به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، دومین جلسه از سلسله جلسات انتخابات مجلس در کرمانشاه از مشروطه تا امروز با موضوع «خاندانهای حکومتگر در مجلس کرمانشاه» امروز _چهارشنبه، چهارم بهمن_ در کتابخانه امیرکبیر برگزار شد.
اردشیر کشاورز محقق کرمانشاه ضمن اشاره به تفاوت نقش خاندانهای استعماری و روحانی در تاریخ معاصر کرمانشاه اظهار کرد: خاندانهای وکیلالدوله در استان حافظ منافع استعمار و بریتانیای کبیر بودند، اینها در کل تبعه عثمانی بودند و با عنوان پالیزی و دهبان بهعنوان نماینده مردم اعلام شدند، درحالیکه آنها اصلاً به حوزه انتخابیهشان سرکشی نمیکردند و اقدامات مفیدی نداشتند.
وی در ادامه بررسی خاندانها افزود: طیف روحانیت هم در کرمانشاه حضور داشتند، خاندان آقا وحید بهبهانی از اواخر زندیه به بعد در کرمانشاه مستقر شدند، خاندان دیگر فیض مهدوی و خاندان دیگر «کرکوکی زنگنه جلیلی» هستند.
محقق تاریخ کرمانشاه ضمن اشاره به خدمات صورت گرفته علمای دینی در کرمانشاه تصریح کرد: خاندان ملاعبدالاحد حق بزرگی بر گردن مردم کرمانشاه دارد، چون موقوفات زیادی از او بهجامانده است.
وی ادامه داد: از ملاعبدالجلیل پدر ملاعبدالاحد نیز مسجدی به نام مسجد جلیلی باقیمانده است که یکی از قدیمیترین مساجد شهر کرمانشاه است.
کشاورز معتقد است خاندانهای حکومتگر مختلفی در کرمانشاه حضور داشته و در عرصه سیاست و اجتماع ظهور و بروز داشتند و شناخت این خاندانها برای شناخت تاریخ کرمانشاه لازم است.
وی در بخش پرسش و پاسخ مباحثی در خصوص مشروطه در کرمانشاه مطرح کرد و گفت: ایلات و عشایر کرمانشاه همگی ضد مشروطه بودند، به طوری که دیگران عنوان «برانداز مشروطه» را بر کرمانشاهیها قرار دادند، البته افرادی هم در جبهه مشروطهخواهان حضور داشتند.
نظر شما