به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد ثابت اقلیدی شامگاه _ دوشنبه یازدهم دی_ در نشست خبری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری پارس و چهاردهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی گردشگری پارس، دومین رویداد مهم ملی پس از نمایشگاه بین المللی تهران است و معتقدم فارس، برخوردارترین استان در زیر ساختهای نمایشگاهی است.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه شأن یک نمایشگاه بین المللی را دارد، افزود: نمایشگاه گردشگری پارس، نمایشگاه فاخری است که باید در آن از جز به کل توانمندیها را معرفی کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس برنامههای مدنظر اجرایی این اداره کل را تشریح و اضافه کرد: یکی از اولویتهای مدنظر اداره کل این است که محور ساسانی در مسیر گردشگری و آیتمهای سفر تعریف شود تا بازار دفاتر خدمات مسافرتی توسعه یابد.
ثابت اقلیدی تاکید کرد: در تدوین بسته سفرهای فرهنگی بیشتر بر بازدید گردشگر از اماکن گردشگری همچون تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه و سعدیه تمرکز خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: باید این امکان فراهم شود با برگزاری رویداد، جشنواره و جاذبههای متنوع به نیازهای گردشگر پاسخ داده شود تا این پاسخگویی منتج به اقامت شود تا فرصت حضور بیشتر گردشگر ایجاد شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس تصریح کرد: یکی از موضوعات مدنظر اداره کل آن است که مراکز تاریخی که مسئولیت صیانت از آنها را بر عهده داریم در موضوع مرمت با دقت و سرعت بتوانیم پروژهها را متناسب با منابعی که در اختیار داریم به نتیجه برسانیم.
ثابت اقلیدی با اشاره به آغاز مرمت پروژه بازار وکیل شیراز، افزود: بنا بر آن است پروژه به ۱۴ مقطع تقسیم شود و با مشارکت ۱۴ پیمانکار به صورت همزمان و سرعت بیشتر عملیات مرمت انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از اقدامات اجرایی پس از پایان نمایشگاه بین المللی گردشگری که در دستور کار است، این است که باید متناسب با بازار هدف، بازاریابی محصولات انجام شود، اظهار کرد: باید در شناسایی محصولاتی که برای پاسخگویی به نیاز مردم کشور و محصولاتی که برای گردشگران خارجی مورد نیاز است با تدبیر و کمترین میزان آزمون و خطا اقدام شود.
بازار توریسم عمان یک تهدید برای استان فارس است
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس ادامه داد: در حوزه خلیج فارس هم فرصت و هم تهدید برای استان فارس وجود دارد.
ثابت اقلیدی افزود: در حوزه گردشگری سلامت، استان فارس و شیراز در این حوزه در میان کشورهای حوزه خلیج دیرینگی دارد اما با بررسی صورت گرفته کشور عمان اقدام به جذب سرمایههای انسانی همچون جذب پرستار و پزشک و اعطای تسهیلات کرد و این موضوع تهدیدی برای استان است.
وی خاطر نشان کرد: کشور عمان، بازار هدف گردشگری ما بود و جذب گردشگر از آن انجام میشود اما اگر تدابیر لازم صورت نگیرد در آینده میزبان گردشگران این کشور نخواهیم بود و بازار توریسم عمان به عنوان یک بازار بالقوه با ما رقابت خواهد کرد.
مدیران میراث فرهنگی شهرستانهای فارس به دنبال امضا طلایی نباشند
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس اضافه کرد: با بررسی صورت گرفته در گذشته میزان اقامت گردشگران در مراکز اقامتی ۴.۵ درصد بود اما در حال حاضر به کمتر از ۲ درصد رسیده است و این موضوع باید بازیابی شود.
ثابت اقلیدی خاطر نشان کرد: مدیران میراث فرهنگی سایر شهرهای استان این موضوع را مد نظر داشته باشند که چیزی با عنوان بروکراسی در حوزه سه گانه نخواهیم داشت و رعایت قانون اصل است و اگر فردی به دنبال امضا طلایی و تعلل باشد، پذیرفتنی نیست.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاران در حوزه سه گانه اعم از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که علاقه مند به سرمایه گذاری در این حوزه هستند، پذیرای آنها خواهیم بود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس همچنین اظهار امیدواری کرد: آمایش سرزمین به عنوان یک طرح مطالعاتی دنبال خواهد شد تا تأثیر این مطالعات در استان این امکان را ایجاد کند که چه میزان تأسیسات و با چه ویژگیهایی نیازمند است.
