ایران و هم‌گروهی با تیم‌هایی نه چندان مدعی!

تیم ملی فوتبال ایران در گروه سوم جام ملت‌های ۲۰۲۳ آسیا که تا سه روز دیگر آغاز می‌شود، با تیم‌های ملی فلسطین، امارات و هنگ‌کنگ رقابت می‌کند و یکی از مدعیان در قطر به‌شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، جام ملت‌های آسیا معتبرترین رقابت‌های ملی فوتبال در پهناورترین قاره جهان است، اما این تورنمنت تا رسیدن به شکل کنونی راه زیادی طی کرده و تیم ملی فوتبال ایران با سه قهرمانی، یکی از پرافتخارترین تیم‌های آسیاست هرچند که سال‌های زیادی از آخرین قهرمانی تیم ملی کشورمان در قاره‌کهن می‌گذرد و چشم یک ملت به ساق پای بازیکنان ایران در جام ملت‌های ۲۰۲۳ در کشور قطر است.

در ادامه گزارش ویژه‌ای از گروه C رقابت‌های جام ملت‌های ۲۰۲۳ آسیا خواهیم داشت و علاوه‌بر بررسی ویژه شرایط تیم ملی فوتبال ایران، رقبای یوزها (فلسطین، هنگ‌کنگ و امارات) را نیز معرفی کرده است و تحت بررسی قرار خواهیم داد.

ایران نخستین تاج‌گذار جام ملت‌های آسیا

آغاز تاج‌گذاری فوتبال ایران در آسیا از سال ۱۹۶۸ با میزبانی در ورزشگاه امجدیه تهران آغاز شد. بیستم اردیبهشت ۱۳۴۷ تهران میزبان افتتاحیه رقابت‌ها شد و فدراسیون فوتبال ایران برای به دست آوردن میزبانی مجبور بود با تایلند و هندوستان رقابت کند. در نهایت ایران موفق شد ابتدا میزبانی و سپس قهرمانی این دوره از بازی‌ها را به‌دست بیاورد.

ایران و هم‌گروهی با ضعیف‌ترین‌های جام

این اولین قهرمانی ایران و آخرین دوره برگزاری این مسابقات به‌صورت گروهی و با حضور تیم‌های محدود بود. هر چند که در این دوره، پنج تیم به مرحله نهایی راه یافته بودند. ایران با چهار پیروزی به ترتیب بالاتر از برمه، رژیم‌صهیونیستی، چین و هنگ‌کنگ قرار گرفت. همایون بهزادی مهاجم ایران نیز کنار گیورا اشپیگل و موشه رومانو که هر دو از رژیم صهیونیستی بودند، با پنج گل آقای گل این رقابت‌ها شدند.

دبل و هت‌تریک قهرمانی برای پرافتخارترین تیم‌ملیِ وقت آسیا

شکل برگزاری جام از سال ۱۹۷۲ با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا تغییر کرد و تعداد تیم‌های راه یافته به مرحله نهایی به شش تیم افزایش یافت. دو گروه با حضور سه تیم شکل گرفت و از هر گروه دو تیم صعود می‌کردند و از هر گروه تنها فقط یک تیم حذف می‌شد. در این دوره از رقابت‌ها، ایران با دو پیروزی مقابل تایلند و عراق به عنوان صدرنشین صعود کرد و کامبوج را در مرحله حذفی شکست داد. پس از آن مقابل کره جنوبی به پیروزی دو بر یک رسید و قهرمان شد.

ایران و هم‌گروهی با ضعیف‌ترین‌های جام

چهار سال بعد ایران باز هم به عنوان میزبان انتخاب شد و اولین کشوری بود که دو شهر را (تهران و تبریز) به عنوان میزبان مسابقات معرفی می‌کرد. در مرحله گروهی، ایران مقابل عراق (دو بر صفر) و یمن (هشت بر صفر) به دو پیروزی با ۱۰ گل زده و بدون گل خورده دست یافت و به عنوان صدرنشین مقابل چین قرار گرفت. پیروزی دو بر صفر برابر چین ایران را به دیدار پایانی مقابل کویت رساند و در فینال این مسابقات ایران با گل علی پروین و پیروزی یک بر صفر، جام قهرمانی را بالای سر برد تا به سومین قهرمانی پیاپی خود دست پیدا کند.

