افزایش تعرفه عوارض ساختمانی شهر قم به ۳۸ درصد

در جلسه علنی شورای اسلامی شهر قم، پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه مبنی بر افزایش تعرفه عوارض ساختمانی شهرداری قم به میزان ۳۸ درصد تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم به صورت فوق‌العاده امروز _یکشنبه بیست‌وچهارم دی_ در ساختمان شهید زین‌الدین برگزار شد.

نخستین لایحه مطرح شده در این جلسه مربوط به تعرفه عوارض و بهای خدمات شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ بود که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری قم آن را مطرح کرد.

مجید اخوان با اشاره به ابلاغ دستورالعمل تدوین تعرفه عوارض سال ۱۴۰۳ توسط وزارت کشور به شهرداری‌ها اظهار کرد: نسبت به سال قبل در این دستورالعمل اصلاحاتی صورت گرفته و نقاط قوت و ضعف شناسایی شده است.

وی افزود: به موجب ماده ۲۹ این دستورالعمل پیشنهاد عناوین عوارض باید تا پانزدهم بهمن اعلام و تا آخر بهمن در نشریات آگهی شود.

این عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به برگزاری چهار جلسه در این رابطه خاطرنشان کرد: لایحه شهرداری برای اصلاح تعرفه عوارض در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت خروجی کمیسیون برنامه و بودجه نسبت به پیشنهاد شهرداری نهایی شد. در واقع امروز شورای اسلامی شهر پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه را تصمیم‌گیری می‌کند.

اخوان تاکید کرد: بیشتر بندهای تعرفه عوارض تسهیل‌کننده بوده و هدف ما این بوده که مناطق دچار تفسیر و تأویل نشوند. بخشی از این بندها هم در مسیر رفاه حال مودیان است و تبصره‌هایی اضافه شده است.

وی اضافه کرد: در مورد میزان افزایش عوارض نسبت به سال ۱۴۰۲ ملاک عمل تبصره ۳ ماده ۶۴ است. نرخ ماده ۶۴ باید سالی دو درصد افزایش پیدا کند و طی ۱۰ سال قیمت منطقه‌ای باید به ۲۰ درصد قیمت روز برسد. شهرداری ضریب تعدیلی تعبیه کرده است تا بتواند این را مهار کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه بر اساس دستورالعمل وزارت کشور شهرداری می‌تواند به میزان تورم افزایش نرخ تعرفه را داشته باشد، افزود: پیشنهاد شهرداری نیز به همین میزان بود، اما در کمیسیون تصمیم گرفتیم میانگین افزایش ۳۸ درصد باشد.

اخوان با اشاره به اینکه پیش بینی بودجه سال آینده ۱۴ هزار میلیارد تومان است اضافه کرد: ۲,۶۰۰ میلیارد تومان هزینه جاری برای سال آینده شهر قم پیش‌بینی شده است.

افزایش هزینه‌های اداره شهر

وی با اشاره به هزینه‌های پیش‌بینی نشده به ویژه در حوزه حقوق و دستمزد ادامه داد: از طرفی قراردادهای خدمات شهری ممکن است بر اساس فهرست بهای جدید منعقد شود که همین موضوع نیز هزینه‌ها را افزایش خواهد داد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم با تاکید بر اینکه با پیشنهاد شورا یک حفره ۲۵۰ میلیارد تومانی ایجاد می‌شود، تصریح کرد: سرانه درآمد به ازای هر شهروند در مقایسه کلان‌شهرهای دیگر کشور پایین‌تر است.

وی گفت: از نظر عوارض ساختمانی نرخ شهر قم حتی گاهی از شهر اهواز پایین‌تر است؛ با این همه برای رویکرد حمایتی نسبت به امر ساخت‌وساز مسکن، تصمیم گرفته شد که افزایش عوارض کمتر از تورم باشد.

محسن محرری، رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شهرداری قم اجازه داشت عوارض را تا سقف تورم بالا ببرد، اظهار کرد: با این همه به دلیل رویکرد حمایتی نسبت به ساخت و ساز مسکن، میانگین افزایش تعرفه ۳۸ درصد در نظر گرفته شد.

تفاوت نرخ تورم و نرخ افزایش عوارض

مهرداد توکلی مقدم، معاون مالی اقتصادی شهرداری قم معتقد است که میزان افزایش تعرفه عوارض باید متناسب با تورم باشد.

وی افزود: اگر میزان افزایش عوارض کمتر از تورم باشد، نمی‌توانیم هزینه‌های شهر را پوشش دهیم و در درآمد نقدی دچار مشکل خواهیم شد.

معاون مالی اقتصادی شهرداری قم با اشاره به تخفیف ۱۰ درصدی عوارض به مناسبت‌های مختلف اظهار کرد: با این تخفیف در واقع افزایش ۲۸ درصدی عوارض را شاهد خواهیم بود که درآمد نقدی شهرداری را به‌طرز محسوسی کاهش می‌دهد.

کد خبر 719894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.