آثار ملموس و ناملموس استان به عنوان یک اولویت شناسایی میشوند
ثابت اقلیدی در ادامه سخنان خود به موضوع برگزاری رویدادهای داخلی در سطح استان اشاره و تصریح کرد: بر اساس مطالعاتی که در حال انجام است در استانهایی که بازار هدف هستند هفتههای فرهنگی فارس و شیراز اجرا خواهیم شد. همچنین در تلاشیم این برنامهها به صورت مشترک در داخل استان و حتی خارج از کشور اجرا شود.
وی تاکید کرد: یکی از اولویتهای مهم دیگر که در دستور کار است شناسایی آثار ملموس و ناملموس استان است تا این آثار شناسنامه دار، ثبت ملی و در صورت امکان ثبت جهانی شوند.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس افزود: معتقدم حکمرانی در سه حوزه میراث فرهنگی باید مردمی باشد تا بتوانیم به پیشرفتهای مد نظر دست بیابیم.
اجرای رویدادها با توجه به توانمندی و استعداد هر منطقه با مشارکت دهیاری و شهرداریها، برگزاری دورههای آموزشی در جهت افزایش سطح آگاهی جوامع محلی و تقویت حوزه صنایع دستی استان فارس از دیگر موضوعات مورد اشاره مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در این نشست بود.
حضور ۵ ایرلاین خارجی در نمایشگاه بین المللی گردشگری پارس
در ادامه این نشست رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان فارس در سخنانی اظهار کرد: در سالن حافظ نمایشگاه بین المللی گلستان شیراز بیش از ۲۰ غرفه دفاتر خدمات مسافرتی مربوط به استان فارس بر پا خواهد بود.
محمود فخری افزود: در این نمایشگاه ۳ ایرلاین داخلی و ۵ ایر لاین خارجی حضور خواهند داشت.
وی اضافه کرد: دانشگاههای تهران، شیراز، میزهای ملی ادبی، گردشگری، هتلهای سنتی و بوم گردی، میز خوراک، میز ملی ادبی گردشگری نیز در سالن حافظ مستقر هستند.
حضور ۹ کشور خارجی در نمایشگاه گردشگری پارس
در این نشست مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری فارس خاطر نشان کرد: حضور اقوام ایرانی و ارائه توانمندیها و حضور فعال نمایندگی کانون اتومبیلرانی و جهانگردی کشور در فارس در حاشیه این نمایشگاه، ایجاد فضای رقابت و تعامل میان حلقههای صنعت گردشگری از جمله اهدافی است که در روند برگزاری این نمایشگاه دنبال میشود.
احمد رضا نقیب زاده افزود: در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری پارس ۳۰ میهمان از ۹ کشور حضور خواهند داشت.
وی همچنین به حضور عتبه مقدس کاظمیه در این نمایشگاه اشاره و تصریح کرد: با توجه به بر پایی غرفه تولیت آستان احمد بن موسی شاهچراغ (ع) در این نمایشگاه در کنار غرفه این تولیت غرفه عتبه مقدس کاظمیه برپا میشود که به معرفی موضوعات گردشگری مذهبی میپردازند.
مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری فارس تاکید کرد: توجه به گردشگری سلامت، میز ملی ادبی، میز عشایر و میز خوراک از موضوعاتی است که با برپایی غرفههایی ویژه این موضوعات، موارد به صورت ویژه دنبال میشود.
نقیب زاده اضافه کرد: در سیزدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری پارس ۹ کشور از جمله عربستان، عراق، کویت سریلانکا، مالزی، ترکیه، آلمان، امارات و پاکستان حضور خواهند داشت.
حضور ۱۹۵ هنرمند حوزه صنایع دستی در نمایشگاه گردشگری
حسین همتی مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی استان فارس در این جلسه اظهار کرد: از ۳۰ استان کشور هنرمندان حوزه صنایع دستی در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
وی افزود: در مجموع ۱۹۵ هنرمند در ۵۱ رشته و ۱۸ شهر و روستاهای صنایع دستی غرفه مازاد خواهند داشت.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی استان فارس تاکید کرد: دو سالن سرو و بهار در این نمایشگاه مختص به حوزه صنایع دستی است.
به گزارش ایمنا، سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری پارس از سیزدهم تا شانزدهم دی به میزبانی شیراز برگزار میشود که دورههای رایگان شیراز شناسی، گردشگری کودک، معرفی و رونمایی از شش خوراک از دوره سعدی و حافظ، اکران عکسهای منتخب در نمایشگاه از بافت تاریخی، حضور اقوام و عشایر کشور از دیگر موضوعاتی است که در این نمایشگاه اجرا میشود.
نظر شما