فخرالسادات خامسی هامانه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در یزد به مناسبت گرامیداشت هفته زن و مقام مادر در خصوص حضور فعال زنان در سمنهای محیط زیستی، اظهار کرد: سمنهای مرتبط با حوزه زیست محیطی استان در بحث مبارزه با کاهش آلودگی، مصرف بهینه انرژی و سایر موارد محیط زیستی حضور فعال بانوان را دارند.
وی گفت: با توجه به اینکه حس مسئولت پذیری زنان بیشتر از مردان است، تلاش فوق العادهای در قالب سمنها و سازمانهای مردم نهاد برای اعتلای جامعه انجام میشود، آنچه که تحت عنوان مادر طبیعت و مادر زمین مطرح میشوند نیز به نوعی ارتباط زنانگی و مادرانگی این قشر با عنصر طبیعت را میرساند و نشان میدهد زنانی که وارد مباحث محیط زیستی میشوند معمولاً در حوزه کاری خود موفقتر هستند.
اجرای طرح خشکاله با جمعآوری میوههای خشک از منازل
عضو شورای اسلامی شهر یزد با تاکید بر اینکه سمنهای فعال در حوزه محیط زیست اغلب چهره زنانه دارند ادامه داد: زنانی هستند که برای انجام کار وارد این بخش شدند و کارهای بسیار خوب و مؤثری را به سر انجام رسانند، در سالهای گذشته یکی از طرحهای قابل توجه سمنهای محیط زیستی یزد که در گستره کشوری نیز توسعه یافت و حرفی برای گفتن داشت طرح جمعآوری خشکاله پوست خشک شده میوهها در امر پسماند بود که جز طرحهای تاپ استان یزد معرفی شد. همه این موارد فعال بودن زنان در مباحث مردمی محیط زیست را نشان میدهد.
خامسی به فعالیتهای بشری در زمینه تخریبهای محیط زیست، مباحث شهرنشینی، پسماند، مواد زائد، آلودگیهای صوتی، فرهنگ غلط مصرفگرایی، مباحث مرتبط با مصرف انرژی در محیط زیست اشاره کرد.
وی با بیان اینکه برای اینکه مشکلات در یک چرخه حل شوند نیاز است که همه اقشار جامعه، زنان، مردان، کودکان و نوجوانان پای کار بیایند گفت: با توجه به اینکه زنان نیمی از جمعیت جهان را تشکیل میدهند و میتوانند بر نیم دیگر به خصوص خانواده و پرورش نسلهای آینده اثر بگذارند و نقش تاثیرگذارتری برای رفع مشکلات محیط زیستی داشته باشند؛ در سازمانهای بینالمللی نیز حساب ویژهای بر روی اثرگذاری و مشارکت زنان در حوزه محیط زیست باز شده است، همچنین جهت حل چالشهای محیط زیستی به نقش پررنگ زنان، شناخت استعدادها و توانمندیهای آنان و شناخت مشکلات و رفع سد راه زنان تأکید شده است.
فعال محیط زیستی گفت: اگر قرار باشد اتفاق مثبتی در حوزه محیط زیستی انجام شود باید عدالت بین نسلها و درون نسلها اتفاق بیفتد، نسلی که حفاظت از محیط زیست را برای خود داشته باشند و در تغییر الگوی مصرف و کاهش آلودگیهای محیط زیستی نقش ایفا کنند.
خامسی ادامه داد: زنان در حوزه نگرانیهای محیط زیستی فعال هستند و حتی نسبت به رفتارهای محیط زیستی نگاه مثبتتر و همراهتری دارند، در واقع بیشتر نگران چالشها و دغدغههای محیط زیست اطراف خود هستند، ارتباطی که بین زنان و حفاظت از محیط زیست برقرار است یک ارتباط معنادار بوده و حذف زنان از این بخش در واقع حذف برنامهریزی برای رفع دغدغههای محیط زیستی است.
عضو کمیسیون شهر هوشمند و بهبود روشها در شورای اسلامی شهر یزد افزود: در امر مصرف بهینه انرژی به خصوص آب، مدیریت پسماند، بازیافت مجدد مواد زائد و یا حتی انتخاب کالا برای حفاظت از محیط زیست اگر برنامه داشته باشیم زنان موفقتر و مؤثرتر خواهند بود.
خامسی خاطرنشان کرد: همان گونه که در حوزههای محیط زیستی، سمنها بیشتر با حضور زنان فعالیت دارند، بخشهای مدیریتی نیز ضمن بهرهمندی از ظرفیت و حضور زنان میتواند اثرگذاری خوبی برای جامعه داشته باشد.
نظر شما