علی شعبانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در قزوین اظهار کرد: در راستای تأکیدات رئیس قوه قضائیه مبنی بر استفاده از تمام ظرفیتها برای قضا زدایی، کاهش ورودی پرونده به محاکم و کاهش جمعیت کیفری با توسعه صلح و سازش در جامعه، اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: علاوه بر استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف در سازش پرونده که از وظایف ذاتی این شورا است، با ابتکار مجموعه قضائی استان و همکاری فراجا، برای خدمات رسانی بهتر به مردم و افزایش رضایتمندی عمومی "واحد مشاوره" به منظور اصلاح ذات البین در کلانتریهای استان راه اندازی شد تا قبل از ورود پرونده به محاکم قضائی، در مراحل ابتدایی و پیش از ورود به محاکم، موضوع در واحد مشاوره کلانتری منجر به صلح و سازش شود.
رئیس کل دادگستری استان قزوین با بیان اینکه دورههای آموزشی ویژهای برای مدیران مشاوره کلانتریها برگزار شده است، افزود: روش کار به این صورت است که پس از ورود پرونده به کلانتری و انجام تحقیقات، پرونده جهت اصلاح ذات البین به واحد مشاوره ارجاع میشود.
شعبانی در تشریح عملکرد واحدهای مشاوره گفت: میزان صلح و سازش در پروندههای استان در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافته به طوری که شهرستان بویین زهرا با ۷۴ درصد، شهرستان قزوین با ۴۸ درصد و شهرستان آبیک نیز با ۳۷ درصد بیشترین افزایش را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: با توجه به اقدامات مؤثری که بعد از راه اندازی واحد مشاوره در کلانتریها صورت گرفته میزان ورودی به زندان از شعب تحقیق در ۹ ماهه سال جاری ۱۶ درصد کاهش داشته که دادسرای عمومی و انقلاب قزوین با "کاهش ۲۹ درصدی ورودی به زندان از شعب تحقیق" رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.
رئیس کل دادگستری استان قزوین در پایان ضمن تقدیر از عملکرد واحدهای مشاوره مستقر در کلانتریها و مجموعه دادسراهای استان در کسب این موفقیت، بر تلاش بیشتر سایر دادسراها و کلانتریهای استان برای تحقق این مهم تاکید کرد و گفت: قطعاً این قبیل اقدامات آسیبهای اجتماعی و فرهنگی کمتری را برای جامعه به همراه خواهد داشت.
نظر شما