رفتار تبلیغاتی کاندیداها و عوامل اجرایی ستادهای انتخاباتی تحت رصد قرار می‌گیرد

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه گفت: به منظور پیشگیری از وقوع جرائم انتخاباتی، رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها و عوامل اجرایی ستادهای آن‌ها تحت رصد قرار خواهد گرفت.‌

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حمیدرضا کریمی امروز _شنبه سی‌ام دی_ در جمع خبرنگاران، با اشاره به فاصله باقیمانده تا برگزاری انتخابات، اظهار کرد: امسال اصلاحاتی در قانون انتخابات در مجلس به تصویب رسید که یکی از آن‌ها شکل‌گیری ستادهای پیشگیری از جرایم حوزه انتخابات بود.

وی با بیان اینکه دستگاه قضائی متولی اجرای این بخش از قانون انتخابات در کشور است، افزود: به این منظور ستادهای پیشگیری از وقوع جرم انتخابات در دادگستری‌های استان و شهرستان‌ها شکل گرفته است.

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: در این ستادها پیشگیری از جرایم حوزه انتخاباتی سه مرحله پیشگیری از جرایم و تخلفات پیش از انتخابات، تخلفات حین انتخابات و جرایم و تخلفات پس از برگزاری انتخابات خواهد بود.

کریمی با بیان اینکه عمده این جرایم مربوط به تبلیغات زودهنگام کاندیدها است، تاکید کرد: بخشی از این تبلیغات در فضای مجازی و تخریب نامزدهای احتمالی است که این امور می‌تواند فضایی را فراهم کند که یک رقابت سالم را زیر سوال ببرد از این جهت ما برای اینکه یک حضور پرشور همراه با صیانت از آرای مردم و عدالت انتخاباتی را بتوانیم به درستی تبیین کنیم ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی را در استان تشکیل داده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: از زمان تشکیل این ستاد تاکنون هشت جلسه و ۲۸ مصوبه استانی و ۲۵ جلسه و ۱۱۴ مصوبه در شهرستان‌ها داشته‌ایم که بیشترین جلسات و مصوبات را شهرستان دالاهو و کمترین را شهرستان صحنه داشته است.

دادستان کرمانشاه متذکر شد: در این جلسات بر ظرفیت مهم بزرگان و متنفذین، اقدامات پیشگیرانه در خصوص خرید و فروش آرا، توجیه و ارشاد مسئولین در خودداری از طرفداری جناح خاص و انسجام و هماهنگی نهادهای امنیتی تأکید شده است.

کریمی با بیان اینکه طبق قانون جدید انتخابات در مورد هزینه‌های تبلیغاتی کاندیداها باید شفافیت صورت گیرد، اعلام کرد: بر اساس قانون کاندیدا موظف است شماره حساب بانکی خود را معرفی تا مورد رصد قرار گیرد و همچنین به موجب این قانون، در ستادهای انتخاباتی کاندیداها اگر تخلفی صورت گیرد و شرایطی باشد که به نوعی به عنوان جرم محسوب شود علاوه بر کسانی که مرتکب تخلف شده‌اند نامزدها نیز دارای مسئولیت کیفری هستند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه علاوه بر دستگاه قضائی سایر دستگاه‌ها نیز وظیفه پیشگیری از وقوع جرم در انتخابات را دارند، گفت: انتظار می‌رود هر یک از بخش‌ها به وظایف قانونی خود در انتخابات عمل کنند تا شاهد کمترین تخلفات در پیش، حین و پس از برگزاری انتخابات باشیم؛ باید متولیان مراقبت جدی داشته باشند برای اینکه اگر تخلفی انجام و برخورد قانونی هم با آن انجام شود آثار منفی ایجاد شده به راحتی از اذهان مردم پاک نخواهد شد.

دادستان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت انتخابات و مشارکت حداکثری مردم در آن اشاره کرد و افزود: یکی از افتخارات مهم جمهوری اسلامی، پایبندی به دموکراسی واقعی و راهبرد مردم سالاری دینی است بنابراین اگر در دنیای امروز مراجعه به رأی مردم و اصل دموکراسی، بیشتر تشریفاتی و اغلب به پوششی برای دستیابی به قدرت و ثروت شباهت دارد، اما در نظام برخاسته از انقلاب شکوهمند اسلامی و اراده ملت غیور ایران که مبتنی بر اصول و ارزشهای مکتبی و دینی است؛ مراجعه به رأی ملت، در محوری‌ترین موضوعات مرتبط با نظام و حاکمیت، یک آرمان و باوری عمیق و پشتوانه‌ای برای خدمت صادقانه فرزندان ملت تلقی می‌شود و بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری، حضور در انتخابات یکی از مستحکم‌ترین وسیله‌هایی است که این ملت می‌تواند آن را مثل یک زره‌ی پولادین در مقابل خود و در مقابل حمله‌ی دشمنان و سو نیّت و بد دلیِ مستکبران و دخالت‌کنندگان نگه دارد.

کریمی با بیان اینکه مشارکت در انتخابات زمینه افزایش وحدت، افزایش اعتماد مردم، بالا رفتن سلامت روانی جامعه، افزایش قدرت حل مشکلات کشور را فراهم می‌کند، اضافه کرد: پشتوانه مردمی حاصل از مشارکت و افزایش مشروعیت و مقبولیت نظام، توان رایزنی‌های بین‌المللی سیاست خارجی در راستای تحقق منافع ملی کشور را به طور چشمگیری افزون‌تر می‌کند.

وی در ادامه به برگزاری ۳۹ مورد انتخابات در کشور طی چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: طی این مدت به طور میانگین حدود ۱۳ تا ۱۴ ماه یک انتخابات در کشور برگزار شده که افتخاری بر تارک این نظام و اداره امور کشور با اتکا با آرا عمومی است.

کد خبر 721471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.