علامه مصباح پایه گذار مسئله علوم انسانی در حوزه علمیه بود

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در اوایل انقلاب در زمینه مسائل علوم انسانی حوزه علمیه هیچ منبعی نداشت، گفت: علامه مصباح آغازگر و پایه گذار مسئله علوم انسانی در حوزه علمیه بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام عبدالمحمود عبداللهی شامگاه _چهارشنبه ششم دی_ در مراسم سومین سالگرد بزرگداشت علامه آیت الله مصباح یزدی که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شده بود، با اشاره به آیه ۴۰ سوره احزاب مبنی بر خروج انسان‌ها از ظلمت و رفتن به سوی نور، اظهار کرد: ذکر خدا کنید، کسانی که در این مسیر قدم بردارند و با احساس مسئولیت کار کند ذکر الله انجام داده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه گفتار خداوند فعل الهی است، افزود: خداوند انسان‌هایی را که در مسیر بندگی قرار گیرند تحت ولایت خاصه خود و جنود خود که همان فرشتگان هستند، قرار داده و دستشان را می‌گیرد و نهایت این حرکت تعالی و تقرب و وارد شدن به دنیای نور است.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: کسانی که در مسیر تعالی، اهداف انبیا و رضوان الهی قدم بردارند و امیال نفسانی آنها را از حرکت باز ندارد، تحت حمایت خاصه خداوند قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: شخصیت‌هایی مثل علامه مصباح با وجودی که در همین فضای جامعه زندگی کرده‌اند اما چرا این همه توفیق الهی داشتند؟

حجت‌الاسلام عبداللهی با گلایه از اینکه هنوز شرح جامعی برای آیت الله مصباح نوشته نشده است، به تالیفات ایشان اشاره و اضافه کرد: اگر بخواهیم به تالیفات ایشان بپردازیم می‌بینیم که از علامه مصباح حدود ۱۵۰ تألیف در بیش از ۱۵ رشته منتشر شده است که مایه مباهات است.

وی افزود: محققان بسیاری هم اکنون از تالیفات متنوع ایشان استفاده می‌کنند که همه این کتاب‌ها بخشی نوشته‌های اخلاقی و عمومی ایشان است که می‌تواند مورد استفاده همگان قرار گیرد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تدریس ۲۰ ساله علامه مصباح در حضور رهبر معظم انقلاب گفت: در این جلسات تمام مباحث ایشان حتی اخلاقیات به شیوه منطقی، کلامی و عقلانی بیان شده است.

وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب در زمینه مسائل علوم انسانی حوزه علمیه هیچ منبعی نداشت، اذعان کرد: علامه مصباح آغازگر و پایه گذار مسئله علوم انسانی در حوزه علمیه بود.

حجت‌الاسلام عبداللهی ادامه داد: علامه مصباح همچنین از پایه گذاران جامعه مدرسین بود و برای اینکه کار رسمیت پیدا کند شود، ستاد انقلاب فرهنگی را با حوزه هماهنگ کرد و در پنج رشته از جمله جامعه شناسی، روانشناسی، تاریخ و اقتصاد، ۱۰۰ نفر از اساتید را به کار گرفت و برای اینکه اساتید را توانمند و قانع کند هفته‌ای یک مرتبه حول این مباحث با آنها جلسه گذاشته و بحث‌های علمی می‌کردند.

وی با بیان اینکه علامه مصباح مرجعی برای همه گروه‌ها بود، گفت: حرکت ایشان مقدمه‌ای برای همکاری دفتر حوزه و دانشگاه شد و کار علوم انسانی را ادامه داد که در ادامه این دفتر به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تبدیل شد و الان کتاب‌های زیادی در حوزه علوم انسانی به وجود آمده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های علامه مصباح احساس وظیفه‌هایی بود که ایشان در بزنگاه‌های مختلف داشت، بحث‌های که با توده‌ای ها داشت و یا مباحث علمی سیاسی به زبان روز که در دوران اصلاحات مطرح می‌کرد، حاکی از احساس وظیفه ایشان در بزنگاه‌ها بود.

وی بابیان اینکه علامه مصباح در مباحث اخلاقی همانند آیت الله بهجت بسیار از خود مراقبت می‌کرد، گفت: اگر بخواهیم در مباحث اخلاقی و عرفانی آیینه‌ای تمام نما از علامه طباطبایی معرفی کنیم، آن شخصیت علامه مصباح است.

کد خبر 715295

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.