تلاش برای شکستن حسرت ۴۷ ساله

ایران تاکنون تنها کشوری در قاره آسیا است که موفق شده سه بار متوالی به این مقام دست پیدا کند، اما از سال ۱۹۷۶ تا سال ۲۰۲۳ در کسب چهارمین عنوان قهرمانی خود در جام ملت‌های آسیا بازماند. در سال ۲۰۱۹، مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا با مرحله مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۱۸ یکی شد و ایران توانست صعود آسان و بی‌دردسر به جام ملت‌ها را تجربه کند. تیم ملی ایران این دوره را بسیار خوب آغاز کرد و بدون حتی یک‌گل خورده تا مرحله نیمه‌نهایی بالا رفت تا پس از ۱۵ سال یک‌بار دیگر حضور در نیمه‌نهایی را تجربه کند، اما در این مرحله با شکست سنگین سه بر صفر در برابر ژاپن از صعود به دیدار پایانی بازماند.

ایران و هم‌گروهی با ضعیف‌ترین‌های جام

در سال ۲۰۱۹ برای نخستین‌بار در تاریخ جام ملت‌ها مسابقه رده‌بندی برگزار نشد تا دیدار ایران در مرحله نیمه‌نهایی آخرین بازی تیم ملی در این جام هم باشد. ایران در پایان با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا با توجه به عملکرد بهتر نسبت به دیگر تیم حذف شده در نیمه‌نهایی مقام سوم را کسب کرد.

لیست اسامی بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران به‌شرح زیر است:

دروازه‌بانان

علیرضا بیرانوند (پرسپولیس تهران)، سیدپیام نیازمند (سپاهان اصفهان) و سیدحسین حسینی (استقلال تهران)

مدافعان

سیدمجید حسینی (کایسری‌اسپور ترکیه)، شجاع خلیل‌زاده (تراکتور تبریز)، محمدحسین کنعانی‌زادگان (پرسپولیس تهران)، سامان فلاح (گل‌گهر سیرجان)، صادق محرمی (دینامو زاگرب کرواسی)، رامین رضائیان (سپاهان اصفهان)، آریا یوسفی (سپاهان اصفهان)، احسان حاج‌صفی (آ. اک آتن یونان) و میلاد محمدی (آ. اک آتن یونان)

هافبک‌ها

سعید عزت‌اللهی (وایله‌کلوب دانمارک)، روزبه چشمی (استقلال تهران)، امید ابراهیمی (الشمال قطر)، سامان قدوس (برنتفورد انگلیس)، علیرضا جهانبخش (فاینورد روتردام هلند)، علی قلی‌زاده (لخ‌پوزنان لهستان)، محمد محبی (روستوف روسیه)، مهدی قایدی (اتحاد، لباء امارات) و مهدی ترابی (پرسپولیس تهران)

مهاجمان

مهدی طارمی (پورتو پرتغال)، سردار آزمون (آ. اس رم ایتالیا)، رضا اسدی (سپاهان اصفهان)، کریم انصاری‌فرد (اومونیا قبرس) و شهریار مغانلو (سپاهان اصفهان)

آیا آسیا دوباره مقابل ژنرال و سربازان ایران زانو می‌زند؟

ایران به‌دنبال کسب عنوان قهرمانی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ است تا با رکورد ژاپن در بیشترین قهرمانی (چهار) برابری کند. تیم ملی فوتبال ایران با ۵۱.۵۸ میلیون یورو در جایگاه سوم قرار گرفت. امیر قلعه‌نویی در جام ملت‌های ۲۰۰۷ آسیا تیمی بسیار با تجربه را با خود به تورنمنت برد و حالا که پخته‌تر شده به‌طور طبیعی دوباره همان راه را پیش گرفته است و بازهم باتجربه‌ها حرف اول را در تیم ملی ما می‌زنند.

لیست تیم ملی ایران، ترکیبی از مسن‌ها و جوان‌ها

امید ابراهیمی مسن‌ترین بازیکن در فهرست تیم ملی ایران است که ۳۶ سال دارد و پس از اینکه قبل از جام‌جهانی ۲۰۲۲ با آسیب‌دیدگی مواجه شد و این رقابت‌ها را از دست داد دیگر به تیم ملی دعوت نشد تا اینکه در اردوی قبلی دوباره امیر قلعه‌نویی وی را فراخواند و حتی در نخستین دیدار در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ برابر هنگ‌کنگ از وی بهره برد. پشت سر امید ابراهیمی بازیکنان مُسن دیگری هم دیده می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به شجاع خلیل‌زاده (۳۴ سال)، کریم انصاری‌فرد، احسان حاج‌صفی و رامین رضائیان (۳۳ سال) اشاره کرد. که البته برخی از آن‌ها همچون شجاع، حاجی‌صفی و رضائیان، بازیکنان کلیدی و تأثیرگذار هستند.

ایران و هم‌گروهی با ضعیف‌ترین‌های جام

تیم ملی فوتبال امارات

چند روز قبل پائولو بنتو، سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال امارات لیست نفرات این تیم را در آستانه جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ قطر معرفی کرد. این فهرست، با تغییرات اندکی روبه‌رو بوده است و اکثر آن‌ها بازیکنانی هستند که در اردوهای اخیر این تیم حضور داشته‌اند. به‌ویژه بازیکنانی که در دو بازی اخیر این تیم برابر نپال و بحرین در دیدار مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶ حضور داشتند.

