به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آخرین دادههای سرویس تغییرات آبوهوایی کوپرنیک تأیید میکند که ۲۰۲۳ گرمترین سال ثبت شده در تاریخ بوده است. ۱۲ ماه گذشته تقریباً ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین دوران پیش صنعتی از ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ بود که دلیل آن به انتشار گازهای گلخانهای بیشتر، گرمتر شدن اقیانوسها و ذوب شدن یخها نسبت داده میشود. زمین در این سال همچنین میزبان گرمترین دسامبر با دمای بیش از ۰.۸ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بود. در اروپا از اسکاندیناوی تا روسیه بسیار سردتر از حد متوسط، از ایرلند تا دریای سیاه بهطور غیرعادی گرم و غرب، مرکز و شرق قاره در این ماه شاهد طوفانهای متوالی بود.
اسلوونی واقع در جنوب اروپای مرکزی در سال ۲۰۲۳ توسط سیل ویران شد، اما در آغاز سال ۲۰۲۴ در تلاشی سراسری برای مقاوم شدن در برابر بارندگیهای شدید و جاری شدن سیل در حال پیشگیری از بحران سال گذشته است.
مقاومسازی اسلوونی در برابر بارانهای شدید
باران شدید در آگوست سال گذشته بیش از دوسوم کل اسلوونی (۱۸۳ شهر از ۲۱۲ منطقه شهری) را زیر آب برد که این سیل ویرانگر آثار مخربی از خود بر جای گذاشت. این کشور تابستان گذشته ۶۳ درصد بیشتر از میانگین بارندگی داشت. این کشور در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ نیز شاهد سیلهای مخربی بود که خانهها، مدارس و مشاغل را ویران کرد و احتمال آن میرود که در آینده نیز با بارانهای شدیدی مواجه باشد، چراکه افزایش دمای ناشی از تغییرات آبوهوایی، خطر سیل ناگهانی را افزایش میدهد. هوا به ازای هر درجه گرم شدن هفت درصد رطوبت بیشتری را در خود نگه میدارد.
اسلوونی شش ماه پس از وقوع فاجعه سال ۲۰۲۳ در میانه یک تلاش بزرگ طراحی برای سازگاری با سیل است تا اسلوونی را در برابر بارندگیهای شدید مرتبط با تغییرات آبوهوایی انعطافپذیرتر کند. به این ترتیب ۲۵۰ مکان فعال در امتداد مسیرهای آبی در سراسر اسلوونی وجود دارد که در آن کامیونها و بیلهای مکانیکی بزرگ در حال ایجاد خندقها، گسترش سواحل رودخانهها و بالا بردن ارتفاع خاکریزها هستند، در حالی که کار روی بیش از ۷۰۰ مکان مشابه دیگر تا این لحظه به پایان رسیده است.
اسلوونی در حال برقراری جریان اولیه بستر رودخانه با برداشتن مواد، همزمان با جابهجایی خاکریزها و ایجاد فضایی گستردهتر برای رودخانه است، چراکه افزایش دما به بالا آمدن سطح رودخانهها منجر میشود.
رویکردهای مختلف اسلوونی برای مقابله با سیل
راهکارهای مختلفی برای سازگاری با سیل ناگهانی در بخشهای مختلف اسلوونی اعمال میشود. این کشور در نواحی بالادست و کوهستانی، سیستمهایی برای به دامانداختن شاخههای سنگین درختان قبل از آسیب رساندن به ساختمانها نصب کرده است. در مناطق شهری متراکم نیز بهترین راهحل بالا بردن دیوارههای خاکریزی رودخانه به اندازهای فراتر از ارتفاع یک سیل است.
در امتداد رودخانههای اسلوونی فضای کافی برای حفر بستر وسیعتر رودخانه، حفظ درختان و کاهش سرعت آب وجود دارد که بهعنوان یک راهحل «مبتنی بر طبیعت» شناخته میشود و هرچند هزینه اجرای پایینی دارد، نیاز به نگهداری منظم آن بهشدت احساس میشود و تعمیر و نگهداری سالانه آن ضروری است. این اقدام با حذف پوشش گیاهی بیشازحد از جمله درختان خشکشده یا سقوط کرده انجام میگیرد تا همهچیز بهطور طبیعی بازسازی شود.
هزینههای سازگاری با سیل در اسلوونی
اسلوونی تاکنون به پرداخت نیم میلیارد یورو برای کمک به ساکنان، مشاغل و مقامات محلی برای پرداخت هزینههای پاکسازی و بازسازی متعهد شده و برای دستیابی به اهداف خود، یک مالیات موقت پنجساله بر داراییهای بانکی خود اختصاص داد که باید سالانه ۱۰۰ میلیون یورو افزایش پیدا کند. نرخ مالیات بر درآمد شرکتها نیز از سال ۲۰۲۴، برای مدت مشابه از ۱۹ به ۲۲ درصد افزایش یافت.
افزایش مالیات راه محبوبی نیست، اما یک سرمایهگذاری برای آینده و اقتصاد محسوب میشود، زیرا سازههای مقاومتر، از کشور و ساکنان آن در برابر انواع پدیدههای طبیعی محافظت میکنند و نتایج قابلتوجهی خواهند داشت. در کنار مالیات، چالش اجتماعی متقاعد کردن ساکنان در کنار نهرها و رودخانهها وجود دارد تا ذهنیت خود را با واقعیت گرم شدن آبوهوای جدید تغییر و سبک زندگی خود را با آن تطبیق دهند. مقاومت این ساکنان چالش مهمی را برای ساکنان ایجاد میکند.
نظر شما