جنگل و کوهستان در متن تقویم رسمی کشور مورد تأیید قرار گرفت و به زودی برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان از حفاظت محیط‌زیست کشور؛ نورالله مرادی معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی از تأیید ثبت یک روز با عنوان «روز ملی جنگل و کوهستان» در متن تقویم رسمی کشور خبر داد.

وی با اشاره به تلاش سازمان حفاظت محیط‌زیست و ارائه یازده پیشنهاد نام‌گذاری روزها و مناسبت‌های محیط زیستی برای گنجاندن در تقویم رسمی کشور به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: بعد از ثبت روز ملی آموزش همگانی حفظ محیط‌زیست و روز محیط‌بان، سومین روز با نام «روز ملی جنگل و کوهستان» در جلسه کارگروه نام‌گذاری روزها و مناسبت‌های خاص به صورت کلی مورد تأیید قرار گرفت و به زودی در متن تقویم رسمی کشور گنجانده خواهد شد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست، هدف از نام‌گذاری روز ملی جنگل و کوهستان را افزایش توجه عموم مردم و دستگاه‌های مرتبط به مسؤولیت اجتماعی خود در قبال محیط‌زیست جنگل و کوهستان ارزیابی کرد و افزود: حفظ و نگهداری از تنوع زیستی و ایجاد رفاه برای ساکنان جنگل و کوهستان از دیگر اهداف نام‌گذاری این روز در تقویم رسمی کشور بوده است.

وی از معاونت محیط‌زیست طبیعی و دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط‌زیست به عنوان پیشنهاد دهنده روز ملی کوهستان نام برد و اظهار کرد: روز پیشنهادی کوهستان برای درج در تقویم رسمی به دلیل هم‌زمانی با ۱۱ دسامبر، روز جهانی کوهستان، ۲۰ آذرماه پیشنهاد شده است.

مرادی با اشاره به اینکه کوه‌ها بزرگترین منبع آب شیرین و منشأ تنوع زیستی جهان هستند و نیمی از مساحت کشور که شامل وسعت بالایی از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست می‌شود را در برگرفته‌اند، گفت: میزان فرسایش خاک و کوه‌های ایران در مقایسه با دیگر کشورها بسیار زیاد است و عوامل طبیعی و انسانی به میزان زیادی اکوسیستم‌های کوهستانی کشور را تهدید می‌کند و انتخاب یک روز در تقویم کشور به آگاهی جامعه از ضرورت حفاظت کوهستان کمک خواهد کرد.

وی پیرامون اینکه جنگل‌ها علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ کیفیت آن، دارای نقشی کلیدی در از بین بردن دی اکسید کربن و سایر آلودگی‌ها از هوا هستند و باعث کاهش تغییرات آب و هوا و گرمایش زمین می‌شوند و اکوسیستم غنی جنگل‌ها بقای موجودات زنده زیادی را تضمین می‌کنند که مخاطرات بسیاری همچون قطع درختان، آتش‌سوزی و تخریب جنگل برای ایجاد مرتع و محل کشاورزی حیات آن را تهدید می‌کند، خاطرنشان کرد: ثبت این روز در تقویم رسمی کشور به آگاهی عمومی برای حفاظت از آن کمک خواهد کرد.

کد خبر 723088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۰۸
    0 0
    باسلام و احترام ، من با چند نفر از کارشناسان رشته های متفاوت علوم طبیعی صحبت کردم آنها هم با این موضوع موافق بودند که جنگل فقط برای حیوانات هست مردم دنیا نباید به جنگل ها بروند همانطور که حیوانات جنگل نباید به داخل شهرها ورود پیدا کنند فقط بصورت دوره ای کارشناسان برای کارهای تحقیقاتی به آنجا سفرکنند . لطفا پارک های داخل شهرها را بیشتر کنید تادر سراسر دنیا نیاز مردم به طبیعت برطرف شود . موفق باشید *