لیست بازیکنان دعوت‌شده به اردوی تیم ملی امارات:

خالد عیسی (العین امارات)، حسن حمزة (شباب‌الاهلی امارات)، علی خصیف (الجزیره امارت)، خالد توحید (شارجه امارات)، خالد الهاشمی (العین امارات)، خلیفة الحمادی (الجزیره امارت)، محمد العطاس (الجزیره)، عمر حسین هیکل (الوصل امارات)، یوسف المهیری (الوصل امارات)، احمد جمیل (شباب‌الاهلی امارات)، خالد الظنحانی (شارجه امارات)، زائد سلطان (الجزیره امارات)، عبدالرحمن صالح (الوصل)، عبدالله ادریس (الجزیره امارات)، بدر ناصر (الشباب‌الاهلی امارات)، علی سالمین (الوصل امارات)، یحیی نادر (العین امارات)، محمد عباس (العین امارات)، حازم محمد (العین امارات)، ماجد راشد (شارجه)، عبدالله رمضان (الجزیره)، طحنون الزعابی (الوحده امارات)، عبدالله حمد (الوحده امارات)، یحیی الغسانی (شارجه)، حارب عبدالله (الشباب الاهلی)، فابیو دی لیما (الوصل امارات)، علی صالح (الوصل)، علی مبخوت (الجزیره امارات)، سلطان عادل (الاتحاد کلبا)، عیسی خلفان (العین امارات) و کایو کانیدو (الوصل).

بازیکنانی که دعوت شده‌اند همه شاغل در لیگ داخلی امارات هستند و تیم الوصل با هفت بازیکن بیشترین نماینده را در تیم ملی دارد. العین و الجزیره هرکدام شش بازیکن، الشباب الاهلی با چهار بازیکن، شارجه و الجزیره با سه بازیکن و الاتحاد کلباء با یک بازیکن دیگر تیم‌هایی هستند که بازیکن‌های آنها به تیم ملی امارات دعوت شده‌اند.

ایران و هم‌گروهی با ضعیف‌ترین‌های جام

پائولو بنتو، سرمربی تیم ملی فوتبال امارات پس از اینکه چهار سال هدایت تیم ملی فوتبال کره جنوبی را برعهده داشت تابستان سال گذشته روی نیمکت تیم امارات نشست. اماراتی‌ها در دو دیدار اخیر خود در مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۲۶ با نتیجه چهار بر صفر نپال را از پیش رو برداشتند و تیم بحرین را هم دو بر صفر شکست دادند. برتری چهار بر یک برابر کاستاریکا، پیروزی یک بر صفر برابر کویت و برتری برابر لبنان با نتیجه دو بر یک در سه مسابقه دوستانه دیگر نتایج بنتو روی نیمکت این تیم بوده است.

تمرینات تیم ملی امارات از سه‌شنبه هفته گذشته در ابوظبی آغاز شد و کاروان این تیم در تاریخ هشتم ژانویه برای حضور در جام ملت‌های آسیا راهی دوحه شده است. ضمن اینکه دو دیدار دوستانه برابر قرقیزستان و عمان هم با هدف آمادگی بیشتر در جام ملت‌های آسیا در دستور کار این تیم قرار گرفت.

امارات در آخرین دوره جام ملت‌های آسیا میزبان مسابقات بود و موفق شد به مرحله نیمه‌نهایی صعود کند، اما در این مرحله با نتیجه سنگین چهار بر صفر مغلوب قطر شد و قطر با برتری برابر ژاپن در دیدار نهایی قهرمان این مسابقات شده بود.

آخرین رویارویی تیم‌های ملی ایران و امارات به مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برمی‌گردد که تیم ایران در هر دو بازی رفت و برگشت موفق شد با نتیجه یک بر صفر حریف خود را شکست دهد. هر دو گل ایران در این دو مسابقه را مهدی طارمی به ثمر رساند. در آن دوره «دراگان اسکوچیچ» هدایت تیم ملی را بر عهده داشت.

تیم ملی فوتبال فلسطین

تیم ملی فوتبال فلسطین سومین حضور پیاپی خود را در جام ملت‌های آسیا تجربه می‌کند و در دو دوره قبلی تنها موفق به ثبت یک گل زده شده بود. این تیم در سال ۲۰۱۹ با اردن استرالیا و سوریه هم‌گروه شد و دو تساوی بدون گل برابر اردن و سوریه و شکست سه بر صفر از استرالیا حاصل کار این تیم در این دوره از مسابقات بود.

