به گزارش خبرگزاری ایمنا، روز گذشته خبر شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دادگاه بینالمللی لاهه در صدر اخبار جهان قرار گرفت. این اقدام از این نظر حائز اهمیت است که آفریقای جنوبی یک پرونده مستند ۸۴ صفحهای را تهیه کرده که باعث شده رژیم صهیونیستی شوکه شود، چرا که تصمیم دادگاه نافذ است و امکان پیگرد قانونی سران نظامی و سیاسی آن وجود دارد.
در پرونده ۸۴ صفحهای آفریقای جنوبی آمده است که کشتار فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی و ایجاد آسیبهای جدی روحی، روانی و جسمی جنبه «نسلکشی» دارد و مقامات اسرائیل قصد نسلکشی را ابراز کردهاند. اگرچه این پرونده احتمالاً سالها به طول میانجامد، اما شکایت آفریقای جنوبی شامل درخواستی از دادگاه برای صدور فوری دستورات موقت الزامآور قانونی برای رژیم صهیونیستی به منظور تعلیق فوری حمله نظامی خود علیه غزه است.
این رودرویی با دیوان بینالمللی دادگستری برای رژیم اشغالگر امری غیرعادی و غیر معمول است، چرا که صهیونیستها معمولاً تصمیمات سازمان ملل و دادگاههای بینالمللی را غیرعادلانه و مغرضانه میدانند، اما رژیم صهیونیستی به این دلیل که عضو دیوان دادگستری بینالمللی است، نتوانست از حضور در این دادگاه سرباز بزند و در اولین جلسه این دادگاه، که امروز پنجشنبه _بیستویکم دی_ در لاهه در حال برگزاری است حاضر شد تا برای نخستین بار در یک نهاد حقوقی بینالمللی پاسخگوی جنایات خود در نوار غزه باشد. مدت زمان تعیین شده برای قضات دیوان بین المللی دادگستری برای رسیدگی پرونده بین ۳ تا ۶ هفته اعلام شده است.
رژیم صهیونیستی، «ملکوم شاو» از برجستهترین حقوقدانان بینالمللی را به همراه یک تیم مجرب برای دفاع از خود در دیوان بینالمللی دادگستری انتخاب کرده است. همزمان یک کمپین وسیع رسانهای برای تخریب آفریقای جنوبی و همچنین بی اعتبار خواندن این روند قضائی، آغاز کرده و برخی مقامات اسرائیلی حتی این کنش بینالمللی در مرجع قضائی رسمی سازمان ملل را مصداق «یهودستیزی» میخوانند. در عین حال، حامیان اسرائیل، مانند «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده، «دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس و برخی مقامات غربی نیز علیه اقدام آفریقای جنوبی سخنرانی میکنند و ۸۴ صفحه دادخواست آفریقای جنوبی را «تهی از محتوی» و «غیر مفید» میخوانند. همه این موارد نشان میدهد اسرائیل به شدت نگران عواقب این شکایت است و تأثیرات حقوقی، سیاسی، گفتمانی و روانی آن را به خوبی درک کرده است.
لازم به ذکر است که تاکنون کشورهای ایران، مالزی، ترکیه، بولیوی، نیکاراگوئه، مالدیو، ونزوئلا، مامیبیا، اردن، مراکش، بنگلادش، پاکستان و عربستان سعودی شکایت کنوانسیون نسل کشی آفریقای جنوبی علیه اسرائلیل در دیوان بینالمللی دادگستری را تأیید کردهاند.
همزمان با برگزاری این دادگاه، فعالان فضای مجازی و حامیان فلسطین، برای نشان دادن حمایت خود از این اقدام آفریقای جنوبی، اقدام به ترند کردن هشتک (#genocide_of_palestinians) (به معنای نسل کشی فلسطینیان) در فضای مجازی و به ویژه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) کردهاند تا در همراه کردن افکار عمومی جان بر رأی دادگاه تأثیرگذار باشند.
همچنین صدها نفر در حمایت از فلسطین و تاکید بر نسل کشی اسرائیل، روبروی دادگاه لاهه با وجود سرمای شدید تجمع کردند تا همبستگی خود را مردم فلسطین نشان دهند.
نظر شما