به گزارش ایمنا، پخت شیرینی و کیک در خانه حس و حال خاص خودش را دارد و استفاده از این هنر خوشمزه در راستای گرامی داشتن روز پدر و روز مرد میتواند این لذت خوب را مضاعف کند.
تاریخ روز پدر و روز مرد ۱۴۰۲
- روز پدر و روز مرد در تقویم شمسی برابر با پنجشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۲ است.
- روز پدر و روز مرد تقویم میلادی برابر با ۲۵ ژانویه ۲۰۲۴ است.
- روز پدر و روز مرد تقویم قمری برابر با ۱۳ رجب ۱۴۴۵ است.
مواد لازم برای تهیه کیک دو رنگ و خوشمزه برای ۶ الی ۸ نفر
تخم مرغ | ۴ عدد درشت یا ۵ عدد کوچک |
آرد سفید | ۲ لیوان |
پودر قند | ۱ لیوان |
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۲/۱ لیوان |
آب یا شیر | ۳/۱ لیوان |
ماست | ۲/۱ لیوان |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
وانیل | ۲/۱ قاشق چاییخوری |
کنجد سفید | به میزان لازم (دلخواه) |
نکات قابل توجه در تهیه مواد اولیه کیک دو رنگ
- ماست استفاده شده نباید ترش باشد.
- استفاده از پودر کاکائو برای دو رنگ کردن کیک است.
- تخم مرغها هنگام استفاده هم دما با محیط شده باشند.
- دمای تمام مواد استفاده شده در کیک باید به دمای محیط رسیده باشند.
- از کنجد سفید برای تنوع و تزئین در کف قالب به صورت اختیاری میتوانیم استفاده کنیم.
- برای به دست آمدن بهترین نتیجه باید از پودر قند به جای شکر استفاده کنیم زیرا شکر باعث به وجود آمدن پف کاذب و حالت چسبندگی در کیک میشود.
حرارت و مدت زمان لازم برای پخت کیک
برای پخت این کیک لازم است فر را از نیم ساعت قبل گرم کنیم و قالب کیک را در طبقه وسط به مدت ۴۵ دقیقه و حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهیم.
مرحله اول:
تخم مرغ هم دما با محیط را با پودر قند و وانیل به وسیله همزن ترکیب میکنیم. لازم است ابتدا با دور آهسته همزن مواد مربوطه را ترکیب و سپس با دور تند مواد را مخلوط کرده تا ظاهری سفید کشدار و کرم مانند پیدا کند.
مرحله دوم:
در مرحله بعدی با یک قاشق آرد مورد نظر را درون لیوان ریخته و از الک رد میکنیم و به ترکیبات مرحله اول اضافه نموده سپس بکینگ پودر را به آن اضافه کرده و پس از آن مایعات از جمله روغن ماست و شیر یا آب را به ترکیبات اضافه کرده و ترکیبات را مخلوط میکنیم. در این مرحله از همزن نباید استفاده کرد و باید کلیه ترکیبات را به صورت دستی مخلوط کرد زد زیرا همزن در این مرحله باعث کاهش پف کیک میشود.
مرحله سوم:
در این مرحله کف قالب را چرب میکنیم باید توجه داشت برای چرب کردن قالب از روغن مایع یا کره نباید استفاده کرد و الزاماً باید از روغن جامد استفاده کنیم، سپس کنجدها را در کف قالب ریخته و مواد مخلوط شده را به آن اضافه میکنیم.
مرحله چهارم:
از مواد مخلوط شده در بالا حدود ۱ لیوان برداشته و کنار میگذاریم. پودر کاکائو را با مقداری آب ولرم مخلوط کرده و سپس به مواد کنار گذاشته شده اضافه و مخلوط میکنیم. سپس این ترکیب را به مایع کیک درون قالب اضافه میکنیم تا ترکیبی دو رنگ ایجاد شود.
نکته: حتماً پودر کاکائو باید با آب ولرم ترکیب و در کیک استفاده شود، زیرا در صورت استفاده خشک از پودر کاکائو امکان گلوله شدن پودر در مواد کیک وجود دارد.
مرحله پنجم:
فر را از قبل باید به مدت نیم ساعت گرم کنیم سپس قالب حاوی مواد کیک را به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط با درجه حرارت ۱۸۰ سانتی گراد قرار میدهیم.
مرحله آخر:
پس از آماده شدن کیک و خنک شدن قالب آن را به ظرف مخصوص سرو انتقال میدهیم و نوش جان میکنیم.
نکته: پس از ۳۵ الی ۴۵ دقیقه درب فر را باز میکنیم و سیخ چوبی در کیک فرو میکنیم کیک اگر به طور کامل پخته شده باشد نباید محتویات داخل کیک به چوب بچسبد. سپس درجه حرارت فر را کم و ملایم میکنیم تا کیک مغز پخت شود زمانی که لبههای کیک به سمت وسط کیک جمع شد کیک به صورت کامل پخته است.
نکات پایانی
- در نیم ساعت اول پخت کیک درب فر را به هیچ عنوان نباید باز کنیم.
- از چایی یا انواع نوشیدنیهای گرم برای سرو کیک میتوانیم استفاده کنیم.
- برای تزئین کیک میتوانیم از شکلات آب شده یا خامه فرم گرفته استفاده کنیم.
- با پودر قند نیز میتوانیم یک تزئین ساده و خوشمزه داشته باشیم.
نظر شما