به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، امروز _دوشنبه دوم بهمن_ آئین اختتامیه شانزدهمین جشنواره شعر استانی سیستان و بلوچستان با حضور مسئولان و شاعران استانی در ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس این استان برگزار شد.
سرتیپ دوم غلامرضا جعفری در این همایش اظهار کرد: توصیف و تجلیل و تبیین رشادت، ایثارگری، آزادگی و استقامت از هرکسی ساخته نیست و این کار افراد خاص خود را میطلبد تا به این عرصه ورود پیدا کرده و توصیف کنند و این نیز این تعهد شاعران را نشان میدهد.
وی ادامه داد: فراخوان جشنواره شعر دفاع مقدس و مقاومت، از اواخر خرداد امسال شروع شد و محورهای آن شعر دفاع مقدس و مقاومت شهدا، رزمندگان و ایثارگران، جهاد تبیین، ولایتمداری، پرچم، ایران قوی، جنگ نرم، نقش زنان، شهدای روحانی و دانشجو و کودک و نوجوانان است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سیستان و بلوچستان افزود: ۱۸۰ اثر به جشنواره ارسال شده که توسط هیئت داوران بررسی شد و طبق بررسیها نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۰ درصدی داشته است.
وی گفت: بیشتر مضامین شعرها، عاشورایی بود و این نشان از عشق و ارادت شاعران به اهل بیت عصمت و طهارت است و شرکت کنندگان شیعه و سنی نیز در ردههای سِنی مختلف بودند.
سردار جعفری بیان کرد: دو شاعر از این استان توسط داوران، برگزیده کشوری شدند که قرار است فردا در شهر شیراز مورد تجلیل و تقدیر قرار بگیرند.
وی یادآور شد: در حوزه شعر، استعداهای درخشان و آثار فاخری در استان سیستان و بلوچستان داریم و قرار است تمامی اشعار ارسالی در قالب یک کتاب چاپ شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سیستان و بلوچستان افزود: شعر دفاع مقدس ویژگیهای بسیار خوبی دارد و این شعر متفاوت از شعرهای دیگر بوده و اعتبار آن نشأت گرفته از عشق به اهل بیت، رهبری، شهادتطلبی، ظلمستیزی و عدالتطلبی است و در این نوع شعر آنچه که در هشت سال دفاع مقدس گذشته به زیبایی تشریح میشود.
وی بیان کرد: نکته مهم این است که بسیاری از استعدادها در این جشنواره کشف شده و امیدواریم بتوانیم آنها را رشد و پرورش دهیم.
سردار جعفری با بیان اینکه شعر ما شعر پایداری است، تصریح کرد: امروز با یک جنگ ترکیبی که زیرشاخه آن جنگ شناختی است مواجه هستیم و یکی از محورهای آن جنگ نرم است، دشمن در حال وارونه جلوه دادن واقعیتها و ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه است و اینجاست که مأموریت و رسالت شعر و شاعری معنا پیدا میکند و شاعران با قلم خود میتوانند در خنثیکردن نقشههای دشمن مؤثر باشند.
وی خاطرنشان کرد: تقویت انسجام و وحدت، مقابله با آسیبها، تبیین آموزههای دینی به نسل جوان، توجه ویژه به نشاط اجتماعی، سبک زندگی، بهرهگیری از ظرفیتهای هنری، سینمایی و رسانهای، امیدآفرینی در جامعه و القای تابآوری اجتماعی از جمله موضوعاتی است که در قالب جهاد تبیین باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم از ۱۸ شاعر برگزیده استانی تجلیل به عمل آمد.
نظر شما