به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تلاش برای ترویج عشق به کشور و حزب حاکم بر چین اقدام جدیدی نیست و ترویج میهنپرستی بخشی جداییناپذیر از آموزش و فرهنگ زندگی در این کشور از زمان تأسیس جمهوری خلق در حدود ۷۵ سال پیش بوده است. این تلاشها بهویژه تحت رهبری اقتدارگراترین رهبر این کشور طی دهههای اخیر (رهبر فعلی چین) رشد کرده که متعهد شده است چین را برای رسیدن به جایگاهی قدرتمند و برجسته در سطح جهانی «جوان» کند و در بحبوحه تنشهای فزاینده با غرب، یک دیپلماسی جنگجویان را در این زمینه ارائه داده است.
آغاز آموزشهای میهنپرستانه با هدف پرورش ذهنیت وفاداری نسبت به فرهنگ چین از سنین جوانی انجام میشود و در عین حال پیامی را برای عموم مردم ارسال میکند که نشان میدهد در حال حاضر تمرکز پکن بر تحکیم قدرت دولت پس از رونق اقتصادی دهههای گذشته است.
تلاش چین برای افزایش میهنپرستی
چین طی جدیدترین اقدام خود برای افزایش حس میهنپرستی در میان شهروندان و افزایش آموزشهای ملیگرایانه با هدف کمک به یکپارچهسازی افکار و جمعآوری نیروهای مردمی برای توسعه یک کشور قوی و جوانسازی ملی، به اجرایی کردن قانونی تحت عنوان «قوانین آموزش میهنی» پرداخته که هدف آن «تقویت وحدت ملی» است و تقویت عشق به کشور و حزب حاکم بر چین را در مشاغل و تحصیل برای همه، از کوچکترین بچهها گرفته تا کارگران و متخصصان در همه بخشها، در بر دارد.
قوانین جدید نشاندهنده آخرین تلاشهای گسترده حزب حاکم برای تعمیق حس میهنپرستی و عشق به دولت در تمام جنبههای زندگی عمومی و خصوصی است که بهدنبال اعتراضات بیسابقه جوانان علیه دولت پس از کنترلهای شدید دوران شیوع کرونا در کنار مواجهه با رکود اقتصادی و شکسته شدن رکورد بیکاری جوانان در اواخر ۲۰۲۲ شکل گرفت. چارچوب قانونی جدید بهعنوان راهی برای تحکیم قدرت دولت در راستای تضمین ثبات اجتماعی در میان چالشهای پیشرو عمل خواهد کرد، چراکه چین مدتها به مردم خود متکی بوده است تا چشمانداز خود را بهعنوان قوانین اجتماعی نانوشته در ترسیم آینده کشور بپذیرند، با این حال بهنظر میرسد این مسیر در آینده و بهدنبال تداوم رکود اقتصادی طولانیمدت با چالش مواجه شود. به همین دلیل دولت چین از تلاش برای پرورش نسل جدیدی از میهنپرستان در کشور خبر داد که تحت قوانین آموزش به تقویت احساسات میهندوستی آنها میپردازد، چراکه احساسات و رفتارهای میهندوستانهباعث شکوه یک کشور میشود. معرفی این قانون مصادف با هفتادوپنجمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین در یکم اکتبر پیش رو انجام خواهد گرفت.
قوانین آموزش میهنی در چین
- مقامات محلی مطابق با قوانین آموزش میهنی موظف هستند از داراییهای فرهنگی مانند موزهها و جشنوارههای سنتی چینی برای تقویت احساسات مثبت نسبت به کشور و خانواده و تقویت آموزشهای میهنپرستانه از طریق گزارشهای خبری و پخش فیلم استفاده کنند.
- مؤسسات فرهنگی مانند موزهها و کتابخانهها، همچنین باید به محل فعالیتهای آموزشی میهنپرستانه و مقاصد گردشگری باید به مکانهایی تبدیل شوند که الهامبخش میهنپرستی است.
- هیئأتهای مذهبی چین باید احساسات و آگاهیهای میهنپرستانه کارکنان مذهبی و پیروان آنها را تقویت کنند.
- مدیران مدارس باید آموزشهای میهنپرستانه را در هر مرحله و در هر جنبه از مدرسه معرفی کند که این اقدام نقش عمدهای در قانون یکپارچهسازی جدید ملی ایفا میکند. مدارس همچنین موظفند برای بازدید دانشآموزان از مکانهای فرهنگی برنامهریزی کنند که مقامات آن را «کلاسهای درس سیاسی و ایدئولوژیکی» مینامند. این بازدیدها پیش از این نیز وجود داشت، اما قانون جدید آنها را اجباری میکند.
- اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند برای آموزش افکار جدید سوسیالیستی (جامعهگرایی) طراحی شود و از آنها برای آموزش دانشآموزان و افزایش آگاهی کارمندان شرکتهای دولتی استفاده شود.
- آموزش میهنپرستانه با موضوعات مدرسه و مواد آموزشی در همه مقاطع و انواع مؤسسات آموزشی ترکیب میشود، در حالی که والدین در خانه موظف هستند فرزندان خود را درست راهنمایی و آنها را به شرکت در فعالیتهای میهنپرستانه تشویق کنند.
- چین قوانین دیگری نیز با هدف از بین بردن رفتارهای غیروطنپرستانه مانند ممنوعیت هتک حرمت پرچمهای ملی و توهین به سربازان نیز تدوین کرده است.
نظر شما