ایران و هم‌گروهی با ضعیف‌ترین‌های جام

این تیم در جام ملت‌های ۲۰۱۵ هم با ژاپن، عراق و اردن هم‌گروه بود و شکست چهار بر صفر برابر ژاپن، شکست پنج بر یک برابر اردن و شکست دو بر صفر برابر عراق حاصل کار این تیم در سال ۲۰۱۵ بود. تیم ملی فلسطین در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا عملکرد متفاوتی نسبت به دو دوره قبل از خود به نمایش گذاشت. فلسطین در مرحله مقدماتی در گروهی که عربستان، ازبکستان، سنگاپور و یمن حضور داشتند با کسب سه پیروزی، یک تساوی و چهار شکست (۱۰ گل زده و ۱۰ گل خورده) در رده سوم قرار گرفت و در دور بعد هم در گروهی که فیلیپین، مغولستان و یمن حضور داشتند با کسب ۹ امتیاز (۱۰ گل زده و بدون گل خورده) توانست به عنوان صدرنشین گروه راهی مرحله پایانی جام ملت‌ها شود.

لیست بازیکنان دعوت‌شده تیم ملی فلسطین به‌شرح زیر است:

رامی حمادة، نعیم أبو عکر، براء خروب، عمرو قدورة، مصعب البطاط، موسی فیراوی، محمد خلیل، سامر الجندی، کامیلو سالدانا، میشیل میلاد، محمد صالح، یاسر حمد، المهدی عیسی، عمید محاجنة، عطاء جابر، عدی خروب، محمد باسم، سامر الزبیدی، تامر صیام، محمود أبو وردة، إسلام البطران، علاء الدین حسن، محمود وادی، شهاب القنبر، زید القنبر و عدی الدباغ.

بیست‌وچهارم دی نخستین بازی ایران در جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ با فلسطین ساعت ۲۱ در ورزشگاه اجوکیشن‌سیتی برگزار خواهد شد. عدی الدباغ یکی از کلیدی‌ترین بازیکنان این تیم است که در لیگ بلژیک برای تیم «رویال شارلوا» بازی می‌کند. وی در سال ۱۹۹۸ در فلسطین به دنیا آمد و فوتبال خود را از باشگاه الهلال قدس آغاز کرد و ترجیح داد برای تیم ملی کشورش بازی کند.

تیم ملی فوتبال هنگ‌کنگ

کاروان تیم ملی فوتبال هنگ‌کنگ برای شرکت در مسابقات جام ملت‌های آسیا جمعه هفته گذشته وارد کشور قطر شد. هنگ‌کنگ در کنار امارات و فلسطین از رقبای ایران در مرحله گروهی این مسابقات است. هنگ‌کنگ برای رسیدن به این مسابقات در مرحله مقدماتی این مسابقات با تیم‌های ایران، عراق، بحرین و کامبوج هم‌گروه بود که در پایان با قرار گرفتن در رده چهارم راهی دور سوم انتخابی جام ملت‌ها شد.

تیم ملی فوتبال ایران و عراق در این مرحله با کسب جایگاه اول و دوم، به طور مستقیم راهی جام ملت‌ها شدند. تیم ایران توانسته بود با نتیجه دو بر صفر و سه بر یک هنگ‌کنگ را شکست دهد. این تیم در مرحله سوم انتخابی جام ملت‌های آسیا در گروهی که هند، افغانستان و کامبوج حضور داشتند، ضمن کسب عنوان دوم موفق شد بالاتر از افغانستان و کامبوج راهی جام ملت‌های آسیا شود.

ایران و هم‌گروهی با ضعیف‌ترین‌های جام

تیم ملی فوتبال هنگ‌کنگ پس از ۵۵ سال توانسته است راهی جام ملت‌های آسیا شود. آخرین حضور این کشور در مسابقات جام ملت‌های آسیا به سال ۱۹۶۸ به میزبانی ایران بازمی‌گردد که با نخستین قهرمانی تیم ملی فوتبال ایران در این مسابقات مصادف است.

در این دوره تیمی که پایین‌ترین رنکینگ را در میان ۲۴ تیم شرکت‌کننده در جام ملت‌های آسیا دارد با ۳۰۰ تماشاگر به مصاف ایران می‌آید. فدراسیون فوتبال هنگ‌کنگ حدود ۳۰۰ بلیت بازی‌های تیم ملی این کشور را در دیدارهای جام ملت‌های آسیا به هواداران فروخته است. هنگ‌کنگ در رده‌بندی فیفا در رتبه ۱۵۰ جهان و ۲۸ آسیا قرار دارد و از این حیث ضعیف‌ترین تیم جام به‌شمار می‌رود.

کد خبر 718201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.