احمد شریف در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بیانیه مشارکتی جبهه اصلاحات ایران در شب گذشته مبنی بر آشتی جامعه با انتخابات اظهار کرد: برداشتها از این بیانیه بسیار متفاوت است، اما به نظر میرسد این راهبرد بیشتر از آنکه یک برنامه عملیاتی باشد، راهبردی توصیفی است و در خصوص مشارکت کردن یا مشارکت نکردن تعیین تکلیف نکرده است.
وی با بیان اینکه بیانیه ویژگیهای یک انتخابات را مطرح کرده است، افزود: به شرطی وارد فرآیند مشارکت در انتخابات میشویم که این انتخابات عادلانه، رقابتی، اثربخش و نتایج آن در جهت توسعه کشور باشد.
عضو جبهه اصلاحات ایران تصریح کرد: این بیانیه حاصل چندین ماه تلاش کمیته راهبردها و برنامههای جبهه اصلاحات است، اما وقتی در مجمع عمومی مطرح و تصویب شد، تلقی این بود که بیشتر تعریف و توصیفی از انتخابات واقعی داشته باشیم و اگر تعریف و توصیفی هم باشد مربوط به انتخاب مجلس در سال جاری است و مربوط به انتخاباتهای بعدی نخواهد بود.
وی ابراز کرد: اینکه بگوییم جبهه اصلاحات قرار است لیستی تنظیم کند یا کاندیدایی معرفی کند، به نظر درست نیست. در حال حاضر مسائلی مطرح شده است که ما به انتخابات به عنوان هدفی نهایی نگاه نمیکنیم و آن را به منزله ابزاری برای باز شدن مسیر توسعه کشور میدانیم.
شریف با بیان اینکه احزاب واسطهای بین جامعه و حاکمیت هستند، گفت: ما به عنوان احزاب، مطالبات مردم را به حاکمیت منتقل و پیگیری میکنیم. حتی اگر این شرایطی که توصیف میکنیم هم نباشد، تمام تلاش خود را خواهیم کرد که مطالبات مردم به حاکمیت منتقل شود و به سمت اصلاح امور حرکت کنیم.
وی ابراز کرد: اصلاحطلبان برای اصلاح امور باید داخل ساختار سیاسی قرار بگیرند، بنابراین همیشه خود را در ساختار نظام سیاسی تعریف کردهاند و بر آن پایبند هستند؛ گاهی از سوی رقیب درخواستهایی مطرح میشود تا جریان اصلاحطلب به حاشیه رانده شود و حتی این جریان را خارج از مدار حاکمیتی تلقی کنند، اما اینطور نیست. وقتی عنوان خود را اصلاحطلب گذاشتهایم باید در داخل ساختار نظام سیاسی حضور داشته باشیم تا بتوانیم اصلاحات انجام دهیم.
عضو جبهه اصلاحات ایران در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحطلبان بنا بر لیست دادن دارند یا خیر و آیا در انتخابات شرکت خواهند داشت یا آن را تحریم میکنند، گفت: بهطور مسلم انتخابات را تحریم نمیکنیم، باید دو مقوله شرکت و مشارکت را از هم جدا کنیم؛ مشارکت یعنی در فرآیند انتخابات حضور پیدا کنیم و لیستی ارائه دهیم، اما شرکت این است که ما در هر انتخاباتی شرکت میکنیم چون اصالت صندوق را قبول داریم.
وی تاکید کرد: ما میگوییم هر نوع اصلاحی باید از مسیر صندوق آرای ملت بگذرد، بنابراین نمیتوانیم به صندوق پشت کنیم و بگوییم انتخابات را قبول نداریم، بیشتر اعضای جبهه اصلاحات و اصلاحطلبان در این خصوص فعالیت دارند.
شریف ادامه داد: مخالفان نظام بهطور علنی اعلام میکنند که انتخابات مشروعیت ندارد، اما جبهه اصلاحطلبان به جد اعتقاد دارد که هر نوع اصلاح و تغییر و تحولی فقط از طریق صندوق امکانپذیر است و هر نوع فعالیت سیاسی باید مسالمتآمیز و خشونتگریز باشد.
وی در خصوص ارائه لیست ابراز کرد: نمیتوان بهطور قاطع گفت که لیست نخواهیم داد، ممکن است به تعداد کافی کاندیدا وجود داشته باشد، اما بعید میدانم. از نظر منطقی هم وقتی در تهران فقط پنج کاندیدا داشته باشیم، منطقی نیست که لیست ارائه دهیم.
عضو جبهه اصلاحات ایران تاکید کرد: بعید است که در کلانشهرها لیستی به عنوان جبهه اصلاحات داده شود، اما در شهرستانها ممکن است این کار به صورت غیرمتمرکز انجام شود، این اختیار از طرف مجمع عمومی جبهه اصلاحات به استانها داده شده است که آنها بتوانند به صورت اقتضایی در این خصوص تصمیم بگیرند و اگر جایی رقابت و کاندیدا وجود داشته باشد لیست ارائه دهند.
وی در خصوص احتمال ائتلاف جبهه اصلاحات با سایر احزاب سیاسی برای ارائه لیست گفت: بهطور اساسی قانون اصلاح شده انتخابات این اجازه را نمیدهد. در بند ۵ ماده ۸ این قانون آمده است احزابی که عضو یک جبهه سیاسی هستند حق ندارند به صورت جداگانه لیست بدهند و بنابراین هر حزبی که بخواهد جداگانه لیست دهد یا اینکه با حزب دیگر ائتلاف کند باید از جبهه اصلاحات خارج شود.
نظر شما