به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، شهرام کرمی در نشست پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی که با حضور اعضای این ستاد برگزار شد با اشاره به اینکه در برهه حساس کنونی، مسئله انتخابات موضوع حیاتی کشور است، اظهار کرد: بنا به تأکیدات رهبر معظم انقلاب، دو شاخص سلامت انتخابات و ایجاد شرایط حضور حداکثری مردم، الزامی است.
وی با تأکید بر لزوم پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی افزود: در این مسئله بهترین راهکار پیشگیری است و در غیر این صورت برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در برهه حساس کنونی، هجمه تبلیغات سو و همهجانبه دشمنان، انتخابات سال جاری از حساسیت ویژهای نسبت به انتخابات دورههای گذشته برخوردار است و باید از تمام توان خود برای برگزاری انتخاباتی پرشور و سالم استفاده کنیم.
کرمی با اشاره به قانون جدید و اصلاحی انتخابات اضافه کرد: طبق این قانون، ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه این ستادها در سطح ملی و استانی تعریف شده است، تصریح کرد: ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی در دادگستریهای کل استانها به ریاست رئیس کل دادگستری، دبیری معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و با عضویت تعدادی دیگر از اعضا از نهادها و دستگاههای امنیتی، انتظامی و نظارتی تشکیل شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به آسیبهای جدی در حوزه انتخابات ادامه داد: یکی از مهمترین تهدیدات و آسیبهای جدی مربوط به حوزه فضای مجازی است و رصد، پایش، شناسایی و گزارش تخلفات در این حوزه و برخورد با متخلفان و مجرمان ضروری است.
کرمی اضافه کرد: تمام مجریان، دستاندرکاران، مدیران، دستگاهها و نهادها بهخصوص نهادهای حمایتی باید اصل بیطرفی در برگزاری انتخابات را رعایت کنند و مراقبت و توجیه شوند.
وی تاکید کرد: در حوزههای قضائی شهرستانها، دادسراها، محاکم تجدید نظر استان شعبه ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی مشخص شده است تا اگر جرمی اتفاق بیفتد، طبق قانون رسیدگی شود.
نیکزاد عباسی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و دبیر ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی در استان کرمانشاه نیز گفت: موظف هستیم انتخابات را بر اساس چهار راهبرد امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت که رهبر انقلاب فرمودند برگزار کنیم و بر همه ما لازم است در چارچوب تحقق این موارد تلاش کنیم.
وی اضافه کرد: از زمان تشکیل این ستاد تاکنون هشت جلسه، ۲۸ مصوبه استانی، ۲۵ جلسه و ۱۱۴ مصوبه در شهرستانها داشتیم که بیشترین جلسات و مصوبات در شهرستان دالاهو و کمترین را در شهرستان صحنه داشتهایم.
عباسی اضافه کرد: در این جلسات بر ظرفیت مهم بزرگان و متنفذان، اقدامات پیشگیرانه در خصوص خرید و فروش آرا، توجیه و ارشاد مسئولان در خودداری از طرفداری جناح خاص و انسجام و هماهنگی نهادهای امنیتی تأکید شده است.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشها استان کرمانشاه تاکنون در موضوع پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات انتخاباتی یکی از استانهای موفق بوده است.
در ادامه محسن مفید، رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه سخنان رهبری سلامت و امنیت انتخابات را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اقدامات دشمن، زیر سوال بردن انتخابات، شائبه تقلب در خصوص مجریان و عوامل دخیل در انتخابات، اعتمادزدایی از حاکمیت، اتهام به نظام و طرح موضوع نادرست مهندسی انتخابات است.
وی تصریح کرد: موضوعات مهمی از جمله ساماندهی فضای مجازی و برخورد جدی با جرایم انتخاباتی و علنی کردن آن، آموزش و توجیه عوامل نظارتی جهت تأمین سلامت انتخابات و رعایت اصل بیطرفی نهادهای حمایتی از طریق رصد، پایش و توجیه این نهادها جهت انتخاباتی پرشور لازم است.
حمیدرضا کریمی، دادستان مرکز استان کرمانشاه نیز با تاکید بر حضور حداکثری مردم و سلامت و امنیت انتخابات اظهار کرد: مواردی چون تهدیدات و تخلفات فضای مجازی و حقیقی، توهین و تحریک اختلافات قومی و مذهبی، اتهامزنی به نهادهای حاکمیتی و مجریان انتخابات، سوءاستفاده مدیران و کارکنان اجرایی از تجهیزات دولتی و طرفداری از جناح خاص رصد و پایش خواهد شد و در صورت مشاهده برخورد قانونی صورت میگیرد.
در پایان مصوباتی در خصوص موضوع پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی از جمله کنترل و رصد فضای مجازی، تأکید به مسئولان و کارکنان دستگاهها و نهادها در خصوص دخالت نکردن و طرفداری نکردن، پخش برنامههای تبیینی و پیشگیرانه در صداوسیما با هدف ایجاد شور انتخاباتی، همچنین رویکرد مراقبتی و توجیهی نهادهای حمایتی در خصوص رعایت اصل طرفداری و سوءاستفاده نکردن از انتخابات تصویب شد.
نظر شما